Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.

Så ser chefen hur alla mår och hur det går – på 5 minuter

Tänk om det fanns en app där medarbetarna med egna ord kunde reflektera kring hur de mår och utvecklas och du som chef hade möjlighet att ge omedelbar feedback. Appen finns och vi har pratat med en chef som använder den.

Årliga medarbetarundersökningar och utvecklingssamtal – två stora kvarnstenar som hänger runt halsen på många chefer. Under pandemin har de blivit knepiga att genomföra och ännu svårare är det att åtgärda resultaten när många medarbetare jobbar på distans.

Om det var tur eller tajming vågar Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström inte säga, men strax innan pandemin bröt ut förra åren bestämde han sig för att påbörja ett pilotprojekt med det reflektionsverktyg som ingår i den digitala plattformen Rolf, ett hjälpmedel för tillväxt och utveckling.
”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Micael Broström.

Pia Nilsson, vd på Rolf som hjälper chefer att bli bättre på strukturerad feedback digitalt och på distans.

Läs också: 3 steg till att bli en bättre chef på distans

Pilotprojektet föll väl ut. När reflektionsverktyget initierades i Retaildivisionen av Elitfönster som Micael Broström ansvarar för, var pandemin igång och de flesta medarbetare jobbade hemifrån. Den extra sysslan att varje vecka reflektera kring hur de mådde, hur de jobbade med sin utveckling och hur det gick med arbetsuppgifterna, upplevde de flesta medarbetarna som något positivt.

Taggar ord

Medarbetarna skrev ner sina reflektioner, samtidigt som de taggade de ord som kändes mest relevanta för dem i stunden. Allt som allt tog det bara fem minuter. Detta gav närmaste chefen möjlighet att omedelbart återkoppla på varje medarbetares reflektioner.
”Så här drygt ett år efter att vi startade med reflektionsverktyget kan jag konstatera att det är som att ha ett medarbetarsamtal varje vecka istället för en gång om året. Det blir dessutom bättre och bättre när vi kan se utvecklingen över tid. I höstas hade vi till exempel en tyngre period där många taggade ord som ’frustrerad’ och ’stressigt’. Vi agerade på det och just nu mår vi i organisationen ganska bra.”

4 steg till ökat välmående i din organisation

  • Uppmuntra medarbetarna att avsluta veckan med en reflektion i skrift.
  • Be medarbetarna sätta ord hur de känner och mår just nu.
  • Återkoppling och feedback är A och O. Ge personlig feedback till varje medarbetare.
  • Använd ett verktyg som underlättar de tre första punkterna.

Micael Broström lyfter fram det personliga som den stora fördelen med verktyget.
”Medarbetarna använder sina egna ord när de reflekterar. Det blir en stärkt koppling mellan medarbetare och chef. Man ser hur individen mår och kan ta action i tid. Informationen får oss chefer att bli proaktiva istället för reaktiva. Jag är övertygad om att man på sikt kan minska antalet sjukskrivningar på det här sättet.”

Bild av utveckling

Organisationen som Micael Broström ansvarar för har inte bara bestämt sig för att fortsätta med reflektionsverktyget, de har också börjat implementerat ytterligare en del av Rolf: Utvecklingsplanen. Med den får medarbetarna veta vad som förväntas av dem och vad de kan göra för att ta nästa steg i sin personliga och professionella utveckling i syfte att nå sina mål.
”Både reflektionsverktyget och utvecklingsplanen är väldigt lätta att använda och jag ser framför mig att vi kommer ha stor nytta av båda”, säger Micael Broström.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Rolf.

Rolf är en flexibel plattform som hjälper företag att genom reflektion, målstyrning och coaching kontinuerligt utveckla sina medarbetare och processer för att nå framgång.

Med Rolf utövar du individanpassat ledarskap där reflektion och feedback står i centrum så att medarbetarna växer och resultatet förbättras, allt strukturerat på ett sådant sätt att du spar tid och minskar administration.

Rolf har hjälpt en rad företag att både sänka sjukfrånvaron och öka sin tillväxt.

Läs mer om Rolf 

Relaterade artiklar

Bild på Cecilia och ökningen i siffror.
Verksamhetsutveckling

Chef ökar – igen!

På en tuff mediemarknad hör Chef till de tidningar som ökar, visar nya siffror från Orvesto Konsument.

Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Ledarskap

”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.
Morten Olsen vid sitt skrivbord.
Karriär

Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

Efter att Morten Olsen förlorade jobbet för två år sedan, som 58-åring, har han gått bet på arbetsmarknaden. ”Men jag är en fighter, det är bara att jaga vidare”, säger han.