fredagariaugustiforandringspegelva%cc%88nd

Ny studie: Fredag i augusti bästa dagen för chefer att förändra

Vill du köra igång ett utvecklingsprojekt i din verksamhet? Då ska du passa på nu. Fredagar i augusti är nämligen den bästa tiden att implementera förändringar, enligt en ny undersökning från Brilliant Future.

Det kan vara svårt att veta när det är bästa att sätta igång med förändringar på arbetsplatsen. När är medarbetarna redo, energifyllda och ser mest positivt på saken? Undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future har genom att studera medarbetarundersökningar bland mer än 150 000 svaranden världen över kommit sanningen på spåren.

Genom att titta på vilken månad medarbetarna tycker att de kan påverka sin arbetssituation mest samt när de har som roligast på jobbet, såg de att augusti sticker ut som tydlig vinnare i båda frågorna. Vidare visar undersökningen att medarbetarna tycker att chefen leder bäst på fredagar. En fredag i augusti låter därför optimalt för förändring. Medarbetarna känner att de kan påverka, har roligt på jobbet – och tycker att du som chef leder bra.

Medarbetarnas känsla av påverkansmöjligheter störst i augusti
Staplarna visar andelen som svarat ”5” på frågan ”Kan du påverka din arbetssituation?”. Baseras på 151 353 svar. (Grafik: Brilliant Future)

Diagram: Medarbetarna har roligast på jobbet i augusti
Staplarna visar andelen som svarat ”5” på frågan ”Tycker du det är kul att gå till jobbet?”. Baseras på 125 497 svar. (Grafik: Brilliant Future)

 

När ska du då inte dra igång det stora förändringsmaskineriet? Undersökningen visar att man är minst sugen på att anstränga sig lite extra i juni och november, alltså precis innan sommaren och jul, så då kan det vara läge att sansa sig lite när det gäller just omgörningar.

Medarbetarna är minsta sugna på att anstränga sig lite extra i juni och novmber
Staplarna visar andelen som svarat ”5” på frågan ”Är du beredd att anstränga dig lite extra för att [organisation] ska bli mer framgångsrikt?”. Baseras på 146 150 svar. (Grafik: Brilliant Future)

”Att medarbetare känner att de kan påverka sin arbetssituation hänger starkt samman med engagemang. Ett tips är att ta en avstämning ganska tidigt efter semestern, där man lyssnar på medarbetaren, frågar om de har fått några nya tankar och visar att man tar idéerna på allvar. Då kan man också undvika dippen i engagemanget som kommer senare under hösten”, säger Sofie Johansson, analytiker och affärsutvecklare för medarbetarengagemang på Brilliant Future.

Collage: Ikea, Volvo cars och Volvo groups är topp tre i Sveriges bästa arbetsplatser

Läs också: De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Daniel Ek
Ledarskap

Daniel Ek: ”Jag kommer att framstå som otroligt lat jämfört med vissa ledare”

I en sällsynt intervju öppnar sig medieskygga Spotify-vd:n Daniel Ek och ger sin syn på ledarskap. Läsning, promenader och noggranna förberedelser inför varje enskilt möte är grundläggande för superledaren.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Micael Bydén, Cissi Elwin och Anders Tegnell (collage)
Ledarskap

Toppchefernas ledarskapstrender – på Chefdagen

Anders Tegnell, överbefälhavare Micael Bydén och Google-chefen Anna Wikland var några av de 21 toppchefer som gästade Chefdagen i torsdags. Här är trenderna från dagen.
Siri Wikander
Ledarskap

Siri Wikander: "5 steg mot en lärande organisation"

Coronapandemin satte strålkastarljuset på det vi egentligen vetat länge; för att våra organisationer ska klara av dagens och framtidens utmaningar behöver vi skapa förutsättningar för ständigt lärande och utveckling Siri Wikander tar dig dit i fem konkreta steg. 
Johannes Schildt på Kry
Hälsa

Kry-chefen bryter tystnaden

Nu bemöter vd:n för nätläkarplattformen Kry den allvarliga kritik som riktats mot bolaget för att dränera den vanliga vården på resurser.
Anders Tegnell och Cissi Elwin på Chefdagen 2020
Ledarskap

Anders Tegnell: ”Okej att jobba på kontoren – men med förnuft"

Anders Tegnell i stor intervju med Cissi Elwin på Chefdagen om beundrarbreven, varför han inte coronatestat sig och om att det är okej att åter jobba från kontoret – bara man gör det med förnuft

kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Martin Lundstedt, vd Volvo Group
Ledarskap

Volvos vd: ”Grabbigheten är på väg ut – men den är inte borta”

Tre män i ledningsgruppen känner varandra mycket väl. En ny chef märker att de har diskuterat och fattat beslut, redan innan ledningsmötena. Vad ska hen göra? Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt ger råd.