Melker Andersson svarar på Chefs betyg

»Betyget var väl ok. Vissa saker håller jag med om, andra tycker jag inte stämmer.«

Många talar om ditt heta temperament.
»Jag har väl fått den imagen i media efter Matakuten och Krogakuten i TV4. Jag vill vara en rak och okomplicerad chef. Jag tror på ett direkt ledarskap, om något är bra säger jag det. Om något är dåligt säger jag det också. Jag tror att en kväll på krogen har likheter med det militära, det krävs ett handfast ledarskap. Som jag ser det är det så här: Antingen är man med på tåget eller så är man inte med på tåget. Om man inte gillar mitt sätt att leda personalen finns det andra restauranger att arbeta på.«

Ligger du och skriker på golvet?
»Nja, jag vet inte om jag legat på golvet och skrikit. Men har man 500 frustrerade gäster som väntar på mat så reagerar jag. Tanken är att få upp energin och tempot hos personalen! Om jag skulle försöka bli mer psykologisk skulle jag tappa det jag är bra på: att driva på framåt och motivera.«

Du har blivit bättre på att delegera.
»Att jag skulle peta i allt är ren bullshit. Men det var nog tur att jag gjorde allt själv i början, annars hade jag aldrig haft sju krogar. Eftersom jag öppnat fler och fler har jag blivit tvungen att delegera mer. Och då blir det massa fel, så är det.«

En del säger att du är otydlig.
»Det förvånar mig. Det kan vara så att de som inte förstår har fått fel position. Visst, det går undan ibland när jag förklarar. Men att jag skulle vara velig i beslutsfattandet är bara trams! Möjligen är jag för snabb med vissa beslut.«

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

bella-2
 

Så var Chefdagen – allt du behöver veta

Här kan du följa liverapporteringen från Chefdagen.

elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden