Dessa åtta tips tog honom från sommarjobb till vd

Det är den totala karriärresan. Från sommarjobb till koncernchef på ett storbolag. För många svenskar är det drömmen, enligt Manpowers undersökning. Efter ett enformigt sommarjobb tog sig Åke Svensson till slut hela vägen till toppen. Så här gjorde han.

Annonssamarbete
ManpowerGroup

Publicerad

Text: Chefs innehållsstudio

Åke Svensson fick drömjobbet: Sommarjobbet tog honom till vd-stolen på Saab.

Många svenskar drömmer om att bli chef, visar Manpowers undersökning. Tillsammans utgör titlar som personalchef, produktionschef, försäljningschef och vd hela 16,4 procent av karriärdrömmarna. Högst bland de enskilda yrkena kommer vd. Men hela 32 procent tror att de aldrig kommer att nå sitt drömjobb. Orsak: De anser att de saknar rätt utbildning och rätt kontakt

Denna text är ett samarbete mellan Chef och bemannings- och rekryteringsföretaget Manpower. Undersökningen Work Life är gjord av Kairos Future på uppdrag av Manpower och tidningen Chef. En rapport om undersökningen finns att ladda ned på Manpower Groups webbplats.

Åke Svensson hade varken rätt utbildning eller kontakter när han på 1970-talet fick sommarjobb på Saab med att stämpla hålkort i en dator.

”Då hade jag inte minsta tanke på att en dag bli vd för Saab. Jag var helt nöjd med jobbet jag hade och tyckte det var hur roligt som helst. Och just det där tror jag är en fälla, att allt för många tänker på nästa jobb på karriärstegen, istället för att göra det nuvarande jobbet så bra som möjligt”, säger Åke Svensson.

Efter studierna till civilingenjör fick han fast anställning 1976, och började jobba med att bygga testutrustning. Snart blev Åke avdelningschef. Han tog sig an nya projekt med kundkontakter och fick personalansvar.

”Jag ville göra ett bra jobb, hoppades på att någon såg och uppmärksammade det. Så småningom fick jag mer ansvar”, säger han.

Åke Svensson blev chef för affärsområdet Framtida produkter och hamnade i försvarskoncernens ledningsgrupp.

”Jag blev successivt prövad i olika sammanhang och lärde mig företaget inifrån. Men mycket handlar om tur och timing. Dels ska det uppstå behov, dels ska det finnas personer på företaget som ser att man gör ett bra jobb”, säger Åke Svensson.

2003 blev Åke Svensson koncernchef för Saab, trots att han saknade finansbakgrund, vilket annars är den vanligaste rekryteringsvägen för den här typen av jobb.

”Att jag inte har ekonom- eller finansbakgrund var nog en av mina svagheter när jag jämfördes med andra kandidater. Men jag fick lära mig företagsekonomi och se till att omge mig med folk som kunde sånt. Man måste vara en del av ett team, även om man är vd. Min karriär visar nog främst att det lönar sig att fokusera på det nuvarande jobbet, och sedan låta livet vara en spännande resa man inte alltid kan styra över”, säger Åke Svensson.

”Jag vill alltid utveckla mig själv och verksamheten, och för att göra det försöker jag alltid se till hela företagets bästa, ner på minsta underavdelning”, säger han.

Om han fick ge ett råd till unga som vill nå sitt drömjobb idag är det att våga ta jobb som erbjuds.

”Du kommer att känna tveksamhet inför om du ska klara jobbet, men du klarar alltid mer än du tror. Du växer snabbt in i de nya arbetsuppgifterna och det ökade ansvaret”, säger Åke Svensson.

Och det är just spänningen som verkar locka med drömjobbet. Nästan hälften, 47 procent, anger att det är att jobbet är spännande och leder till personlig utveckling som lockar. Endast 1,3 procent lockas av högre status. Vi är också beredda att offra och till och med betala för att nå vår jobbdröm.

Hela 29 procent är beredda att flytta för rätt jobb, och 25 procent är beredda att gå ned i lön. Men det finns de som är beredda att gå betydligt längre än så. 85 procent är beredda att arbeta gratis en tid, och 32 procent är beredda att betala 50 000 kronor för att uppfylla karriärmålen. 10 procent är beredda att betala mer än en halv miljon, och fem procent är beredda att lägga upp nästa ofattbara en miljon kronor för att få det rätta jobbet.

Efter sju år slutade Åke Svensson som vd 2010. Under hans tid som koncernchef gick Saabs exportvärde från strax under 8 miljarder till 17 miljarder kronor. Han har bland annat hanterat mutmisstankar i stora försvarsbeställningar, svårigheter att sälja Jas 39 Gripen samt en kärleksaffär mellan honom själv och kommunikationsdirektören, som Chef skrivit om här.

Åtta budord som tog Åke Svensson från sommarjobb till börs-vd

1. Hög arbetsmoral bättre än stor mun. Ägna mer tid på att göra ett bra jobb än att skryta med att du gör det.

2. Tacka ja. Våga ta ett jobb trots att du tvekar. Du växer in i rollen snabbare än du tror.

3. Omge dig med de bästa. Om du saknar rätt bakgrund för nästa jobb – se till att arbeta ihop med medarbetare som är bättre än du själv på det. Lär och väx in i nästa roll.

4. Jobba för samma sak. Var en hjälp och ett stöd internt istället för att kriga eller sätta upp murar. Se alltid till hela företagets eller organisationens bästa, ned på minsta underavdelning.

5. Egenutveckling. Var proaktiv när det gäller din egen karriär, ha en vilja att lära nytt, gå framåt och det kommer att spilla över på verksamheten

6. .…men glöm ej fokus. Koncentrera dig på nuet. Allt för många tänker på nästa jobb på karriärstegen, istället för att göra det nuvarande jobbet så bra som möjligt.

7. Ha tur och timing. Ju fler du interagerar med, projekt du är delaktig i, kunder du träffar och möten du leder desto större är chansen att tur och timing uppstår.

8. Allt i livet går inte att planera. Ibland är det bara att åka med på resan och se vart den för dig.

Text: Oskar Hammarkrantz

Denna text är ett samarbete mellan Chef och bemannings- och rekryteringsföretaget Manpower. Undersökningen Work Life är gjord av Kairos Future på uppdrag av Manpower och tidningen Chef. En rapport om undersökningen finns att ladda ned på Manpower Groups webbplats.