Petter Stordalen: ”Utan dig hade jag varit slutkörd”

De gav sig ut i det okända tillsammans. Nu vill norske hotellkungen och Chefs krönikör Petter Stordalen hylla den modiga kvinna som vågade satsa allt. ”Tack för ditt mod att lämna det trygga!”

Mångfald
Text: Redaktionen
Publicerad

Hundratals chefer och medarbetare har redan delat med sig av sina hyllningar till kvinnliga chefer de haft. Kärleksfulla inlägg taggade med #honlyftemig har verkligen tagit över flödena på sociala medier. Nu vill även hotellkungen Petter Stordalen lyfta den kvinna som betydde mest för honom i sin karriär.

”Karin Fosser. Min första sekreterare. Hon var Sten & Ströms (Norges svar på NK) ägarfamiljs privata sekreterare. En person fostrad utifrån att chefernas order togs emot genom stenografi och utrymmet för nya idéer var obefintligt. När jag blev vd på Sten & Ström så blev hon del av mitt liv.”

Vilka var de viktigaste lärdomar hon gav dig?

”Jag var ung, oerfaren och ivrig. Hon var den som hjälpte mig att fånga upp signalerna från medarbetarna. Lärde mig vikten av att alltid ta med medarbetarna i det som händer och lyssna till deras råd och förslag.”

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?

”Hennes vardag förändrades över en natt när den konservativa ägarfamiljen till Sten & Ström byttes ut till förmån för mig. Hon anpassade sig snabbt. Efter att jag blivit sparkad som vd och behövde en ny sekreterare ringde jag Karin. När jag frågade ifall hon vill lämna sin trygga tillvaro i bolaget till att komma och jobba för en revanschsugen Stordalen med en osäker framtid framför sig så sa hon: Oavsett vad mina nuvarande chefer säger så börjar jag hos dig imorgon. Från den dagen blev det ordning på mig och på det nya bolaget.”

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Utan dig så hade jag möjligen varit där jag är idag men jag hade varit totalt utsliten och slutkörd. Du höll ordning på det viktigaste i mitt liv i en tid då jag behövde det som mest. Jag kan inte tacka dig nog mycket för det. Jag är oändligt tacksam för vad du gett mig och för ditt mod att lämna det trygga för att ge dig ut i det okända tillsammans med mig. Tack!”

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden