Två unga kvinnor sitter och pratar med dator och anteckningsblock framför sig.

Så värnar du om nyckelmedarbetarna

Semestern är slut och hela det utvilade medarbetargänget är redo att ge allt inför hösten – eller är de verkligen det? Som ledare riskerar du och verksamheten att hamna i klistret om en eller flera av dem plötsligt säger upp sig. Här är några tips från karriärkonsultföretaget Verto om hur du bäst behåller dina nyckelmedarbetare.

Lyssna till varningssignalerna

  • Om dina bästa talanger och mest högpresterande medarbetare uteblir på gemensamma möten kan det vara ett illavarslande tecken som du som ledare behöver kolla upp. Om de inte får tillräcklig energi av jobbet, ledarskapet eller kollegorna kan det leda till att de söker sig vidare. Vill du, eller har verksamheten verkligen råd med det? Om du svarar nej behöver du ta en diskussion med dem det gäller, ta reda på hur de mår och hur de tänker framåt.

 

Ta fram en krisplan

  • Din mest självgående medarbetare, som kanske dessutom är en stor kulturbärare och intäktssamlare, har verkligen sagt upp sig. Nu behövs en krisplan, vars huvuddrag helst borde ha förberetts långt tidigare. Vem kan ta över?  Om omedelbar efterträdare saknas, hur fyller du bäst den lucka som uppstått och hur stoppar du ”blödningen” akut?

Gör ett bra avslut

  • Skiljs inte åt i bitterhet. En första reaktion kan bli att inte vilja ge något extra till en medarbetare du satsat på men som nu valt att avsluta sin anställning. Undvik förhandlingssituationer som ska vinnas till varje pris. Försäkra dig om att den som slutar talar väl om organisationen i efterhand.
En snickare och en bild på Marianne Olsson.

Läs också: Livet som giggare lockar allt fler

Pontus Bergendahl.

Läs också: Mellanchefen som blev klimatrebell

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.

En grupp människor håller händerna på varandra.
Ledarskap

Chefsegenskaperna som försämrats mest under pandemin

Flera viktiga chefsegenskaper upplevs ha försämrats under pandemin, visar en ny Sifo-undersökning från företaget Talentsoft. Den visar också att några chefsegenskaper har blivit viktigare under pandemin än vad de var förut.

Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Ledarskap

”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.