mangfald-2

Rani Kasapi är Årets mångfaldschef 2014

Vilka förändringar har du gjort inom Riksteatern för att öka mångfalden?
”Vi har rekryterat fler producenter med andra livserfarenheter, kontaktytor och språkkunskaper. De har bra kunskaper, bland annat om vilka kommunikationskanaler vi behövde använda för att nå ny publik. Riksteaterns utbud och publik har breddats och ökat. Vi har haft kontinuerliga gästspel från Sarajevo och kultursamarbeten med Turkiet och Finland. Vi har också arbetat tematiskt utifrån olika livserfarenheter.”

Hur har du hittat producenter med annan bakgrund än etniskt svensk?
”Jag har ett stort nätverk och så letar jag väl på rätt ställen. I vissa fall har personer befunnit sig i nära anslutning till organisationen och då har jag sett till att de har anställts”.

Och om man inte har det nätverket?
”Identifiera personer med stora nätverk, i kretsar där du själv inte ingår och se hur de kan hjälpa till att sprida informationen. Annonsera på andra ställen än i dag. Det kan även handla om nyhetsbrev till specifika grupper.

Har det varit svårt att driva förändringen?
”Det har tagit lång tid att skapa nyfikenhet och intresse för frågan. Riksteatern är en institution med lång tradition och invanda mönster. Normer och arbetsprocesser har ibland stått i vägen för nya typer av produktioner. Det kan kännas hotande för många att andra typer av kompetenser är viktiga, särskilt om det är kunskap eller erfarenheter som man inte själv bär på. Att öka mångfalden handlar om omfördelning av makt.”

Hur har arbetet varit för dig som person?
”Det är tur att jag är envis. Det är alltid svårt att arbeta med frågor där man bryter mot normer. Jag har fått enorm kraft och kunskap av mina medarbetare och vi har haft väldigt roligt. Medarbetarna har gjort det lustfyllt.”

 

Se en intervju med Rani Kasapi:

 

Relaterade artiklar

Kvinnor behöver anpassa sitt ledarskap i högre grad än män för att nå toppen.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Tre av fyra tjejer vill ha en ledarroll enligt en undersökning av Plan International.
Hållbarhet

Studie: 3 av 4 tjejer vill bli ledare

En ny internationell undersökning genomförd av organisationen Plan visar att 3 av 4 flickor vill ha en ledarroll i framtiden. Samtidigt saknas kvinnor helt i ledningen på 1 av 4 företag.
joakim
Mångfald

”Adhd-diagnosen var den enda hjälp jag fick”

Joakim Hedström har instiftat ett nytt tillgänglighetspris. ”Det jackar ju egentligen in i vanligt ledarskap: Vad behöver just du för att fungera här?”

jamstalld
Mångfald

3 vanor du ska skaffa dig för en mer jämställd rekrytering

Azita Shariati, Chefs expert i mångfaldhet och ledarskap, guidar dig i hur ditt företag ska bli bättre på jämställd rekrytering.
farberger1
Beslutsfattande

Ica-vd:n får pris som årets HBTQ

”Det känns helt fantastiskt”, säger Caroline Farberger.

ishtarkronika
Beslutsfattande

Ishtar Touailat: ”Är du här för att stanna?”

Ishtar Touailat är ny krönikör i Tidningen Chef. Här är hennes premiärtext om hur mycket värderingar betyder för ett ledarskap.