3 starka trender revolutionerar HR

Digitaliseringen förändrar sättet HR-avdelningar arbetar i grunden.
Anders Thoresson, Chefs expert på digital HR, tipsar om trender att ha koll på.

Annonssamarbete
Digital HR

Publicerad

Text: Chefs innehållsstudio

Digitaliseringen förändrar HR-arbetet i grunden. Här är tre framtidstrender du behöver ha koll på redan idag.

Med nya digitala verktyg går det att hämta och analysera stora mängder data. För HR-avdelningar innebär det mängder av nya möjligheter att se mönster och möjligheter till förbättringar. Det går att fånga upp varningstecken och förutse möjliga problem i organisationen eller arbetsmiljön – innan de ens uppstår.

Artificiell intelligens kan vara det som, paradoxalt nog, hjälper HR att bli ännu bättre på människor och på att hitta rätt kompetens vid rekryteringar.

Håll koll på trenderna inom digital HR

It- och teknikjournalisten Anders Thoresson ser några särskilt starka trender som kommer att forma HR-avdelningarnas arbete framöver:

1. Mer datadrivet. ”HR-avdelningen börjar analysera personalfrågor, bemanning och kompetens ännu mer utifrån data, och utifrån mycket större mängder data. Ofta kommer man jobba på liknande sätt som till exempel ekonomiavdelningen. När man hämtar data från olika delar av organisationen kan man i nya verktyg se samband: ”Vilka kontor eller delar av företaget presterar extra bra, vad visar vår data om personalsammansättning där?” Utifrån det kan man sedan lägga planer för hur man ska agera.”

2. Nya rekryteringsverktyg. ”Inom rekrytering och rekryteringsprocesser händer det mycket, i både stort och smått. Google är en av aktörerna som storsatsar. Med hjälp av artificiell intelligens kan man nu gå bortom trubbiga sökningar med nyckelord och både göra det enklare för arbetssökande att hitta intressanta arbetsplatser och för arbetsgivare att spåra relevant kompetens.”

3. Mobilen först. ”Mobilanvändningen ökar kraftigt och är de flestas främsta internet-device. Det betyder att det ni gör kring personalarbete och rekrytering måste fungera där också. En snygg mobilsajt där man kan göra ansökningar i mobilen, gärna i form av en video, kommer bli standard.”

Text: Malin Kaldo