Raket mot blå himmel

Så fixar du kickoffen – i coronatider

Att göra gemensamma aktiviteter för att starta upp arbetshösten kan i år kännas viktigare än någonsin. Hur fixar vi kickoff och härlig tillsammans-känsla på jobbet, coronahösten 2020?

”Vad gör ni för härliga och teambyggande aktiviteter som får medarbetarna att uppleva tillsammans-känslan extra mycket nu i höst?”, löd frågan som Aller Medias kommunikationschef Jennie Knutsson lade ut i Chefs populära Facebook-grupp Chefa i coronakris. En frågeställning som åtskilliga chefer har särskild anledning att brottas med just nu, efter månader av social distansering och hemifrån-arbete.

Helena Broberg, administrativ chef vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, tipsar om en utomhusaktivitet hon genomfört tidigare och nu planerar att upprepa:

”Jag ställde samman ett antal diskussionsfrågor, sedan fick enheten uppdelad i smågrupper gå på ’tipspromenad’. Varje station innehöll en diskussionsfråga. Vissa stannade och diskuterade frågan vid stationen, andra samtalade fram till nästa station. När alla var tillbaka kunde vi reflektera kring vad grupperna samtalat om. Kanske pratades det inte alltid precis om själva frågan, men det viktiga var att få berätta, lyssna och utforska. Utomhus, alla delaktiga, inga skärmar och självklart sken solen!”, berättar hon.

Exempel på frågor under promenaden kan vara hur en situation med minskade resurser ska hanteras, vem som har rätt att framföra krav och önskemål och enligt vilka principer som arbetsuppgifter ska begränsas.

Ledarskapsrådgivaren Charlotte Hægermark förespråkar bokcirklar, något som enligt hennes erfarenhet är en fin ingång till reflektion och diskussion kring ett specifikt ämnesområde. Perspektiven vidgas under boksamtalen, och kanske vågar deltagarna också visa en viss sårbarhet när samtalen sker så pass informellt.

”Chefen kan på detta sätt också påverka gruppen subtilt genom att ge förslag på bok, om man har en utmaning i teamet man vill jobba med eller höra medarbetarnas reflektioner kring”, menar hon.

Erika Falkemark, HR-chef vid 3 Sverige, förespråkar Mentimeter, ett digitalt hjälpmedel för presentation och respons i realtid.

”Det är enkelt att dela tankar i stora som små grupper och som chef kan du sedan lyfta några exempel för diskussion. En övning vi tipsat alla våra chefer i organisationen om, och som funkar digitalt med eller utan menti är SOL – succé, orosmoln och lärdom! Vad tar vi med oss från våren hemmakontor som var succé? Vilka orosmoln har vi i teamet inför hösten? Vilka lärdomar tar jag med mig om mig själv ifrån vårens hemmajobb? Har skapat jättebra diskussioner och ger en bra grund att jobba utifrån.”

Malin Wilje, biträdande rektor vid Campus Nynäshamn, berättar i Facebook-gruppen om en digital after work med tema huvudbonad där pris ges till den fyndigaste, samt skålande för uppnådda milstolpar. Tänkbart tema inför framtiden är ”Vem bor här?”, alltså digital visning av medarbetarnas hem med tillhörande gissningslek, enligt känt mönster från SVT-serien.

Klimattänk på kickoffen - något svenska chefer inte prioriterar.

Läs också: Klimatet glöms bort när chefen ordnar kickoff

chefdagen-egenannons-1
Chefdagen | 15 oktober | Digitalt

Sveriges viktigaste ledarskapsdag

Chefdagen 2020 handlar om att leda efter krisen och vad som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practise och verktyg från verkligheten.

Relaterade artiklar

Daniel Ek
Ledarskap

Daniel Ek: ”Jag kommer att framstå som otroligt lat jämfört med vissa ledare”

I en sällsynt intervju öppnar sig medieskygga Spotify-vd:n Daniel Ek och ger sin syn på ledarskap. Läsning, promenader och noggranna förberedelser inför varje enskilt möte är grundläggande för superledaren.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Micael Bydén, Cissi Elwin och Anders Tegnell (collage)
Ledarskap

Toppchefernas ledarskapstrender – på Chefdagen

Anders Tegnell, överbefälhavare Micael Bydén och Google-chefen Anna Wikland var några av de 21 toppchefer som gästade Chefdagen i torsdags. Här är trenderna från dagen.
Siri Wikander
Ledarskap

Siri Wikander: "5 steg mot en lärande organisation"

Coronapandemin satte strålkastarljuset på det vi egentligen vetat länge; för att våra organisationer ska klara av dagens och framtidens utmaningar behöver vi skapa förutsättningar för ständigt lärande och utveckling Siri Wikander tar dig dit i fem konkreta steg. 
Johannes Schildt på Kry
Hälsa

Kry-chefen bryter tystnaden

Nu bemöter vd:n för nätläkarplattformen Kry den allvarliga kritik som riktats mot bolaget för att dränera den vanliga vården på resurser.
Anders Tegnell och Cissi Elwin på Chefdagen 2020
Ledarskap

Anders Tegnell: ”Okej att jobba på kontoren – men med förnuft"

Anders Tegnell i stor intervju med Cissi Elwin på Chefdagen om beundrarbreven, varför han inte coronatestat sig och om att det är okej att åter jobba från kontoret – bara man gör det med förnuft

kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Martin Lundstedt, vd Volvo Group
Ledarskap

Volvos vd: ”Grabbigheten är på väg ut – men den är inte borta”

Tre män i ledningsgruppen känner varandra mycket väl. En ny chef märker att de har diskuterat och fattat beslut, redan innan ledningsmötena. Vad ska hen göra? Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt ger råd.