Kontor och mötesvanor förändras nu i grunden. Se till att hitta rätt bland de nya hybridlösningarna.
Kontor och mötesvanor förändras nu i grunden. Se till att hitta rätt bland de nya hybridlösningarna.

6 hybridlösningar du som chef inte får missa

Framtidens kontor är redan här. Nu i höst kommer många av oss att jobba både hemifrån och på kontoret vilket kräver nya smarta hybridlösningar. Här är några av de viktigaste råden.

Pandemin har lett till att svenska arbetsplatser måste ställa om mot arbetssätt som tidigare definierades som framtidsorienterade. Framöver kommer fokus vara på hybridmöten, flexibilitet och ett hållbart arbetsliv både för medarbetare och miljön. Det som tidigare var trender är nu verklighet, konstaterar Office Management som arbetar med att skapa framtidens arbetsplatslösningar.
”Vi har lärt oss att arbeta på nya sätt under pandemin, som kommer att bli nya permanenta arbetssätt där flexibilitet blir en självklarhet, liksom att kontoren är mer stimulerande och värda att åka till, säger Peter Uddfors, vd på Office Management.

Nya behov, nya krav

Han ser hur de nya behoven ställer nya krav på kontorsutformningen.
”Inte minst mötesrummen och kontoren kommer att behöva fylla fler funktioner än de tidigare gjort”, fortsätter han.

Videomöten som exempelvis Zoom, Cisco och Teams, implementerades på nolltid i många verksamheter under våren 2020, efter att tidigare ha utretts på längden och tvären i många företag. Numera är det svårt att tänka sig ett liv med enbart fysiska möten. Och tack vare alla hybridlösningar som utvecklas i raketfart, är det nu möjligt för dig som chef och medarbetarna att kunna växla mellan att jobba på kontoret och på distans.

Påskyndad utveckling

Förutom sin gedigna erfarenhet lutar sig Peter Uddfors mot trendrapporten Framtidens hållbara arbetsliv som analysföretaget Kairos Future tagit fram på uppdrag av Office Management. Rapporten visar bland annat hur pandemin skyndat på utvecklingen av framtidens kontor. Redan före pandemin gick trenderna mot ett mer flexibelt, digitalt och hållbart arbetsliv. Nu behöver arbetsgivaren kunna erbjuda detta, inte som ett framtidslöfte utan som en realitet.

Ta reda på mer om framtidens arbetsplats

Hos Office Management finns en rad spännande webinar, råd och stöd för dig som vill veta mer om hur det bäst går att utforma den nya tidens kontor och framtidens arbetsplats.

Läs mer här!

Vilka är då hybridlösningarna som kommer att bli en del av det nya normala? Rapporten ger en vink om de viktigaste:

  1. Mötesrummen anpassas för möten med medarbetare både på plats och på distans, så kallade hybridmöten.
  2. För enskilda möten på tu man hand behövs videomöjligheter även för den som sitter i en öppen kontorslösning.
  3. Nya lokala arbetsplatshubbar, så kallade co-workingkontor växer fram. Många arbetsgivare har redan börjat planera för att ta fram mindre kontor på platser där de har flera medarbetare, till exempel i vissa förorter och mindre städer med pendlingsavstånd.
  4. Tekniska lösningar för att undvika stand by-fällan blir vanligare. När man sitter på kontoret ena dagen och jobbar hemifrån den andra är det lätt hänt att gränsen för vad som är arbetstid och fritid blir flytande. Därför kommer nu ännu fler tekniska lösningar för att slippa störa och bli störd under lediga tider.
  5. Kontoret blir ett stimulerande vattenhål dit medarbetarna kommer med jämna eller ojämna mellanrum för att tanka energi, därför måste det också utformas för att leva upp till förväntningarna.
  6. Hållbarhetsansvaret och kraven på allas delaktighet för förbättrade förutsättningar både i arbetslivet och i miljön blir en självklarhet.

”När vi om ett par år ser tillbaka på den här perioden tror jag att vi kan konstatera att det varit den mest nydanande, omtumlande och utvecklande som skett inom kontorsutformningen sedan industrialiseringen”, säger Peter Uddfors.

Front-runners som vågar testa nya initiativ är viktiga i verksamheters klimatomställning, menar Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management.

Läs också: Kickstarta klimatarbetet – fyra steg mot hållbart ledarskap

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Office Management.

Office Management är ett rådgivande tjänsteföretag som sedan 1993 identifierar och paketerar helhetslösningar för kontor.
Bolaget har i dag över 8000 kunder i Sverige, Norge och Finland.

Läs mer om Office Management

Relaterade artiklar

Geraldine von Celsing och Carolina Wikström.
Rekrytering

Spetskompetens ger pricksäkra rekryteringar

Nu får cheferna på Sveriges Radio bättre stöd när de anställer nya medarbetare. En ny rekryteringsavdelning skärper pricksäkerheten och bidrar till vidgade perspektiv. ”Vi kommer in med ny spetskompetens”, säger Geraldine von Celsing som leder den nya avdelningen.

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

rocket
Jobba på Chef

Chefakademin söker Teamledare för utbildnings­avdelningen

Kom och jobba med oss! Chefakademin söker nu en teamledare med uppdraget att leda utvecklingen för att skapa ett gemensamt administrativt arbetssätt. Vi vill erbjuda en ännu bättre kundupplevelse och samtidigt jobba smartare, med fullt stöd i digitaliseringens möjligheter.
En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.
Karriär

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.