Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.

Så ser chefen hur alla mår och hur det går – på 5 minuter

Tänk om det fanns en app där medarbetarna med egna ord kunde reflektera kring hur de mår och utvecklas och du som chef hade möjlighet att ge omedelbar feedback. Appen finns och vi har pratat med en chef som använder den.

Årliga medarbetarundersökningar och utvecklingssamtal – två stora kvarnstenar som hänger runt halsen på många chefer. Under pandemin har de blivit knepiga att genomföra och ännu svårare är det att åtgärda resultaten när många medarbetare jobbar på distans.

Om det var tur eller tajming vågar Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström inte säga, men strax innan pandemin bröt ut förra åren bestämde han sig för att påbörja ett pilotprojekt med det reflektionsverktyg som ingår i den digitala plattformen Rolf, ett hjälpmedel för tillväxt och utveckling.
”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Micael Broström.

Pia Nilsson, vd på Rolf som hjälper chefer att bli bättre på strukturerad feedback digitalt och på distans.

Läs också: 3 steg till att bli en bättre chef på distans

Pilotprojektet föll väl ut. När reflektionsverktyget initierades i Retaildivisionen av Elitfönster som Micael Broström ansvarar för, var pandemin igång och de flesta medarbetare jobbade hemifrån. Den extra sysslan att varje vecka reflektera kring hur de mådde, hur de jobbade med sin utveckling och hur det gick med arbetsuppgifterna, upplevde de flesta medarbetarna som något positivt.

Taggar ord

Medarbetarna skrev ner sina reflektioner, samtidigt som de taggade de ord som kändes mest relevanta för dem i stunden. Allt som allt tog det bara fem minuter. Detta gav närmaste chefen möjlighet att omedelbart återkoppla på varje medarbetares reflektioner.
”Så här drygt ett år efter att vi startade med reflektionsverktyget kan jag konstatera att det är som att ha ett medarbetarsamtal varje vecka istället för en gång om året. Det blir dessutom bättre och bättre när vi kan se utvecklingen över tid. I höstas hade vi till exempel en tyngre period där många taggade ord som ’frustrerad’ och ’stressigt’. Vi agerade på det och just nu mår vi i organisationen ganska bra.”

4 steg till ökat välmående i din organisation

  • Uppmuntra medarbetarna att avsluta veckan med en reflektion i skrift.
  • Be medarbetarna sätta ord hur de känner och mår just nu.
  • Återkoppling och feedback är A och O. Ge personlig feedback till varje medarbetare.
  • Använd ett verktyg som underlättar de tre första punkterna.

Micael Broström lyfter fram det personliga som den stora fördelen med verktyget.
”Medarbetarna använder sina egna ord när de reflekterar. Det blir en stärkt koppling mellan medarbetare och chef. Man ser hur individen mår och kan ta action i tid. Informationen får oss chefer att bli proaktiva istället för reaktiva. Jag är övertygad om att man på sikt kan minska antalet sjukskrivningar på det här sättet.”

Bild av utveckling

Organisationen som Micael Broström ansvarar för har inte bara bestämt sig för att fortsätta med reflektionsverktyget, de har också börjat implementerat ytterligare en del av Rolf: Utvecklingsplanen. Med den får medarbetarna veta vad som förväntas av dem och vad de kan göra för att ta nästa steg i sin personliga och professionella utveckling i syfte att nå sina mål.
”Både reflektionsverktyget och utvecklingsplanen är väldigt lätta att använda och jag ser framför mig att vi kommer ha stor nytta av båda”, säger Micael Broström.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Rolf.

Rolf är en flexibel plattform som hjälper företag att genom reflektion, målstyrning och coaching kontinuerligt utveckla sina medarbetare och processer för att nå framgång.

Med Rolf utövar du individanpassat ledarskap där reflektion och feedback står i centrum så att medarbetarna växer och resultatet förbättras, allt strukturerat på ett sådant sätt att du spar tid och minskar administration.

Rolf har hjälpt en rad företag att både sänka sjukfrånvaron och öka sin tillväxt.

Läs mer om Rolf

Relaterade artiklar

Medarbetare som får hjälp av en annan person framför datorn
Personlig effektivitet

Så får du fart på karriären med en jobbcoach

Är du trött på ditt nuvarande chefsjobb, men osäker på vad du ska göra i stället? Då kan en karriärrådgivare vara något för dig. Här är vad du kan förvänta dig – och vad du nog inte bör hoppas på.

machoindex-illustration
Arbetsmiljö

Larmrapport: Machoattityderna ökar inom samhällsbyggnad

Den skadliga machokulturen i samhällsbyggnad ökar. Det visar Byggchefernas machoindex för 2022 som presenteras idag.

Kontorslandskap med flera medarbetare
Arbetsmiljö

Ny studie: Kontorsmiljön avgörande för motivationen

Om du som chef känner oro över hur dina medarbetare ska hålla motivationen vid liv när det är dags att gå tillbaka till kontoret är du inte ensam. Var tredje medarbetare mellan 35 och 49 år tvivlar nämligen på att arbetsgivarna kommer kunna skapa motivationen för att de ska komma in till kontoret. Det visar undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av MER Arkitekter.

Nisha Besara, Chefredaktör på tidningen Chef
Ny som chef

Fem frågor till Nisha Besara, Chefs nya chefredaktör

Chefs nya chefredaktör Nisha Besara räds varken att kasta sig från flygplan eller anta utmaningar inom yrkeslivet. Med tidigare yrkeserfarenhet från bland annat Regeringskansliet och Unga Klara ser hon nu fram emot att fortsätta hålla tidningen relevant för målgruppen och inte backa för att ställa givna sanningar på ända.

Lär känna henne här genom fem frågor svar!

davos-sajt_intervjuperson
Ledarskap

Fem lärdomar från ledarskapseliten

Nu är Världsekonomiskt forum igång, den årliga internationella konferensen där ledarskapseliten sätter agendan. Här är lärdomarna du kan ta med dig som chef.

Två kollegor som diskuterar framför en datorskärm.
Verksamhetsutveckling

Osäkerhet föder kreativa idéer

Innovationstakten är högre än någonsin. Chef har sammanställt några av de senaste rönen om vad som maxar innovationskraften i en organisation. En av de mindre kända faktorer som främjar kreativitet och innovation är osäkerhet.

Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.