Melker Andersson svarar på Chefs betyg

»Betyget var väl ok. Vissa saker håller jag med om, andra tycker jag inte stämmer.«

Många talar om ditt heta temperament.
»Jag har väl fått den imagen i media efter Matakuten och Krogakuten i TV4. Jag vill vara en rak och okomplicerad chef. Jag tror på ett direkt ledarskap, om något är bra säger jag det. Om något är dåligt säger jag det också. Jag tror att en kväll på krogen har likheter med det militära, det krävs ett handfast ledarskap. Som jag ser det är det så här: Antingen är man med på tåget eller så är man inte med på tåget. Om man inte gillar mitt sätt att leda personalen finns det andra restauranger att arbeta på.«

Ligger du och skriker på golvet?
»Nja, jag vet inte om jag legat på golvet och skrikit. Men har man 500 frustrerade gäster som väntar på mat så reagerar jag. Tanken är att få upp energin och tempot hos personalen! Om jag skulle försöka bli mer psykologisk skulle jag tappa det jag är bra på: att driva på framåt och motivera.«

Du har blivit bättre på att delegera.
»Att jag skulle peta i allt är ren bullshit. Men det var nog tur att jag gjorde allt själv i början, annars hade jag aldrig haft sju krogar. Eftersom jag öppnat fler och fler har jag blivit tvungen att delegera mer. Och då blir det massa fel, så är det.«

En del säger att du är otydlig.
»Det förvånar mig. Det kan vara så att de som inte förstår har fått fel position. Visst, det går undan ibland när jag förklarar. Men att jag skulle vara velig i beslutsfattandet är bara trams! Möjligen är jag för snabb med vissa beslut.«

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden