trender-4
Digitaliseringen förändrar HR-arbetet i grunden. Här är tre framtidstrender du behöver ha koll på redan idag.

3 starka trender revolutionerar HR

Digitaliseringen förändrar sättet HR-avdelningar arbetar i grunden.
Anders Thoresson, Chefs expert på digital HR, tipsar om trender att ha koll på.

Med nya digitala verktyg går det att hämta och analysera stora mängder data. För HR-avdelningar innebär det mängder av nya möjligheter att se mönster och möjligheter till förbättringar. Det går att fånga upp varningstecken och förutse möjliga problem i organisationen eller arbetsmiljön – innan de ens uppstår.

Artificiell intelligens kan vara det som, paradoxalt nog, hjälper HR att bli ännu bättre på människor och på att hitta rätt kompetens vid rekryteringar.

Läs också: ”Hamna inte i händerna på konsulter”

Håll koll på trenderna inom digital HR

Anders Thoresson, redaktör för Chefs nyhetsbrev som är specialiserat inom området digital HR.

It- och teknikjournalisten Anders Thoresson ser några särskilt starka trender som kommer att forma HR-avdelningarnas arbete framöver:

1. Mer datadrivet. ”HR-avdelningen börjar analysera personalfrågor, bemanning och kompetens ännu mer utifrån data, och utifrån mycket större mängder data. Ofta kommer man jobba på liknande sätt som till exempel ekonomiavdelningen. När man hämtar data från olika delar av organisationen kan man i nya verktyg se samband: ”Vilka kontor eller delar av företaget presterar extra bra, vad visar vår data om personalsammansättning där?” Utifrån det kan man sedan lägga planer för hur man ska agera.”

2. Nya rekryteringsverktyg. ”Inom rekrytering och rekryteringsprocesser händer det mycket, i både stort och smått. Google är en av aktörerna som storsatsar. Med hjälp av artificiell intelligens kan man nu gå bortom trubbiga sökningar med nyckelord och både göra det enklare för arbetssökande att hitta intressanta arbetsplatser och för arbetsgivare att spåra relevant kompetens.”

3. Mobilen först. ”Mobilanvändningen ökar kraftigt och är de flestas främsta internet-device. Det betyder att det ni gör kring personalarbete och rekrytering måste fungera där också. En snygg mobilsajt där man kan göra ansökningar i mobilen, gärna i form av en video, kommer bli standard.”

Text: Malin Kaldo

Relaterade artiklar

Så botar du teknikstress på jobbet.
Arbetsmiljö

Så botar du teknikstress på jobbet

Digitala verktyg som underlättar arbetet är guld värt. Men när organisationen använder en uppsjö av program och appar kan teknikstress uppstå.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Rätt digitala verktyg lyfter arbetsmiljön.
Arbetsmiljö

Undersökning: 7 av 10 vill ha bättre digitala verktyg

I en ny undersökning framkommer att företag som satsar på den digitala arbetsmiljön har större chans att uppnå tillväxtmålen – och behålla medarbetare.
Cheferna på France Télécom står åtalade för medarbetares självmord.
Arbetsmiljö

Chefer kan fängslas för våg av självmord

Rättegången kring den självmordsvåg som skakade det franska telekombolaget France Télécom för dryga tio år sedan går mot sitt slut. Höga böter och fängelse krävs av åklagaren.
Så kopplar du av på riktigt under semestern.
Hälsa

6 steg: Så kopplar du av på semestern – på riktigt

Ibland är det lättare sagt än gjort att koppla av på semestern. Den som har hög arbetsbelastning kan till och med bli mer stressad av att inte vara på jobbet. Följ dessa sex steg för att kunna njuta av semestern till fullo.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.