Melker Andersson svarar på Chefs betyg

»Betyget var väl ok. Vissa saker håller jag med om, andra tycker jag inte stämmer.«

Många talar om ditt heta temperament.
»Jag har väl fått den imagen i media efter Matakuten och Krogakuten i TV4. Jag vill vara en rak och okomplicerad chef. Jag tror på ett direkt ledarskap, om något är bra säger jag det. Om något är dåligt säger jag det också. Jag tror att en kväll på krogen har likheter med det militära, det krävs ett handfast ledarskap. Som jag ser det är det så här: Antingen är man med på tåget eller så är man inte med på tåget. Om man inte gillar mitt sätt att leda personalen finns det andra restauranger att arbeta på.«

Ligger du och skriker på golvet?
»Nja, jag vet inte om jag legat på golvet och skrikit. Men har man 500 frustrerade gäster som väntar på mat så reagerar jag. Tanken är att få upp energin och tempot hos personalen! Om jag skulle försöka bli mer psykologisk skulle jag tappa det jag är bra på: att driva på framåt och motivera.«

Du har blivit bättre på att delegera.
»Att jag skulle peta i allt är ren bullshit. Men det var nog tur att jag gjorde allt själv i början, annars hade jag aldrig haft sju krogar. Eftersom jag öppnat fler och fler har jag blivit tvungen att delegera mer. Och då blir det massa fel, så är det.«

En del säger att du är otydlig.
»Det förvånar mig. Det kan vara så att de som inte förstår har fått fel position. Visst, det går undan ibland när jag förklarar. Men att jag skulle vara velig i beslutsfattandet är bara trams! Möjligen är jag för snabb med vissa beslut.«

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.