Raket mot blå himmel

Så fixar du kickoffen – i coronatider

Att göra gemensamma aktiviteter för att starta upp arbetshösten kan i år kännas viktigare än någonsin. Hur fixar vi kickoff och härlig tillsammans-känsla på jobbet, en höst i corona-tider?

”Vad gör ni för härliga och teambyggande aktiviteter som får medarbetarna att uppleva tillsammans-känslan extra mycket nu i höst?”, löd frågan som Aller Medias kommunikationschef Jennie Knutsson lade ut i Chefs populära Facebook-grupp Chefa i coronakris. En frågeställning som åtskilliga chefer har särskild anledning att brottas med just nu, efter månader av social distansering och hemifrån-arbete.

Helena Broberg, administrativ chef vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, tipsar om en utomhusaktivitet hon genomfört tidigare och nu planerar att upprepa:

”Jag ställde samman ett antal diskussionsfrågor, sedan fick enheten uppdelad i smågrupper gå på ’tipspromenad’. Varje station innehöll en diskussionsfråga. Vissa stannade och diskuterade frågan vid stationen, andra samtalade fram till nästa station. När alla var tillbaka kunde vi reflektera kring vad grupperna samtalat om. Kanske pratades det inte alltid precis om själva frågan, men det viktiga var att få berätta, lyssna och utforska. Utomhus, alla delaktiga, inga skärmar och självklart sken solen!”, berättar hon.

Exempel på frågor under promenaden kan vara hur en situation med minskade resurser ska hanteras, vem som har rätt att framföra krav och önskemål och enligt vilka principer som arbetsuppgifter ska begränsas.

Ledarskapsrådgivaren Charlotte Hægermark förespråkar bokcirklar, något som enligt hennes erfarenhet är en fin ingång till reflektion och diskussion kring ett specifikt ämnesområde. Perspektiven vidgas under boksamtalen, och kanske vågar deltagarna också visa en viss sårbarhet när samtalen sker så pass informellt.

”Chefen kan på detta sätt också påverka gruppen subtilt genom att ge förslag på bok, om man har en utmaning i teamet man vill jobba med eller höra medarbetarnas reflektioner kring”, menar hon.

Erika Falkemark, HR-chef vid 3 Sverige, förespråkar Mentimeter, ett digitalt hjälpmedel för presentation och respons i realtid.

”Det är enkelt att dela tankar i stora som små grupper och som chef kan du sedan lyfta några exempel för diskussion. En övning vi tipsat alla våra chefer i organisationen om, och som funkar digitalt med eller utan menti är SOL – succé, orosmoln och lärdom! Vad tar vi med oss från våren hemmakontor som var succé? Vilka orosmoln har vi i teamet inför hösten? Vilka lärdomar tar jag med mig om mig själv ifrån vårens hemmajobb? Har skapat jättebra diskussioner och ger en bra grund att jobba utifrån.”

Malin Wilje, biträdande rektor vid Campus Nynäshamn, berättar i Facebook-gruppen om en digital after work med tema huvudbonad där pris ges till den fyndigaste, samt skålande för uppnådda milstolpar. Tänkbart tema inför framtiden är ”Vem bor här?”, alltså digital visning av medarbetarnas hem med tillhörande gissningslek, enligt känt mönster från SVT-serien.

Klimattänk på kickoffen - något svenska chefer inte prioriterar.

Läs också: Klimatet glöms bort när chefen ordnar kickoff

Relaterade artiklar

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.

En grupp människor håller händerna på varandra.
Ledarskap

Chefsegenskaperna som försämrats mest under pandemin

Flera viktiga chefsegenskaper upplevs ha försämrats under pandemin, visar en ny Sifo-undersökning från företaget Talentsoft. Den visar också att några chefsegenskaper har blivit viktigare under pandemin än vad de var förut.

En kvinna håller en flyttlåda med en krukväxt i.
Ledarskap

”Allt jag gjorde var fel”

Att få växa, utvecklas och utmanas är viktigt för alla – även för chefer. Så vad händer när chefen själv blir utsatt för ett destruktivt ledarbeteende? Noura såg ingen annan utväg än att sluta.

Två unga kvinnor sitter och pratar med dator och anteckningsblock framför sig.
Ledarskap

Så värnar du om nyckelmedarbetarna

Som ledare riskerar både du och verksamheten att hamna i klistret om en eller flera av dina nyckelmedarbetare plötsligt säger upp sig. Här är några tips från karriärkonsultföretaget Verto om hur du bäst behåller dem.

Reboarding – att hjälpa medarbetare tillrätta på arbetsplatsen igen efter hemarbete – är en viktig uppgift för många chefer nu. Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood, ger sina bästa råd.
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Reboarding – chefens viktigaste uppgift i höst

Hur ska man på ett bra sätt gå tillbaka till arbetsplatser efter att ha jobbat hemma under lång tid? Svaret heter reboarding. ”Behovet av reboarding har i princip fötts under pandemin och utmaningarna är många. Här har chefer en otroligt viktig roll i att hjälpa sina medarbetare i rätt riktning”, säger Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood. 
Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Ledarskap

”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.