trender-4
Digitaliseringen förändrar HR-arbetet i grunden. Här är tre framtidstrender du behöver ha koll på redan idag.

3 starka trender revolutionerar HR

Digitaliseringen förändrar sättet HR-avdelningar arbetar i grunden.
Anders Thoresson, Chefs expert på digital HR, tipsar om trender att ha koll på.

Med nya digitala verktyg går det att hämta och analysera stora mängder data. För HR-avdelningar innebär det mängder av nya möjligheter att se mönster och möjligheter till förbättringar. Det går att fånga upp varningstecken och förutse möjliga problem i organisationen eller arbetsmiljön – innan de ens uppstår.

Artificiell intelligens kan vara det som, paradoxalt nog, hjälper HR att bli ännu bättre på människor och på att hitta rätt kompetens vid rekryteringar.

Läs också: ”Hamna inte i händerna på konsulter”

Håll koll på trenderna inom digital HR

Anders Thoresson, redaktör för Chefs nyhetsbrev som är specialiserat inom området digital HR.

It- och teknikjournalisten Anders Thoresson ser några särskilt starka trender som kommer att forma HR-avdelningarnas arbete framöver:

1. Mer datadrivet. ”HR-avdelningen börjar analysera personalfrågor, bemanning och kompetens ännu mer utifrån data, och utifrån mycket större mängder data. Ofta kommer man jobba på liknande sätt som till exempel ekonomiavdelningen. När man hämtar data från olika delar av organisationen kan man i nya verktyg se samband: ”Vilka kontor eller delar av företaget presterar extra bra, vad visar vår data om personalsammansättning där?” Utifrån det kan man sedan lägga planer för hur man ska agera.”

2. Nya rekryteringsverktyg. ”Inom rekrytering och rekryteringsprocesser händer det mycket, i både stort och smått. Google är en av aktörerna som storsatsar. Med hjälp av artificiell intelligens kan man nu gå bortom trubbiga sökningar med nyckelord och både göra det enklare för arbetssökande att hitta intressanta arbetsplatser och för arbetsgivare att spåra relevant kompetens.”

3. Mobilen först. ”Mobilanvändningen ökar kraftigt och är de flestas främsta internet-device. Det betyder att det ni gör kring personalarbete och rekrytering måste fungera där också. En snygg mobilsajt där man kan göra ansökningar i mobilen, gärna i form av en video, kommer bli standard.”

Text: Malin Kaldo

Relaterade artiklar

spara-2
Beslutsfattande

Undersökning: Det här krävs för att behålla duktiga chefer

Möjlighet till kompetensutveckling – det är ett av kraven som arbetsgivaren måste leva upp till om de ska behålla duktiga chefer, visar en Sifo-undersökning.
braloner
Karriär

Dansk studie: Höj din lön – genom att vara en ”skitstövel”

Du vinner inget på att vara trevlig. I alla fall inte när det kommer till löneförhandlingar, visar en dansk studie. Där kan förmågan att klara en konfrontation vara en stor fördel.
musk12
Beslutsfattande

Så ser Elon Musks arbetsdagar ut

Han skyr mejlkorgen, slarvar med maten och jobbar upp till 100 timmar i veckan. Så här ser en vanlig arbetsdag ut för Tesla-grundaren Elon Musk.
personal-och-chef-artikel
Beslutsfattande

Toppcheferna: Så lär du dig det vinnande ledarskapet

Lär dig lyfta medarbetare, bygga företagskultur och skapa starka team. Här är strategierna som används av tre av Sveriges bästa chefer 2018. Möt dem på Personal & Chef 2019 – och lär av de bästa.
pergran
Krönikor

Per Grankvist – ny krönikör i Chef

Tuff, trevlig och tydlig – sådan är han, Chefs nya krönikör Per Grankvist. En folkbildare med chefserfarenhet som lovar att belysa ledarskapsfrågorna ur nya och oväntade perspektiv.
johanna123
Beslutsfattande

Forskning: Därför är chefer ett hot i offentlig sektor

Alltför väldrillade chefer, fostrade i managementbyråkrati, är det största hindret för en effektivare offentlig sektor med självständiga medarbetare.

sover-som-en-stock
Hälsa

Sov som en stock – med 20-minutersregeln

Har du svårt att sova? Du är inte ensam! 7 av 10 chefer uppger i Chefs undersökning att de lider av sömnproblem. Här är 6 tips för att få bättre sömn. 
kronika1
Konflikthantering

Krönika: ”Jag får Falling Down-vibbar av februari!”

Är det okej att som förälder att ge upp och kapitulera i februarislasken? I en krönika jämför psykologen och småbarnspappan Anders Håkansson lössepidemier på förskolan, obegripliga veckobrev och kravfyllda sportlovsveckor med ett experiment för att bota deprimerande hundar.