Front-runners som vågar testa nya initiativ är viktiga i verksamheters klimatomställning, menar Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management.
Front-runners som vågar testa nya initiativ är viktiga i verksamheters klimatomställning, menar Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management.

Kickstarta klimatarbetet – fyra steg mot hållbart ledarskap

Tre av fyra chefer har klimatångest och de flesta tycker inte att högsta ledningen prioriterar klimatfrågan tillräckligt. Det visar en färsk undersökning.
”Men som chef kan du göra mer än du tror för att accelerera företagets klimatarbete”, säger Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management.

FN:s klimatrapport, den så kallade IPCC-rapporten, blev en larmsignal för många människor världen över när den presenterades i augusti 2021. Enligt rapporten står det bortom rimligt tvivel att människan har orsakat klimatförändringarna.
Men nu börjar det hända saker – bra saker. Allt fler vill göra vad de kan för att rädda planeten och styra om tillvaron i en mer klimatvänlig riktning.
Därför upplever många, inte minst chefer, frustration när företaget de jobbar på inte kommer till skott med klimatarbetet. En undersökning utförd av Chef och publicerad i tidningens septembernummer, visar att hela 75 procent av cheferna har upplevt klimatångest – ofta eller ibland – och att nio av tio tycker att ledningen borde prioritera klimatfrågan högre.

Kostnadsfri webinarserie: Så blir ni klimatneutrala

Missa inte höstens kanske viktigaste webinarserie. I tre korta avsnitt får du lära dig det mesta du behöver veta för att öka farten i klimatomställningen på arbetsplatsen: en introduktion till klimatberäkning och klimatneutralitet, tips på hur ert klimatarbete kan kommuniceras och exempel från Office Management med hur det konkret går till att bli klimatneutral.

Till webinarserien

Så hur får du då organisationen där du jobbar att börja jobba klimatsmart? Klara Tengstrand är hållbarhetsansvarig på Office Management, som hjälper företag att skapa framtidens arbetsplatser och göra mer miljövänliga val. Nyckeln, menar hon, ligger i lönsamheten.
”Den som vill göra långsiktigt lönsamma affärer måste ha klimatfokus.”

Hennes tips är därför att du som chef visar ledningen att det finns alla skäl att se över affärsmodellen så att den går i en mer cirkulär riktning för att vara långsiktigt konkurrenskraftig.
”Den strategiska inriktningen och målsättningen sätter ledningen, men fastna inte i för mycket företagsbyråkrati. För att accelerera klimatarbetet och anpassade affärsmodeller, släpp fram front-runners som vågar testa nya initiativ, kanske i delar av organisationen till att börja med”, säger hon.

4 tips för att komma igång med klimatarbetet

Här delar Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management, med sig av fyra smarta råd till chefer som vill ha klimatfokus på arbetsplatsen.

1. Kartlägg och beräkna ert klimatavtryck. Marknaden ställer allt högre krav på transparens, därför behöver företag ha koll på sin klimatpåverkan. På så sätt får ni en överblick var ni ska fokusera era insatser för att göra störst skillnad.

2. Byt ut bovarna, de fossila bränslena. En lågt hängande frukt är att byta ut fossila bränslen i den egna verksamheten. Att byta elavtal är lätt, åtminstone i Sverige. Bilmarknaden går mot full elektrifiering, se över tjänstebilsflottan så att den följer med i tiden.

3. Lägg fokus på inköpen. I de flesta företag genereras den största mängden koldioxid från de inköp som bolaget gör. Det är lite utmanande att påverka utsläpp i leverantörsledet, men det är viktigt att man som kund ställer krav. Välj de bolag som i sin tur ställer höga krav och har ett ambitiöst klimatarbete eller uppmuntra befintliga leverantörer till en omställning, så når ni era mål gemensamt.

4. Se över affärsmodellen. Den traditionella linjära affärsmodellen ersätts i större takt av en cirkulär affärsmodell som bland annat syftar till resurseffektivitet, att förlänga livet på det som tillverkas samt minimera avfall och utsläpp. Säkerställ att er affärsmodell är konkurrenskraftig på en alltmer cirkulär marknad.

Kontor och mötesvanor förändras nu i grunden. Se till att hitta rätt bland de nya hybridlösningarna.

Läs också: 6 hybridlösningar du som chef inte får missa

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Office Management.

Office Management är ett rådgivande tjänsteföretag som sedan 1993 identifierar och paketerar helhetslösningar för kontor.
Bolaget har i dag över 8000 kunder i Sverige, Norge och Finland.

Läs mer om Office Management

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

En dator med en kopp kaffe bredvid. Över den ser man ett par händer som jobbar med en telefon.
Digital utveckling

3 skäl – därför bryter medarbetare mot it-säkerheten

En av tio kontorsarbetare har någon gång brutit mot sin arbetsplats it-säkerhetsregler. Anledningen? Att de var tvungna för att kunna göra sitt jobb. Det visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Citrix.

Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.
Rekrytering

Så blir tester en väg tillbaka till jobb

Kan man lita på personlighetstester? Sjuhärads samordningsförbund ser dem inte som någon absolut sanning, men som ett underlag vid rehabilitering av människor långt från arbetsmarknaden. Med lyckat resultat: ”Att ett personlighetstest kan vara en så viktig pusselbit är fantastiskt”, säger biträdande förbundschef Pernilla Andersson.

Nisha Besara.
Chefakademin

Hon blir ny chefredaktör på Chef

I januari tillträder den välkända publicisten Nisha Besara som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Chef, Nordens största ledarskapstidning på papper och webb. Nisha Besara efterträder Cissi Elwin, som får en renodlad vd-roll i det nybildade bolaget Chefakademin.