HR behöver ta makten över den egna digitaliseringen och se till att få hävstångseffekt på digitaliseringen i hela organisationen.
HR behöver ta makten över den egna digitaliseringen och se till att få hävstångseffekt på digitaliseringen i hela organisationen.

”Hamna inte i händerna på konsulter”

HR-avdelningar har dubbel press på sig i digitaliseringen.
Dels med den egna digitaliseringsresan. Dels med att stötta resten av organisationen i omställningen.  

Det saknas inte buzzwords när det kommer till digital HR. Det är big data hit, artificiell intelligens dit, och så en rejäl dos people analytics.

”Men det definieras inte alltid vad det här är och hur det kan användas på ett bra sätt i organisationen. Det är lätt att bli omkullsnackad av konsulter i det här”, konstaterar it- och teknikjournalisten Anders Thoresson.

Han är redaktör för Chefs specialiserade nyhetsbrev Digital HR, som varannan vecka spanar, granskar och sammanställer det senaste och mest relevanta inom digital HR för prenumeranterna.

Anders Thoresson, redaktör för Chefs nyhetsbrev som är specialiserat inom området digital HR.

”Det är HR:s kunskap om hur man bäst stöttar människor i organisationen – ihop med de nya digitala möjligheterna – som verkligen kan ge ett lyft”, menar journalisten Anders Thoresson som är redaktör för Chefs nyhetsbrev som är specialiserat på digitalisering inom HR.

I det arbetet märker han att många inom HR är intresserade av att läsa om hur andra bolag och organisationer konkret löser frågor kring digitalisering.

”Det ser jag som en signal om att digitaliseringen är något HR-avdelningar vet att de behöver ta tag i, men inte riktigt på vilket sätt.”

Här finns risk att stressas in i felaktiga beslut om dyra inköp.

När leverantörer ligger på om nya häftiga verktyg tycker han att man ska ha is i magen.

”Ta ett kliv tillbaka. Ställ er frågan: Vad kommer det här verktyget att bidra med i just vår organisation? Har ni verkligen behovet eller problemet som det löser”, frågar Anders Thuresson.

Prenumerera nu: Jobbar du med HR? Missa inte Chefs nya nyhetsbrev om digital HR

Han ser hur HR har hamnat under dubbel press.

”HR ansätts från två håll. Dels ska HR-avdelningen själv digitaliseras, med nya verktyg att lära sig. Nu kommer ju också verktyg som gör stor skillnad i HR-arbetet. Dessutom digitaliseras samtidigt resten av organisationen, där HR:s roll är att stötta.”

Dåligt anpassade it-system, eller bristfällig utbildning i nya verktyg, kan jäsa till ett arbetsmiljöproblem om det vill sig illa.

”Se till att medarbetare som jobbar i verktygen får den tid som krävs att ta till sig hur man använder dem på ett bra sätt.”

Ta makten över digital HR

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom digital HR.Traditionellt är personer som jobbar med HR personalvetare, och inte alltid tekniskt intresserade. Men det är just HR:s kunskap om hur man bäst stöttar människor i organisationen – ihop med de nya digitala möjligheterna – som verkligen kan ge ett lyft”, menar Anders Thoresson, Chefs expert på digital HR.

Ta ett kliv tillbaka när nya verktyg och tjänster presenteras. ”Ställ er frågan: Vad kommer det här verktyget att bidra med i just vår organisation?”

Prata med de som ska använda nya system, innan ni slår till. ”Här har HR en viktig roll. Dåligt anpassade it-system kan bli ett arbetsmiljöproblem.”

Vakta utbildningstiden. ”HR behöver se till att både den egna personalen och personal i hela organisationen får tid att utbilda sig i nya verktyg. Annars får man aldrig den hävstång på tekniken som man räknat med.”

Chefs nyhetsbrev

Vill du veta mer om den digitala utvecklingen inom HR?

Chefs nya nyhetsbrev Digital HR speglar digitala förändringar som just nu påverkar alla som arbetar med rekrytering, talent management, löner, arbetsmiljöarbete, employer branding, ledarförsörjning, motivation, medarbetardialog, med mera. Läs mer om nyhetsbrevet här

Relaterade artiklar

stressaxlar
Hälsa

5 tips: Lyft stressen – från din partners axlar

Med två heltidsarbetande i familjen, ofta båda i chefsposition, bärs det hem en hel del stress och frustration till det som ska vara hemmets lugna vrå.
drommen1
Karriär

Topplista: Här är 10 företag – som unga drömmer om

It- och teknikbolag dominerar listan över företag med högst anseende bland unga studenter och akademiker.
nystart1
Hälsa

Forskare i Örebro: Förebygg sjukskrivning – med KBT

Det går att förebygga långa sjukskrivningar med KBT-inriktad träning, menar forskare i Örebro.
yesman
Karriär

Succé på nya jobbet – 8 saker du ska göra

Här är råden du behöver för att få en pangstart på ditt nya jobb: Allt från att sätta upp mål – till hur du kommer nära dina nya medarbetare.
drommen-2
Karriär

Drömprojekt: Skriv en bok – och lyft din karriär

Sociala medier i all ära. Vill du verkligen ge intryck, höja din status och sam­tidigt ge karriären en skjuts är det en egen bok du bör satsa på.
moten-4
Motivation

Kaos i kalendern – här är 8 knep för att skapa ordning

Kalendern och att göra-listan ska leva ihop, menar Chefs effektivitetsexpert Petra Brask. Det är så du får saker gjorda och slipper den där övermäktiga känslan av att ha fler uppgifter än du kan hantera.
cvnobb
Karriär

7 skäl till att ditt CV blev nobbat när du sökte jobb

Sökte du ditt drömjobb – men fick inget svar? Här är några potentiella anledningar till att ditt CV sorterades bort.
litapa
Kommunikation

Här är 6 tecken på att kollegerna litar på dig

Får du inte gehör för dina beslut? Då kan medarbetarna ha bristande förtroende för dig som chef. Men det finns några knep för att bli en ledare att lita på.