petter-hav1-2

Petter Stordalen: ”Utan dig hade jag varit slutkörd”

De gav sig ut i det okända tillsammans. Nu vill norske hotellkungen och Chefs krönikör Petter Stordalen hylla den modiga kvinna som vågade satsa allt. ”Tack för ditt mod att lämna det trygga!”

Hundratals chefer och medarbetare har redan delat med sig av sina hyllningar till kvinnliga chefer de haft. Kärleksfulla inlägg taggade med #honlyftemig har verkligen tagit över flödena på sociala medier. Nu vill även hotellkungen Petter Stordalen lyfta den kvinna som betydde mest för honom i sin karriär.

”Karin Fosser. Min första sekreterare. Hon var Sten & Ströms (Norges svar på NK) ägarfamiljs privata sekreterare. En person fostrad utifrån att chefernas order togs emot genom stenografi och utrymmet för nya idéer var obefintligt. När jag blev vd på Sten & Ström så blev hon del av mitt liv.”

Vilka var de viktigaste lärdomar hon gav dig?

”Jag var ung, oerfaren och ivrig. Hon var den som hjälpte mig att fånga upp signalerna från medarbetarna. Lärde mig vikten av att alltid ta med medarbetarna i det som händer och lyssna till deras råd och förslag.”

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?

”Hennes vardag förändrades över en natt när den konservativa ägarfamiljen till Sten & Ström byttes ut till förmån för mig. Hon anpassade sig snabbt. Efter att jag blivit sparkad som vd och behövde en ny sekreterare ringde jag Karin. När jag frågade ifall hon vill lämna sin trygga tillvaro i bolaget till att komma och jobba för en revanschsugen Stordalen med en osäker framtid framför sig så sa hon: Oavsett vad mina nuvarande chefer säger så börjar jag hos dig imorgon. Från den dagen blev det ordning på mig och på det nya bolaget.”

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Utan dig så hade jag möjligen varit där jag är idag men jag hade varit totalt utsliten och slutkörd. Du höll ordning på det viktigaste i mitt liv i en tid då jag behövde det som mest. Jag kan inte tacka dig nog mycket för det. Jag är oändligt tacksam för vad du gett mig och för ditt mod att lämna det trygga för att ge dig ut i det okända tillsammans med mig. Tack!”

Story: #honlyftemig

I samband med internationella kvinnodagen 8 mars lanserar Tidningen Chef #honlyftemig.

Har du haft en kvinnlig chef, mentor eller kollega som du vill hylla? Skriv ett inlägg i sociala medier, tagga personen och lägg till #honlyftemig

Läs också: Här är hela samlingssidan för #honlyftemig!

Relaterade artiklar

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.