Hemma eller på arbetsplatsen? Nu luckras gränserna upp. IKEA ser sex trender som formar hybridkontoren. Foto: IKEA (Landskrona fåtölj 2749 kr exkl moms)
Hemma eller på arbetsplatsen? Nu luckras gränserna upp. IKEA ser sex trender som formar hybridkontoren. Foto: IKEA (Landskrona fåtölj 2749 kr exkl moms)

IKEA: Se trenderna som formar ditt hybridarbete

Många tvekar inför att lämna en jobbvardag på hemmaplan. Mycket flöt ju på så mycket bättre.
”Arbetsplatsen behöver bli en magnet som får tillbaka folk”, menar Kicki, företagsinredare på IKEA.
Här ger hon sina bästa råd för effektivt – och hemtrevligt – hybridarbete.

Sugen på att komma tillbaka till din arbetsplats? Många som har vant sig vid jobb hemifrån svarar: ”Det beror på…”.
Hemarbetet under pandemin har ofta gett bättre balans i vardagslivet. Några medarbetare har kanske passat på att göra stora livsförändringar som förutsätter ett mer flexibelt arbetssätt också framöver, som en flytt utanför stan eller en älskad hund som behöver sällskap.

Undersökningar visar att många vill jobba hemma 2-3 dagar i veckan. Att kunna erbjuda hemarbete har blivit en konkurrensfördel.
Arbetsgivare som vill ha anställda på arbetsplatsen hela eller delar av arbetstiden har därför en del att jobba med.
”Företagen har ögonen på sig nu. Många kan tänka sig att byta jobb, om de blir tvingade tillbaka på heltid. Ledningar brottas med frågor som: Ska vi sätta press på medarbetare att komma tillbaka till arbetsplatsen eller låta dem bestämma själva?”, säger Kicki, senior företagsinredare på IKEA.

Hon berättar att de flesta av IKEA:s företagskunder har varit angelägna om att lyssna av hur medarbetare vill ha sin nygamla arbetsplats.
”Många har låtit medarbetare fylla i undersökningar, för att förstå behov och brister.”

Att ha möjlighet att sitta ihop med den grupp man jobbar i är ofta viktigt. Likaså fokusrum, för de som vill jobba fokuserat men av olika anledningar inte kan göra det hemifrån.

Vad kommer då att göra oss så sugna på arbetsplatsen igen att vi övervinner både pendlingsavstånd, möjligheten att hämta barnen tidigare och att kunna jobba i mjukisbyxor?

Ett mycket viktigt svar på den frågan är: kollegorna.
”Vi har saknat att umgås och att mötas. Jobbet är en tillhörighet. Det finns mycket att vinna på att bygga gemenskap och samla arbetsgrupper igen. Företagskulturen har fått stå tillbaka när många har jobbat hemma”, säger Kicki.

Arbetsplatser som både ska vara lockande mötesplatser och kunna konkurrera med den egna mysiga soffan hemma, behöver se ut på nya sätt.
”Vi vill ha mer hemmakänsla på kontoret, en mer avslappnad miljö. Men det ska också vara inspirerande och genomtänkt och lyfta fram verksamhetens identitet och företagskultur.”

”Det blir upp till bevis att locka tillbaka medarbetare till kontoret när pandemin är över”, säger Kicki, företagsinredare på IKEA som tipsar om de bästa lösningarna. Foto: IKEA

Läs också: Medarbetarna är nyckeln till nya tidens kontor

”Arbetsplatsen behöver bli en magnet som får tillbaka folk! Mysigare och med mer umgängesyta och fler mötesrum. Lounger är populärt. Återskapa vardagsrummet hemma och ta in mysighetsmarkörer som mjuka soffor och fåtöljer där man kan slå sig ner.”

”Mattor, textilier och gröna växter dämpar ljud och gör också att en miljö känns avslappnad, inspirerande och välkomnande. Det gäller att skicka signaler om att miljöerna vi skapar är till för att våra medarbetare ska må bra.”

6 trender som formar hybridarbetsplatsen

IKEA ser sex nyckeltrender som arbetsgivare med tankar på en hybridarbetsplats behöver förhålla sig till när de letar nya lösningar. Kicki som är senior företagsinredare på IKEA förklarar:

1. Digitaliserat
Våra nya digitala vanor håller i sig. Många väljer videomöten också i fortsättningen, för att spara tids- och klimatödande resor.
Flexibla mötesrum med möjlighet till mixade möten, där deltagare är med både live och på skärm, blir viktigt.
”Chefer kommer behöva hitta mötesformer, rutiner och möblering för hybridmöten som gör att alla känner sig inkluderade”, säger Kicki.
Mötesrummen behöver också vara så pass flexibla och luftiga att det känns bekvämt och tryggt att samlas. Möbler på hjul eller lätta möbler går enkelt att flytta och gör att rummet snabbt kan anpassas. Kicki tipsar bland annat om möbelserien TROTTEN som kommer i oktober.

2. Hållbart
Företag vill bygga om på hållbara sätt.
”Det märks tydligt nu. Många vill omfördela ytor, men behålla möbler och återanvända det som redan finns. Då gör företagsinredarna på IKEA en moodboard utifrån de produkter som kunden vill ha kvar och ser på vad som behöver läggas till eller justeras för att få en komplett lösning. Nu behöver alla gå mot mer cirkulärt tänkande!”

3. Hälsa och välmående
Funktionella arbetslokaler med bra ljus och ljudnivå är grunden för att vi ska må bra och kunna prestera. Mysigare arbetsplatser med mer hemmakänsla kan minska stress. Nudgning i form av små uppmuntrande knuffar i riktning mot bättre livsval och hälsosammare livsstil får oss också att må bättre på jobbet.
Att uppdatera lunchrummet är ett enkelt knep att få människor att trivas. Bra kylskåp där man kan förvara medhavda lunchlådor och flera microvågsugnar så att man slipper köa för att värma sin mat.
”Och såklart en trevlig yta att äta på, med bekväma och slitstarka stolar, till exempel RÖNNINGE (se bild) och bord och kanske en soffa eller fåtölj att njuta av kaffet i”, säger Kicki.

4. Multifunktionellt och flexibelt
”Är det något vi alla har förstått med den här pandemin så är det att helt oförutsedda saker kan hända och snabbt förändra förutsättningarna. Vem vet vilka behov verksamheten har framöver? Nu kanske vi ska vara 40 personer som jobbar på plats, men om ett år kanske vi är 20 på kontoret?”
Därför gäller det att tänka flexibelt med arbetsplatsens lokaler och inredning. Plats för många att umgås som enkelt kan ställas om till möjlighet att kunna arbeta tyst och fokuserat.
Hyllor och draperier som rumsavdelare är enklare att flytta på än väggar.
BROR, ELVARLI och FJÄLKINGE är inte bara bra förvarings system, de kan också användas för att skapa rum-i-rummet lösningar”, tipsar Kicki.
Bord som kan användas både till konferenssittning, små co-workingytor eller som lunchbord följer med i arbetsplatsens förändring, till exempel TOMMARYD som finns i både en hög och en låg variant (se bild).”

5. Kostnadseffektivt
Vissa företag passar nu på att göra stora förändringar, som att minska sin lokalyta eller skapa hybridkontor.
Kostnadseffektivitet går ofta hand i hand med hållbarhetstrenden. Att utgå från det befintliga, återanvända eller sälja och köpa begagnat är både kostnadseffektivt och hållbart. Likaså att köpa hög kvalitet och se till sådant som slitstyrka på bordsskivor.
”Det ger också ett viktigt signalvärde till anställda om att hållbarhet är en del av företagskulturen.”

6. Smidigt och sömlöst
Effektivt hybridarbete förutsätter smidiga övergångar mellan hemmakontoret och arbetsplatsen. Dubbla uppsättningar av teknisk utrustning, laddare, ergonomiska tillbehör och förvaring för jobbsaker kan behövas också i hemmet.
”Behöver sakerna hållas inlåsta? Då är det batteridrivna nyckellösa låset ROTHULT en smart idé.”
”Många vill också kunna ’gömma’ sin hemarbetsplats, bakom skåpdörrar eller ett draperi. Det kan vara en viktig sak för att må bra och kunna koppla bort jobbet när man jobbar hemifrån.”
”Vi har många fina skåp med dörrar som gör att man enkelt kan stänga hemmakontoret för dagen och som smälter in i den stil man redan har. EKET (se bild) förvaringssystem har oändliga kombinations möjligheter och färgkombinationer. En lite tuffare variant för en helt annat stiluttryck är FJÄLLBO (se bild).”

