Lotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Foto Malin KaldoLotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.

Lotta Lyrå: Så hittar du tid för strategiska frågor

Chefen i veckans dilemma måste fokusera mer på stora strategiska frågor men upplever att hon är fast i vardagens alla små göromål. Clas Ohlsons vd Lotta Lyrås råd är att först och främst få hjälp att reda ut vad som behövs göras. ”För mig är det en gyllene regel att alltid ställa mig på ett ställe där jag kan leda ifrån”, säger hon.

Här är veckans dilemma:

”Jag jobbar som avdelningschef i ett företag med drygt 400 anställda. Vi är mitt uppe i flera stora förändringar, med allt från nya system till att vi ser över vår affär och ska hitta nya samarbeten. Min chef har uppmanat mig att fokusera mer på dom strategiska frågorna för min avdelning, att ta på mig ‘den stora hatten’.

Det behövs ju, och jag vill gärna göra det. Men jag är begravd av vardagsfrågor – systemtrassel, akuta rekryteringar och personalärenden…

‘Delegera mer’, tycker min chef. Men till vem? Mina medarbetare har massor att göra och flera av dem är på gränsen till överarbetade. Jag känner mig stressad, otillräcklig och frustrerad över att inte kunna hitta tid till det långsiktiga. Hur skulle du göra i ett sånt här läge?”

lotta1

Läs också: Lotta Lyrå, vd Clas Ohlson: ”Många blev arga på mig”

Svar från Lotta Lyrå:

”Det här känner jag absolut igen. Jag har varit där och kanske fortfarande är där ibland. I ett sånt här läge är det otroligt viktigt att man har någon medarbetare som man lite grann kan isolera från de här kortsiktiga frågorna. Någon som kan hjälpa en att tänka större och få en början, en tråd att börja nysta i. Någon som kan börja reda lite grann i den här stora bilden, och hjälpa dig att förstå ditt uppdrag i det här större.

Vad är det chefen menar med ‘den stora hatten’? Ofta handlar det om att förstå vad det är som sker och vad det betyder för vår roll och vårt uppdrag.

Det man som avdelningschef i det här fallet bör börja i är att förstå de krav du har på dig och omvärlden. Vad betyder det för mig och det jobbet vi gör?

fokusera

Läs också: 3 knep: Så hittar du fokus till en sak i taget

Det första jag skulle ha gjort är att äska en resurs. Se till att få någon som kan hjälpa till att formulera frågorna.

Kan man bara få en liten bit av det på plats så kan det hjälpa en att reda ut lite i den här spaghettitallriken. Sortera i det här – vad är det som är superviktigt? Ibland i stora förändringar blir vissa delar mindre viktiga. Har man inte den stora bilden klar för sig blir det svårt att göra den sorteringen. Därför blir det ofta rörigt. Du sitter ofta med både en ny kravbild och en gammal.

Men en tydligare bild av krav och omvärld blir det lättare att ta frågan vidare och säga att utifrån den här bilden så borde A, B och C vara vårt fokus. Men D och E borde vi parkera.

cb-content-focus

Läs också: Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

För mig är det en gyllene regel att alltid ställa mig på ett ställe där jag kan leda ifrån. Att inte bli ett offer för omständigheterna. Det tror jag att den här avdelningschefen skulle kunna göra med den här bilden.”

Ett alternativ skulle kunna vara att hon går till sin chef och ber att få ett tydligare uppdrag?

”Det har inte varit den röda tråden för mig. Jag har genom de roller jag haft själv byggt den tydligheten. Det har hjälpt mig att bli mer förankrad i uppdraget. Jag vill ha det så, istället för att få det serverat. Ju mer var och en gör det, utifrån den gemensamma bilden och riktningen, desto starkare blir organisationen. Det stärker också ditt eget ledarskap, hjälper dig att ta en position och utvecklar dig. Sök möjligheter att utmanas, så att du håller dig pigg!”

chef-dilemma-podd-1800-1
Nytt avsnitt: Lotta Lyrå

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

oroligchef
Beslutsfattande

Det är chefer rädda för när de fattar beslut

Har chefer det tuffare med att ta beslut på jobbet än i familjen? Ja, enligt en ny undersökning bland drygt 1000 chefer i 12 olika länder. Dessutom tar man det säkra före det osäkra och riskreducerar hellre än att satsa på att eventuellt nå framgång – allt för att undvika att den egna karriären påverkas negativt.

Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

Självledarskap
Beslutsfattande

Självledarskap – här är fallgroparna att se upp för

Medarbetare som leder sig själva – rena drömmen för en chef? För att självledarskap ska fungera krävs tydlighet kring mål och förväntningar, visar en färsk doktorsavhandling.
Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson
Beslutsfattande

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå: ”Att känna mig som en udda fågel har gjort mig lugn”

Resultat som åker berg- och dalbana, och hållbarhetskrav ovanpå det. Mitt uppe i allt står Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå och är – faktiskt helt lugn. I Chef Dilemma berättar hon om sin superkraft.
jan_broman_per_broman
Beslutsfattande

De skapade Fotografiska - här är framgångsreceptet

På torsdagen utsågs Jan och Per Broman, bröderna bakom succémuseet Fotografiska, till Årets förändringsledare. För Chef berättar de om sitt framgångsrecept: Tänka – göra – prata.

vd
Beslutsfattande

Så tänker toppcheferna: Hot, strategier och skepsis

Kraftig konjunkturinbromsning – men hög tilltro till den egna verksamheten. Många är skeptiska mot sociala medier och raderar sina konton. Och klimatfrågan ses snarare som en möjlighet än ett hot.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
4 budord: Så kan du göra konflikter nyttiga
Beslutsfattande

4 budord: Så blir konflikten en idéfabrik

Ånej, vad jobbigt med diametralt olika uppfattningar på jobbet! Eller? Med rätt ingångsvärden kan tvisten i själva verket ge upphov till välgrundade beslut och nya infallsvinklar.