fredagariaugustiforandringspegelva%cc%88nd

Ny studie: Fredag i augusti bästa dagen för chefer att förändra

Vill du köra igång ett utvecklingsprojekt i din verksamhet? Då ska du passa på nu. Fredagar i augusti är nämligen den bästa tiden att implementera förändringar, enligt en ny undersökning från Brilliant Future.

Det kan vara svårt att veta när det är bästa att sätta igång med förändringar på arbetsplatsen. När är medarbetarna redo, energifyllda och ser mest positivt på saken? Undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future har genom att studera medarbetarundersökningar bland mer än 150 000 svaranden världen över kommit sanningen på spåren.

Genom att titta på vilken månad medarbetarna tycker att de kan påverka sin arbetssituation mest samt när de har som roligast på jobbet, såg de att augusti sticker ut som tydlig vinnare i båda frågorna. Vidare visar undersökningen att medarbetarna tycker att chefen leder bäst på fredagar. En fredag i augusti låter därför optimalt för förändring. Medarbetarna känner att de kan påverka, har roligt på jobbet – och tycker att du som chef leder bra.

Medarbetarnas känsla av påverkansmöjligheter störst i augusti
Staplarna visar andelen som svarat ”5” på frågan ”Kan du påverka din arbetssituation?”. Baseras på 151 353 svar. (Grafik: Brilliant Future)

Diagram: Medarbetarna har roligast på jobbet i augusti
Staplarna visar andelen som svarat ”5” på frågan ”Tycker du det är kul att gå till jobbet?”. Baseras på 125 497 svar. (Grafik: Brilliant Future)

 

När ska du då inte dra igång det stora förändringsmaskineriet? Undersökningen visar att man är minst sugen på att anstränga sig lite extra i juni och november, alltså precis innan sommaren och jul, så då kan det vara läge att sansa sig lite när det gäller just omgörningar.

Medarbetarna är minsta sugna på att anstränga sig lite extra i juni och novmber
Staplarna visar andelen som svarat ”5” på frågan ”Är du beredd att anstränga dig lite extra för att [organisation] ska bli mer framgångsrikt?”. Baseras på 146 150 svar. (Grafik: Brilliant Future)

”Att medarbetare känner att de kan påverka sin arbetssituation hänger starkt samman med engagemang. Ett tips är att ta en avstämning ganska tidigt efter semestern, där man lyssnar på medarbetaren, frågar om de har fått några nya tankar och visar att man tar idéerna på allvar. Då kan man också undvika dippen i engagemanget som kommer senare under hösten”, säger Sofie Johansson, analytiker och affärsutvecklare för medarbetarengagemang på Brilliant Future.

Collage: Ikea, Volvo cars och Volvo groups är topp tre i Sveriges bästa arbetsplatser

Läs också: De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

anonymamagdalena
Ledarskap

Anonyma chefen: ”Som enhetschef är jag en slasktratt”

Stora arbetsgrupper är ett gissel för många chefer inom vård och omsorg. Som "Magdalena". Om hon fått välja hade hennes arbetsgrupp varit hälften så stor som den är. Nu tvingas hon i stället ta till nödlösningar och genvägar för att hinna med sitt jobb.
Var fjärde chef är en utmärkt chef – som engagerar medarbetare och skapar förutsättningar för lönsamhet. Illustrationer: Anna Harvard
Annonssamarbete Chef + Brilliant Future

Så känner du igen en utmärkt chef

För att få engagerade medarbetare krävs utmärkta chefer. Dit når endast 25 procent av cheferna i Brilliant Futures mätningar. Lär dig känna igen en utmärkt chef – och vad som går att göra för att de ska bli ännu fler. 
Person som jobbar på distans som slutar på sitt jobb
Karriär

5 tecken på att din distansarbetare vill sluta

På distans är det som chef ännu svårare att uppfatta signaler på missnöje hos dina medarbetare. Här är fem tecken på att uppsägningen inte är långt borta.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Anna Borg, vd Vattenfall
Ledarskap

Anna Borg – vd med huvudroll i svensk energiförsörjning

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.

underso%cc%88kningen-nr-5-webb_rityta-1
Digital utveckling

Var tredje chef utsatt för it-brott det senaste året

En tredjedel av Sveriges chefer har drabbats av digital brottslighet det senaste året, visar Chefs undersökning. Samtidigt har risken för digitala säkerhetsproblem ökat under pandemin.
Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

Ensam chef som tittar ut genom fönstret
Hälsa

Därför är chefen så ensam

Det är ensamt på toppen, sägs det. Men dagens flexibla och snabbrörliga arbetsplatser innebär ökad ensamhet både för chefer och medarbetare, visar forskning.