Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Per Grankvist: ”Hon lärde mig slå vakt om det mentala avståndet till Stockholm”

För Chefs krönikör Per Grankvist blev politiska chefredaktören Heidi Avellans ledarskap en boost i skrivandet. ”Hennes uppmaningar att skriva om lärde mig utveckla en slags hantverksskicklighet som jag haft mycket nytta av”, säger han.

Mångfald
Publicerad
Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist är journalist, författare och föreläsare och en av Chefs återkommande krönikörer.

Berätta om en kvinna som varit viktig för dig i din karriär?

”Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan, var den första som förstod att uppskatta mitt sätt att förklara aktuella saker ur nya perspektiv, och plockade in mig som fristående kolumnist på Sydsvenskans ledarsidor. Innan dess hade jag alltid fått höra att jag borde skriva annorlunda eller råkat ut för att chefer försökte få mig att skriva som alla andra gapiga åsiktsjournalister.”

”Heidi lärde mig att slå vakt om det geografiska och mentala avståndet till debatten i Stockholm. Att inte försöka ge sig in i en debatt för att göra sin röst hörd, utan att lita på min vilja och förmåga att hjälpa läsarna att bli klokare inom ett aktuellt ämne”, säger Per Grankvist.

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?

”De gånger hon stoppat mina texter för att de varit för dåliga, för oklara, för krångliga eller när de lika gärna kunde varit skrivna av någon annan. Hennes uppmaningar att skriva om lärde mig utveckla en slags hantverksskicklighet som jag haft mycket nytta av”, säger han och tillägger:

”En journalist är bara så bra som sin redaktör, så jag är oerhört tacksam för att jag haft förmånen att jobbat med någon som är så bra som Heidi.”

#Honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden