nicolalindwe
Nicola Lindwe är områdeschef för Datacentret inom Försäkringskassans IT-produktion, och avslutade EMBA-programmet våren 2015.

Så blev masteruppsatsen en boost för arbetsgivaren

HELA DENNA TEXT ÄR EN ANNONS

Deltagare i Executive MBA-programmet på SBS tränar under samtliga kurser i att producera mindre uppgifter utifrån en mängd ämnesområden och med koppling till sina egna verksamheter.

Under den fjärde och avslutande terminen på Executive MBA-programmet genomför deltagarna dessutom ett större uppsatsarbete som är inriktat på en strategisk aspekt kopplat till den verksamhet man jobbar i. Det är med andra ord ett gyllene tillfälle för företaget att få en analytisk och vetenskaplig approach till eventuella förbättringsmöjligheter.

”Ett ämne som är högaktuellt för min arbetsgivare”
Först lämnar deltagarna in en idéskiss om vad de avser att skriva om. Detta syftar till att placera arbetet i ett större sammanhang. Samtidigt formuleras vilken relevans undersökningsområdet har för den egna verksamheten, hur de ska gå tillväga med material och analys, samt ifall svenska eller engelska är bäst lämpat som språk.

Nicola Lindwe är områdeschef för Datacentret inom Försäkringskassans IT-produktion, och avslutade EMBA-programmet våren 2015.

− Jag skrev om ett ämne som är högaktuellt för min arbetsgivare, säger hon. Sammanställd forskning kombinerat med undersökningens resultat i masteruppsatsen blev därför en värdefull kunskapskälla. Det gör det möjligt att bättre genomföra förändringsprojekt.

Konkret betydelse
Masteruppsatsen är helt individuellt författad, och ses lite som ett mästarprov. Uppsatsen har ofta en konkret och verklig betydelse för deltagarna och deras verksamheter. Varje deltagare får en handledare och vanligtvis har omkring 3-5 deltagare samma handledare under den sista terminen.

Vill du veta mer? Anmäl dig kostnadsfritt för mer information här

DENNA TEXT ÄR PRODUCERAD AV OP COMMUNICATION 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden