Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Måste lönesamtalet hållas en gång per år?

Lönesamtal en gång per år känns lite gammaldags. Måste det vara så? Nej, inte alls, enligt Chefs löneexpert Peder Bertilsson.

Kommunikation
Publicerad

Nej det behöver inte vara så. Traditionellt så lönesätts du en gång per år. De flesta kollektivavtal har den typen av skrivningar…. men i nuvarande tid av hög förändringshastighet, oförutsägbarhet och komplexitet för våra organisationer så kanske det behövs ett annat synsätt. Det är inte ovanligt idag att mål som är satta i början av året inte längre är relevanta framåt sommaren och måste omformuleras. Kanske måste det även till en justering av lönen?

Hur arbetar jag mer kontinuerligt med återkopplingen?

Att ständigt ha en dialog om verksamhetens uppdrag och dina medarbetares uppgifter kopplat till detta uppdrag är viktigt. Så att systematisera återkoppling i vardagen gör att du som chef inte bara får en bättre förståelse för vad din medarbetare gör utan även hur din medarbetare arbetar. Det gör att du som chef har lättare att ge feedback under lönesamtalet och att en gemensam förståelse tillsammans med din medarbetare skapas.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden