”Jag ska leda i förändring och vi behöver förstå framtiden, tänka strategi och utveckling
”Nu behöver vi förstå framtiden, tänka strategi och utveckling", säger Henrik Nyström, fabrikschef på Atlas Copco som rustar sig med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Karina Ljungdahl

”Mitt nya tankesätt hjälper i pressade lägen”

För att räcka till behöver ledare ständigt fylla på med ny kunskap.
Henrik Nyström kombinerar jobbet som fabrikschef på Atlas Copco, med ett avancerat chefsutvecklingsprogram på Stockholms universitet.
”Nu ser jag hur vi kan förverkliga det vi pratat om under många år.”

Henrik Nyström har en bok som då och då dykt upp i tankarna under den tuffa tiden med coronapandemin: Daniel Kahnemans Tänka, snabbt och långsamt.
”Kunskapen om hur hjärnan fungerar och hur vi värderar och tänker kring data som presenteras för oss är så tydligt användbar i det pressade läget vi har haft.”

”Nu fattar jag beslut mer utifrån data, men funderar också mer kritiskt över VAD det är för data. Jag har lärt mig att vara noga med att ta in intressenters olika synpunkter och vara medveten om egna bias, snedvridningar, innan jag fattar beslut och inte bara gå på magkänsla. Det tankesättet är väldigt användbart, kanske extra mycket under coronaåret”, säger han.

anna_hellman3

Läs också: Gör dig startklar att leda i förändring

Boken som gjort avtryck ingår i den tvååriga Executive MBA-utbildningen på Stockholms universitet där Henrik Nyström nu går sista terminen, parallellt med jobbet som fabrikschef på Atlas Copco Industrial Technique i Tierp, där han har ansvar för 500 medarbetare.

Utbildningen har gett stöd och verktyg under den tuffa tiden med pandemin, men rustar honom också som ledare framåt.

Henrik Nyström beskriver hur Atlas Copco under senare år har gått från att vara ett verkstadsbolag till att bli mer av ett industriellt techbolag.
”Jag ska leda i förändring och vi behöver förstå framtiden, tänka strategi och utveckling. Se vad som blir viktigt för våra kunder, för oss internt och hur vi ska kunna attrahera och utveckla våra medarbetare. Det är på ett sätt samma som alltid, men det går snabbare nu, med större svängningar samtidigt som det händer mer digitalt.”

”Jag ska också coacha mina närmaste medarbetare och hjälpa dem i deras strategier framåt. Jag vill vara med där det händer, vara synlig och finnas till hands i fabriken. Även om vi har gått in i digitalisering och automatisering, så kommer det som avgör hur bra vi lyckas att handla om människor, så där är min främsta prio.”

Henrik Nyström

Henrik Nyström, fabrikschef på Atlas Copco Industrial Technique I Tierp. Foto: Karina Ljungdahl

Henrik Nyström har gått den långa vägen på Atlas Copco. Han började 1991 som montör. Sedan gick han vidare till produktionstekniker och fick sitt första chefsjobb 2004.
”Jag är så tacksam över att få jobba i ett företag som satsar på individers utveckling och som verkligen förstår hur mycket det hänger ihop med företagets utveckling.”

”Värderingarna här, viljan att ta hand om människors idéer, gör att man inte stelnar eller fastnar. Sedan är det såklart också upp till var och en att driva sin egen framtid, men tar man eget ansvar så finns det verkligen utrymme att utvecklas på Atlas Copco”, säger Henrik Nyström, som sedan tre år är fabrikschef på Atlas Copco Industrial Technique i Tierp.

För att räcka till kan man behöva fylla på. Redan för tre år sedan, när Henrik Nyström fick ansvaret för fabriken i Tierp, så fanns tankarna på att ta ett ytterligare steg i ledarskapet, med en Executive MBA.
”Min chef tyckte att jag skulle gå utbildningen när jag fick min nya roll. Så jag tvekade aldrig att hoppa på, men tänkte väldigt mycket kring timingen. Jag hade inte studerat på den här nivån innan och vet att jag lägger mycket tid om jag satsar och bestämmer mig för något.”

”Jag ville också ha vår ledningsgrupp färdig och på plats. Mina första två år handlade mycket om att bygga den stabila ledningsgrupp vi har nu och som jag litar på till 110 procent.”

Atlas Copco

Atlas Copco grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka, Stockholm.
Industriföretaget har 1 500 medarbetare i Sverige, 39 000 anställda i världen och kunder i 180 länder.
Atlas Copco Industrial Technique tillverkar industriverktyg och monteringssystem.

”Jag blev väldigt imponerad över hur modern utbildningen på Stockholms universitet är. Vi får verkligen med oss det senaste – på alla områden. Jag blev överraskad över att det akademiska kunde vara så väldigt långt i framkant.”

”Hållbarhetskursen har varit väldigt nyttig, och viktig för att jag ska kunna ta nästa steg i mitt ledarskap. Atlas Copco satsar ju oerhört mycket på hållbarhet, men vad innebär det för mig som ledare här? Varför är det viktigt på riktigt, och hur blir det en del av allt det vi gör?”

”Min ledningsgrupp har nog förstått på mitt engagemang ibland att: jaha nu är det hållbarhet han pluggar…”, säger Henrik Nyström och skrattar.

Utbildningen ger fördjupning inom 15 områden.
”Att ta sig den tid som behövs, att reflektera, skriva och få med sig det hem till organisationen är väldigt värdefullt. Man tar med sig saker hela tiden, fram och tillbaka mellan utbildningen och jobbet. Nu ser jag hur mycket av det vi pratat om att vi borde göra som kan bli verklighet.”

Kontakta mig med information!

Frågor eller funderingar?
Kontakta Tina Lindeberg, Stockholm Business School Executive Education, Stockholms universitet: executive@sbs.su.se

Henrik Nyström ser också möjligheter till benchmarking.
”Jag får bekräftat att vi gör mycket rätt i Atlas Copco, och det är skönt att se. Jag blir trygg med att vi är bra på ekonomistyrning och hållbarhet, att vi ligger i framkant.”

”När det kommer till ekonomi, hr och hållbarhet så har jag bollat mycket med mina chefer. Jag greppar deras områden mer på djupet nu och hoppas att jag har blivit ett bättre bollplank för dem.”

”Jag utvecklar fabriken på nya sätt, tar hållbarhetstänket vidare och ger tips om ny kunskap till min chef och ledningsgrupp.”

Vad skulle du vilja ge för råd till andra som funderar på att gå utbildningen?
”Gör det! Det är en häftig utveckling, utanför komfortzonen. Det gäller att man har lite balans runt omkring sig, men allt behöver inte vara perfekt.”

”Det blir också naturligt att fortsätta utvecklas efter det här, att fortsätta lägga tid på lärande. Jag har fått ständigt lärande in i mig nu.”

Text: Malin Kaldo

Executive MBA programmet vid Stockholm Business School, Stockholms universitet

  • Utbildningen är på deltid under två år.
  • Deltagarna arbetar parallellt med studierna.
  • Föreläsningar varannan vecka på torsdag kväll och hela fredagen.
  • Mellan träffarna sker avancerade självstudier.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Centre for Executive Education vid Stockholm Business School, Stockholms universitet. 

Executive MBA-programmet som ges på Stockholms universitet är ett chefsutvecklingsprogram på avancerad högskolenivå på deltid under cirka 21 månader.
Executive MBA-programmet ger insyn och ett brett nätverk inom svenskt näringsliv och offentlig sektor.

Ta reda på varför en Executive MBA vid Stockholms universitet är rätt val för dig – och din organisation – just nu. Nu accepteras  ansökningar om intag för starten september 2021.

Läs mer

Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
anna_hellman3
Annonssamarbete: Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete: Stockholms universitet

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video + Text Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete: Stockholms universitet

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Carina Kjellberg, Nordenchef på Dechra Veterinary Products, stärker sitt ledarskap med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: Stockholms universitet

”Här hittar du din egen väg som chef”

Carina Kjellberg stärker sitt ledarskap, på både djupet och bredden. ”Det är som att bygga lager efter lager av muskler på ett skelett”, beskriver hon Executive MBA-utbildningen på Stockholms universitet.
Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: Stockholms universitet

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete: Stockholms universitet

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: Stockholms universitet

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

Resultatpil som pekar nedåt, plus chef som pekar med hela handen
Ledarskap

Dåligt stöd från chefen ger 3,5 gånger sämre resultat

Av de chefer som saknar stöd från sin närmsta chef är det 3,5 gånger fler som upplever att organisationen går dåligt – jämfört med chefer som får bra stöd.
jonastellanderstorytel
Ledarskap

Storytels vd Jonas Tellander: "Jag betalar mina barn för att läsa”

Storytels vd Jonas Tellander berättar i nya avsnittet av podden Chef Dilemma om oron för att fucka upp, och när han fick backa som chef. ”Jag insåg att det här är inte värt den kampen, att försöka få ihop två kulturer som i grunden är ganska olika”, säger han till Cissi Elwin.
Två 200-kronorssedlar
Ledarskap

En av fyra chefer: ”Vi betalar för låga löner”

Fler än var fjärde chef anser att de ger sina anställda för dåligt betalt. Det visar en enkät från rekryteringsföretaget Randstad.
Händer som håller upp en skylt där det står bravo.
Hälsa

Ny forskning: En komplimang på jobbet lyser upp hela dagen

Vi underskattar de positiva effekterna som komplimanger har, visar ny forskning. De får inte alls mottagaren att känna sig obekväm utan kan tvärtom påverka hela dagen positivt.
lisagunnarssoncissielwinchefdilemma
Ledarskap

Linkedin-chefen Lisa Gunnarsson: ”Pandemin har varit som en tidsmaskin”

Hon blev chef vid 23 och har gjort soffan till sin nya arbetsplats. Möt Linkedins Nordenchef Lisa Gunnarsson som i podden Chef Dilemma berättar för Cissi Elwin om hur coronaåret förändrat hennes ledarskap för gott.
Bild på anonym chef + logotyp för
Ledarskap

Anonyma chefen: ”Jag vågar inte utöva mitt ledarskap längre”

Vad gör man när personalen inte följer regelverket? Cajsa såg till slut ingen annan utväg än en skriftlig varning, vilket ledde till att hon själv hotades med en anmälan till Arbetsmiljöverket. Hotet tog henne hårt. Nu oroar hon sig för att bli anmäld för minsta lilla.
Sara Johanssons profil på Linkedin
Ledarskap

Vårdföretag frontade – med chef som inte finns

Kommunikationschefen ”Sara Johansson” svarade på frågor från medierna och frontade med profilbild på Linkedin. Men chefen finns inte, avslöjar SVT.
undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Ny undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.