Ny utredning tillsatt: Ska bli billigare att säga upp anställda

Det kan bli billigare för mindre företag att säga upp anställda. Det är direktiven för den utredning som regeringen tillsatt för  en genomlysning av arbetsrätten.

Beslutsfattande
Publicerad

En av punkterna i januariavtalet, där den S-ledda regeringen nådde en överenskommelse med Centern och Liberalerna, var en förändring av arbetsrätten. Nu tillsätter regeringen en statligt ledd utredning där direktivet hur turordningsreglerna kan förändras, skriver DN.

Principen ”sist in, först ut” kan med andra ord förändras.

”Det här är smärtsamt för oss”, säger Ylva Johansson (S), arbetsmarknadsminister i en kommentar.

Utredningen, som leds av justitierådet Gudmund Toijer, ska även komma med förslag hur det kan bli billigare för mindre företag att säga upp anställda. Det kan bli aktuellt med ett omtag av anställningsskyddet. Enligt direktivet ska det ge en större balans av de olika anställningsformerna på arbetsmarknaden.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden