nicolalindwe
Nicola Lindwe är områdeschef för Datacentret inom Försäkringskassans IT-produktion, och avslutade EMBA-programmet våren 2015.

Så blev masteruppsatsen en boost för arbetsgivaren

HELA DENNA TEXT ÄR EN ANNONS

Deltagare i Executive MBA-programmet på SBS tränar under samtliga kurser i att producera mindre uppgifter utifrån en mängd ämnesområden och med koppling till sina egna verksamheter.

Under den fjärde och avslutande terminen på Executive MBA-programmet genomför deltagarna dessutom ett större uppsatsarbete som är inriktat på en strategisk aspekt kopplat till den verksamhet man jobbar i. Det är med andra ord ett gyllene tillfälle för företaget att få en analytisk och vetenskaplig approach till eventuella förbättringsmöjligheter.

”Ett ämne som är högaktuellt för min arbetsgivare”
Först lämnar deltagarna in en idéskiss om vad de avser att skriva om. Detta syftar till att placera arbetet i ett större sammanhang. Samtidigt formuleras vilken relevans undersökningsområdet har för den egna verksamheten, hur de ska gå tillväga med material och analys, samt ifall svenska eller engelska är bäst lämpat som språk.

Nicola Lindwe är områdeschef för Datacentret inom Försäkringskassans IT-produktion, och avslutade EMBA-programmet våren 2015.

− Jag skrev om ett ämne som är högaktuellt för min arbetsgivare, säger hon. Sammanställd forskning kombinerat med undersökningens resultat i masteruppsatsen blev därför en värdefull kunskapskälla. Det gör det möjligt att bättre genomföra förändringsprojekt.

Konkret betydelse
Masteruppsatsen är helt individuellt författad, och ses lite som ett mästarprov. Uppsatsen har ofta en konkret och verklig betydelse för deltagarna och deras verksamheter. Varje deltagare får en handledare och vanligtvis har omkring 3-5 deltagare samma handledare under den sista terminen.

Vill du veta mer? Anmäl dig kostnadsfritt för mer information här

DENNA TEXT ÄR PRODUCERAD AV OP COMMUNICATION 

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden