Så skriver du avstressande mejl

Trots att personer som skickar arbetsrelaterade mejl efter arbetstid inte har några förväntningar på ett snabbt svar tror oftast mottagarna att det är brådskande. Men nu har forskare i Storbritannien och USA hittat en nästan larvigt enkel lösning på problemet.

Kommunikation
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Illustration av tangentbord och en lapp med text som ligger på det.

Att få arbetsrelaterade mejl efter arbetstid är en av anledningarna till att folk känner sig stressade av att vara ständigt uppkopplade även på sin fritid, skriver Science Alert.

Men nu har forskare vid London Business School i Storbritannien och Cornell University i USA hittat en nästan larvigt enkel lösning. Det enda du behöver göra, för att inte stressa mottagaren, är att lägga till en mening i slutet av epostmeddelandet som lyder något i stil med ”Detta är inte ett brådskande ärende, du kan svara när du har tid.” 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden