Lotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Foto Malin KaldoLotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.

Lotta Lyrå: Så hittar du tid för strategiska frågor

Chefen i veckans dilemma måste fokusera mer på stora strategiska frågor men upplever att hon är fast i vardagens alla små göromål. Clas Ohlsons vd Lotta Lyrås råd är att först och främst få hjälp att reda ut vad som behövs göras. ”För mig är det en gyllene regel att alltid ställa mig på ett ställe där jag kan leda ifrån”, säger hon.

Här är veckans dilemma:

”Jag jobbar som avdelningschef i ett företag med drygt 400 anställda. Vi är mitt uppe i flera stora förändringar, med allt från nya system till att vi ser över vår affär och ska hitta nya samarbeten. Min chef har uppmanat mig att fokusera mer på dom strategiska frågorna för min avdelning, att ta på mig ‘den stora hatten’.

Det behövs ju, och jag vill gärna göra det. Men jag är begravd av vardagsfrågor – systemtrassel, akuta rekryteringar och personalärenden…

‘Delegera mer’, tycker min chef. Men till vem? Mina medarbetare har massor att göra och flera av dem är på gränsen till överarbetade. Jag känner mig stressad, otillräcklig och frustrerad över att inte kunna hitta tid till det långsiktiga. Hur skulle du göra i ett sånt här läge?”

lotta1

Läs också: Lotta Lyrå, vd Clas Ohlson: ”Många blev arga på mig”

Svar från Lotta Lyrå:

”Det här känner jag absolut igen. Jag har varit där och kanske fortfarande är där ibland. I ett sånt här läge är det otroligt viktigt att man har någon medarbetare som man lite grann kan isolera från de här kortsiktiga frågorna. Någon som kan hjälpa en att tänka större och få en början, en tråd att börja nysta i. Någon som kan börja reda lite grann i den här stora bilden, och hjälpa dig att förstå ditt uppdrag i det här större.

Vad är det chefen menar med ‘den stora hatten’? Ofta handlar det om att förstå vad det är som sker och vad det betyder för vår roll och vårt uppdrag.

Det man som avdelningschef i det här fallet bör börja i är att förstå de krav du har på dig och omvärlden. Vad betyder det för mig och det jobbet vi gör?

fokusera

Läs också: 3 knep: Så hittar du fokus till en sak i taget

Det första jag skulle ha gjort är att äska en resurs. Se till att få någon som kan hjälpa till att formulera frågorna.

Kan man bara få en liten bit av det på plats så kan det hjälpa en att reda ut lite i den här spaghettitallriken. Sortera i det här – vad är det som är superviktigt? Ibland i stora förändringar blir vissa delar mindre viktiga. Har man inte den stora bilden klar för sig blir det svårt att göra den sorteringen. Därför blir det ofta rörigt. Du sitter ofta med både en ny kravbild och en gammal.

Men en tydligare bild av krav och omvärld blir det lättare att ta frågan vidare och säga att utifrån den här bilden så borde A, B och C vara vårt fokus. Men D och E borde vi parkera.

cb-content-focus

Läs också: Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

För mig är det en gyllene regel att alltid ställa mig på ett ställe där jag kan leda ifrån. Att inte bli ett offer för omständigheterna. Det tror jag att den här avdelningschefen skulle kunna göra med den här bilden.”

Ett alternativ skulle kunna vara att hon går till sin chef och ber att få ett tydligare uppdrag?

”Det har inte varit den röda tråden för mig. Jag har genom de roller jag haft själv byggt den tydligheten. Det har hjälpt mig att bli mer förankrad i uppdraget. Jag vill ha det så, istället för att få det serverat. Ju mer var och en gör det, utifrån den gemensamma bilden och riktningen, desto starkare blir organisationen. Det stärker också ditt eget ledarskap, hjälper dig att ta en position och utvecklar dig. Sök möjligheter att utmanas, så att du håller dig pigg!”

chef-dilemma-podd-1800-1
Nytt avsnitt: Lotta Lyrå

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

Kikarsikte med fokus
Beslutsfattande

Från kaos till nyorientering – med tydliga vägar framåt

Arbetslivet fortsätter att präglas av covid 19-krisen även till hösten, med distansjobb och social distansering som det nya normala. Det visar en undersökning från Kairos Future.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Uppsägningar? Så gör du som chef

Är du tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. Här är 4 tips på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar för att få ett bra avslut med dina medarbetare. 
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.