Pia Nilsson, vd på Rolf som hjälper chefer att bli bättre på strukturerad feedback digitalt och på distans.
Pia Nilsson, vd på Rolf som hjälper chefer att bli bättre på strukturerad feedback digitalt och på distans.

3 steg till att bli en bättre chef på distans

Tycker du det är svårt att ge medarbetarna konstruktiv feedback på distans?
Här är knepen som får medarbetarna att växa medan du stärker din ställning som uppskattad chef.

Att coacha sina medarbetare har alltid varit viktigt. Men under pandemin har du som chef kanske märkt att du alltmer utövar ditt ledarskap på hela gruppen istället för på individnivå. Med följden att medarbetarna inte känner sig sedda och bekräftade, vilket påverkar resultatet negativt.

Det är alltså dags att börja med att kontinuerligt stämma av dina medarbetares jobbvardag på individnivå igen, trots covid-19. En som hittat ett sätt att göra detta på ett systematiserat sätt är Pia Nilsson, vd för Rolf (Reflekterande Organisation med Lärande Feedback), en plattform för tillväxt och utveckling.

Coachning föll bort

Pia Nilsson berättar hur det gick till:
”Tidigare jobbade jag som konsult, där mina uppdrag oftast var att få en säljorganisation att prestera på topp. Jag följde med säljarna på kundmöten för att kunna coacha dem var och en för sig. Jag dokumenterade vilka arbetssätt vi kommit överens om att prova, men upptäckte en månad senare att man inte alltid hade följt dessa. De hade helt enkelt kommit bort efter vägen.”

Strukturerad feedback

Pia Nilsson insåg att nyckeln låg i att låta medarbetarna skriftligt få ta del av dokumentationen och reflektera regelbundet över fram- och motgångar. Feedbacken hon gav kunde plötsligt användas mer konstruktivt och utvecklas efter hand.
Pia Nilsson kände att hon var något på spåren. Hon bestämde sig för att sluta som konsult och istället utveckla en arbetsmetod i en digital plattform som hjälper chefer att ge strukturerad feedback och fånga upp medarbetarnas upplevda orosmoln och svårigheter. Resultatet blev den digitala plattformen Rolf.
”Rolf är det stöd jag själv saknade för att få struktur, spara tid och slippa administration i feedbackprocessen”, säger Pia Nilsson.

Chefen blir PT

Hon tycker att en chef ska fungera ungefär som en personlig tränare.
”En PT ger mig konkreta övningar. Han eller hon tittar på mig, lyssnar och återkopplar. Jag får veta vad jag ska öva på till nästa gång och också hur ofta jag behöver träna. Varför förväntar jag mig inte samma sak av chefen? Som medarbetare är reflektionen mitt sätt att träna för att nå mina mål.”

Pia Nilsson märker att allt fler chefer efterfrågar digitala verktyg för att kunna leda även på distans.
”Det är klart, att om man kan öka medarbetarengagemanget och tillväxten med något så enkelt som en digital struktur för individens utveckling är det många som vill testa.”

3 steg till att bli en bättre chef på distans

Här tipsar Rolfs vd, Pia Nilsson, om hur du vässar distansledarskapet:

  1. Se varje individ istället för att enbart utöva ledarskapet på hela gruppen. Säkerställ att varje individ reflekterar över tankar, mående och utmaningar skriftligt varje vecka. Kom ihåg att återkoppla.
  2. Ha täta avstämningar kring medarbetarens utveckling och värdegrund, sådant som tidigare till stora delar kunde klaras av vid kaffemaskinen. Nu måste du ha mer regelbundna uppföljningar kring detta. Medarbetaren försvinner inte för att han eller hon sitter hemma.
  3. Uppmärksamma de tysta. Bara för att en medarbetare är tyst betyder det inte att allt är bra. Om du tar dig tid att lyssna kommer du att få svar även av de mest tystlåtna.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Rolf.

Rolf är en flexibel plattform som hjälper företag att genom reflektion, målstyrning och coaching kontinuerligt utveckla sina medarbetare och processer för att nå framgång.

Med Rolf utövar du individanpassat ledarskap där reflektion och feedback står i centrum så att medarbetarna växer och resultatet förbättras, allt strukturerat på ett sådant sätt att du spar tid och minskar administration.

Rolf har hjälpt en rad företag att både sänka sjukfrånvaron och öka sin tillväxt.

Läs mer om Rolf 

Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Anna Borg, vd Vattenfall
Ledarskap

Nytt avsnitt av Chef Dilemma! Cissi Elwin möter Anna Borg

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.

karolinska-bjr%c3%b7n-zoaga-2
Långläsning: Cheftest

Cheftest: Björn Zoëga, Karolinska Universitetssjukhuset

Han blev chef för landets kanske mest kritiserade och omdebatterade arbetsplats. Bland det första han gjorde var att varsla 600 personer om uppsägning. Sedan drabbades världen av pandemin. Som sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset är Björn Zoëga ständigt i rampljuset.
underso%cc%88kningen-nr-5-webb_rityta-1
Digital utveckling

Var tredje chef utsatt för it-brott det senaste året

En tredjedel av Sveriges chefer har drabbats av digital brottslighet det senaste året, visar Chefs undersökning. Samtidigt har risken för digitala säkerhetsproblem ökat under pandemin.
Ensam chef som tittar ut genom fönstret
Hälsa

Därför är chefen så ensam

Det är ensamt på toppen, sägs det. Men dagens flexibla och snabbrörliga arbetsplatser innebär ökad ensamhet både för chefer och medarbetare, visar forskning.
Jacques Mwepu är chef på högsäkerhetsfängelset i Kumla
Långläsning: Karriär

Från flykting till fängelsechef

Högsäkerhetsfängelset i Kumla. Ett tufft ställe, där Jacques Mwepu är chef. Samtidigt är det livsglädje och empati som driver honom i en karriär och livsresa som började långt borta i Kongo. ”Utan ett genuint intresse för människor klarar man inte det här jobbet”, säger han.
Chef och medarbetare på promenadmöte
Ledarskap

5 sätt att göra rätt som chef

Är det svårt att få tid till att leda medarbetarna samtidigt som du ska hinna göra allt annat? Då kan det vara bra att veta vad medarbetarna förväntar sig av dig.
Pär Svärdson, Apotea
Ledarskap

Apoteas vd Pär Svärdson: ”Vi behöver ha extra mycket AW framöver”

I det senaste avsnittet av podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Apoteas vd och grundare Pär Svärdson.