HR behöver ta makten över den egna digitaliseringen och se till att få hävstångseffekt på digitaliseringen i hela organisationen.
HR behöver ta makten över den egna digitaliseringen och se till att få hävstångseffekt på digitaliseringen i hela organisationen.

”Hamna inte i händerna på konsulter”

HR-avdelningar har dubbel press på sig i digitaliseringen.
Dels med den egna digitaliseringsresan. Dels med att stötta resten av organisationen i omställningen.  

Det saknas inte buzzwords när det kommer till digital HR. Det är big data hit, artificiell intelligens dit, och så en rejäl dos people analytics.

”Men det definieras inte alltid vad det här är och hur det kan användas på ett bra sätt i organisationen. Det är lätt att bli omkullsnackad av konsulter i det här”, konstaterar it- och teknikjournalisten Anders Thoresson.

Han är redaktör för Chefs specialiserade nyhetsbrev Digital HR, som varannan vecka spanar, granskar och sammanställer det senaste och mest relevanta inom digital HR för prenumeranterna.

Anders Thoresson, redaktör för Chefs nyhetsbrev som är specialiserat inom området digital HR.

”Det är HR:s kunskap om hur man bäst stöttar människor i organisationen – ihop med de nya digitala möjligheterna – som verkligen kan ge ett lyft”, menar journalisten Anders Thoresson som är redaktör för Chefs nyhetsbrev som är specialiserat på digitalisering inom HR.

I det arbetet märker han att många inom HR är intresserade av att läsa om hur andra bolag och organisationer konkret löser frågor kring digitalisering.

”Det ser jag som en signal om att digitaliseringen är något HR-avdelningar vet att de behöver ta tag i, men inte riktigt på vilket sätt.”

Här finns risk att stressas in i felaktiga beslut om dyra inköp.

När leverantörer ligger på om nya häftiga verktyg tycker han att man ska ha is i magen.

”Ta ett kliv tillbaka. Ställ er frågan: Vad kommer det här verktyget att bidra med i just vår organisation? Har ni verkligen behovet eller problemet som det löser”, frågar Anders Thuresson.

Prenumerera nu: Jobbar du med HR? Missa inte Chefs nya nyhetsbrev om digital HR

Han ser hur HR har hamnat under dubbel press.

”HR ansätts från två håll. Dels ska HR-avdelningen själv digitaliseras, med nya verktyg att lära sig. Nu kommer ju också verktyg som gör stor skillnad i HR-arbetet. Dessutom digitaliseras samtidigt resten av organisationen, där HR:s roll är att stötta.”

Dåligt anpassade it-system, eller bristfällig utbildning i nya verktyg, kan jäsa till ett arbetsmiljöproblem om det vill sig illa.

”Se till att medarbetare som jobbar i verktygen får den tid som krävs att ta till sig hur man använder dem på ett bra sätt.”

Ta makten över digital HR

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom digital HR.Traditionellt är personer som jobbar med HR personalvetare, och inte alltid tekniskt intresserade. Men det är just HR:s kunskap om hur man bäst stöttar människor i organisationen – ihop med de nya digitala möjligheterna – som verkligen kan ge ett lyft”, menar Anders Thoresson, Chefs expert på digital HR.

Ta ett kliv tillbaka när nya verktyg och tjänster presenteras. ”Ställ er frågan: Vad kommer det här verktyget att bidra med i just vår organisation?”

Prata med de som ska använda nya system, innan ni slår till. ”Här har HR en viktig roll. Dåligt anpassade it-system kan bli ett arbetsmiljöproblem.”

Vakta utbildningstiden. ”HR behöver se till att både den egna personalen och personal i hela organisationen får tid att utbilda sig i nya verktyg. Annars får man aldrig den hävstång på tekniken som man räknat med.”

Chefs nyhetsbrev

Vill du veta mer om den digitala utvecklingen inom HR?

Chefs nya nyhetsbrev Digital HR speglar digitala förändringar som just nu påverkar alla som arbetar med rekrytering, talent management, löner, arbetsmiljöarbete, employer branding, ledarförsörjning, motivation, medarbetardialog, med mera. Läs mer om nyhetsbrevet här

Relaterade artiklar

lonesamtal
 

Förslaget: Ha lönesamtal – hela året om

Lönen ska bekräfta det som sker i vardagen och vara en naturlig del av ledarskapet året runt, skriver löneexperterna AnnCharlotte Bretan och Johan Thesslin.
distansss
Kommunikation

Hemmajobbare – här är 3 tips för att aldrig mer känna dig ensam

Snacket vid kaffemaskinen och småpratet på lunchen. Smådetaljer, men saker som en distansjobbare kan sakna. Här är 3 strategier för att du ska känna dig mindre isolerad.
chefarg
Arbetsmiljö

Hon får 3,2 miljoner – för att stoppa ilskna chefer

Ilsken chef – något man skrattar bort med en klackspark eller faktiskt farligt för hälsan? Studier pekar på det senare. Och snart kanske vi vet hur chefen ska förhindra sina känsloutbrott.

kik
Teamutveckling

5 tips: Så får du kollegerna att lära sig – av varandra

Det är en outnyttjad resurs på många arbetsplatser: Kolleger som lär av varandra.

byrajobb
Karriär

Därför ångrar många att de tackade ”ja” till nya jobbet

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan häcken. Det visar en ny jobbundersökning som pekar ut orsakerna till att man inte trivs på sitt nya jobb.
svenskachefer-2
Karriär

Därför dissar svenska chefer – sitt eget cv

Många chefer karriärresor stoppas av ett för svagt CV. Det uppger cheferna själva i en ny Sifo-undersökning.
danielping
Personlig effektivitet

Så ökar du din prestation – med rätt tajming

Daniel Pink är tillbaka med massiv forskning om tajming.

lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.