Text: Malin Kaldo

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och IKEA.

IKEA har ett brett sortiment av möbler och inredning som passar såväl hemma som i alla rum i verksamheten. Vissa produkter är särskilt utvecklade och testade för kontor eller offentliga miljöer.
IKEA har en företagsavdelning med säljare och inredare på varje varuhus och centralt. Här får du hjälp med allt från produktrådgivning, planering och inköp till leverans, montering och installation.
Med företagskonto på IKEA handlar du enkelt mot faktura och får ta del av erbjudanden.

IKEA företagsinredarservice kostar 68 kr per kvadratmeter.

Läs mer om IKEA för företag

”Det blir upp till bevis att locka tillbaka medarbetare till kontoret när pandemin är över”, säger Kicki, företagsinredare på IKEA som tipsar om de bästa lösningarna. Foto: IKEA
Annonssamarbete: IKEA

Så här fint blir ditt nygamla kontor

Efter pandemin vill vi jobba på luftiga, hemtrevliga och flexibla arbetsplatser. Ta en titt på hur IKEA tror att det kommer se ut. ”Att verkligen lyssna på sina medarbetare är nyckeln till lyckade förändringar.”

En kvinna sitter och arbetar framför en dator i sitt hem. Hon blir avbruten av en hund som hoppar upp i hennes knä.
Arbetsmiljö

Svenska medarbetare: Tvinga oss inte till kontoret

Hemarbetet under pandemin har fått konsekvenser. Nu är många svenskar positiva till att förbjuda företag att tvinga anställda att jobba på kontoret, visar en undersökning.

Några personer sitter på ett kontor framför sina datorer. De har på sig munskydd
Arbetsmiljö

Så lyckas du med hybridkontoret

Tillbaka efter semestern. Rakt in i hybridmötets era. För det är väl ingen konst att hålla gemensamma möten med dem som är på kontoret och de som deltar på distans? Jo, gapet är större än du kanske tror. Så här gör du för att alla ska känna sig inkluderade.

En grupp unga människor arbetar på ett kontor.
Arbetsmiljö

Så många kan tänka sig jobb utan kontor

Kontoret kan ha spelat ut sin roll som en nödvändig del av arbetslivet. Det hävdas av molntjänstföretaget Citrix, som stödjer sig på en enkät av Sifo.

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.

En grupp människor håller händerna på varandra.
Ledarskap

Chefsegenskaperna som försämrats mest under pandemin

Flera viktiga chefsegenskaper upplevs ha försämrats under pandemin, visar en ny Sifo-undersökning från företaget Talentsoft. Den visar också att några chefsegenskaper har blivit viktigare under pandemin än vad de var förut.

En kvinna håller en flyttlåda med en krukväxt i.
Ledarskap

”Allt jag gjorde var fel”

Att få växa, utvecklas och utmanas är viktigt för alla – även för chefer. Så vad händer när chefen själv blir utsatt för ett destruktivt ledarbeteende? Noura såg ingen annan utväg än att sluta.

Två unga kvinnor sitter och pratar med dator och anteckningsblock framför sig.
Ledarskap

Så värnar du om nyckelmedarbetarna

Som ledare riskerar både du och verksamheten att hamna i klistret om en eller flera av dina nyckelmedarbetare plötsligt säger upp sig. Här är några tips från karriärkonsultföretaget Verto om hur du bäst behåller dem.

featured-1800x1013
Långläsning: Cheftest

Cheftest: Helena Helmersson, vd H&M-gruppen

Som H&M:s vd är hon ansvarig för ett av världens största varumärken. Redan före pandemin var modebranschen i kris och affärsmodellen utmanad av klimattänk och nya konsumtionsvanor. Kommer Helena Helmersson lyckas ställa om företaget och styra med hållbarhet som grund?