Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.

Handbok i mångfaldsarbete. Varför behövs det?

”Det läggs för mycket kraft på den synliga mångfalden, men mångfald handlar om att inkludera en mångfald av perspektiv. Den här boken hjälper företag att börja experimentera med inkludering som arbetssätt.”

Berätta något om mångfald som vi inte känner till.

”Som konsult i stora bolag börjar jag ofta på ruta noll eftersom de tror att mångfald handlar om att uppfylla diskrimineringslagen. Men det ger ju inte den mångfald av perspektiv som skapar bättre resultat och affärer. Magi sker först när det finns en mångfald av tankegångar och angreppssätt som ökar möjligheterna att värdera information och ta beslut som inverkar på hur vi förhåller oss till kunder, kolleger och andra intressenter.”

Vad är knepet för att lyckas?

”Avvakta med strategier, de är alldeles för fluffiga och lämnar organisationen handfallen. Se i stället till att alla förstår vad ni har att vinna på mångfald i en verksamhetskontext. Sedan aktiverar du alla arbetsgrupper att själva sätta igång ett konkret arbete för att få in en mångfald av perspektiv.”

Varifrån kommer din egen kunskap?

”Jag har vuxit upp, pluggat och jobbat utomlands men startade det här arbetet för att jag själv var en minoritet när jag gjorde lumpen. Den erfarenheten tog jag med mig när jag började jobba med att utveckla mångfald i stora organisationer. Sedan dess har jag experimenterat mig fram till de metoder jag skriver om i boken tillsammans med modiga kunder som vågat satsa.”

7 vita personer

Läs också: Mångfaldskrisen: Få chefer med utländsk bakgrund

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea
Mångfald

Ikeas hr-chef: ”En siffra ger inte hela bilden”

Ikea är ett av de privata företag som gärna lyfter fram sitt mångfaldsarbete. Tanken är att chefer och medarbetare ska spegla den marknad de verkar på. ”Team med en mångfald bland medarbetarna är starkare, mer kreativa, mer framgångsrika”, säger Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea Sverige.