Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Psykologen: 3 misstag svenska chefer gör

En ständig jakt på snabba lösningar. Att tvingas vara resultatdriven är inte ovanligt för ledare. Här är 3 misstag som många gör, enligt arbetslivspsykologen Patrik Nyström.

Beslutsfattande
Publicerad

Som chef har du en nyckelfunktion på arbetsplatsen. Du ska ut maximalt av dina medarbetare, leverera resultat och ta ansvar vid misslyckanden. Chefer har också stort inflytande i hur personalen i organisationen mår och trivs på jobbet.

Därför har psykologen Patrik Nyström listat 3 vanliga misstag svenska chefer gör i senaste numret av ”Du & Jobbet”.

Här är misstagen du kan dra lärdomar av:

1) Söker snabba lösningar

I stället för att lyssna in medarbetarna och skapa sig en helhetsbild söker många chefer snabba lösningar på ett specifikt problem. Om en medarbetare mår dåligt: Försök ställa många frågor och ta reda på vilka arbetsuppgifter som fungerar. Genom att visa att du ser medarbetaren vinner du viktigt förtroendekapital, menar Patrik Nyström.

2) Är inte tillräckligt nyfiken

Alla misslyckas. Då är det viktigt att chefen finns där som ett stöd – annars är risken att medarbetaren tappar motivation. Om personen tar kontakt med dig som chef vid ett misslyckat kundmöte eller projekt är det viktigt att du visar att du är engagerad. En chef som är nyfiken på medarbetarens tankar och känslor kan bidra med energi till arbetsplatsen.

3) Fokuserar ständigt på nya krav

Står nya krav ständigt i fokus när ni har möten finns en stor risk att du dränerar medarbetarna på energi. Då är det dessutom lätt att det skapas en motvilja till dessa möten eftersom det är förenade med en oöverskådlig mängd arbete. Psykologen Patrik Nyström tycker i stället att chefer ska förmedla en vi-känsla på mötena. Möten är också ett bra tillfälle att berömma medarbetarnas insatser.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden