cb12-content

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar.

Många organisationer vill leda utifrån värderingar. Men alla lever inte som de lär och värderingarna blir mest till floskler ingen bryr sig om. I boken Värderingsbaserat ledarskap ger Julia Norlinder verktyg för hur du går från floskler till att leva som du lär.

Varför ska jag läsa boken?

Du som vill arbeta på riktigt med värderingar i ditt ledarskap och i din organisation och söker verktyg, tips och inspiration.

Hur kan jag som chef ha hjälp av boken?

Du får många konkreta tips på hur du kan jobba själv med att hitta de värderingar som du brinner för och hur du kan koppla dem till din organisations värderingar. Du får också verktyg för att hitta ert syfte – varför ni finns och vilken nytta ni gör för era kunder och för samhället i stort.

Vad skiljer denna bok från andra om värderingar?

Den beskriver ett värderingsbaserat ledarskap som bli äkta och genuint och inte bygger på floskler eller tjusiga ord som används men inte efterlevs. Det finns också ett avsnitt som påminner om en självhjälpsbok för dig som verkligen vill ta reda på vilka värderingar du har och hur du kan agera för att leva utifrån dem. Där finns konkreta övningar och råd.

En annan sak som sticker ut är att texten kopplas till de utmaningar som finns idag med digitalisering, klimatfrågan och ökad komplexitet.

Vilka tips är extra värdefulla?

Det är inte enkelt att etablera en gemensam värdegrund som verkligen betyder någonting och går förbi floskler och plattityder. De som lyckas har arbetat tillsammans i hela organisationen. Författaren beskriver hur du kan jobba med ditt team och i organisationen för att skapa en gemensam värdegrund. Hon pratar om ”samskapande processer” och ger olika verktyg och tips på hur du kan göra och tänka.

Relaterade artiklar

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.
Kommunikation

Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Resebolaget TUI går på offensiven digitalt, och en av satsningarna är att alla ska lära sig AI, oavsett vad man jobbar med. 
Psykologen Agnes Mellstrand samt bild på nöjda medarbetare.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 saker alla chefer borde göra – innan stressen blir farlig

Åtta av tio upplever hög stress på jobbet, men all stress är inte dålig. Så vad kan du som chef göra för att medarbetarna (och du själv) ska slippa brytas ner av negativ stress? Här får du psykologens bästa råd.
chefentystmote
Kommunikation

3 gånger chefen ska vara tyst under ett möte

Att vara chef innebär att du måste behärska konsten att veta när du ska driva ett möte framåt – och när det är bäst att vara tyst och släppa fram andra. Här är några råd för att lyckas!
googlestudien
Beslutsfattande

Googlestudie: 10 saker chefen måste leva upp till

Uppdaterar svaren i den 10-åriga studien.

distansss
Kommunikation

Hemmajobbare – här är 3 tips för att aldrig mer känna dig ensam

Snacket vid kaffemaskinen och småpratet på lunchen. Smådetaljer, men saker som en distansjobbare kan sakna. Här är 3 strategier för att du ska känna dig mindre isolerad.
nio-punkter
Arbetsrätt

Ledarligan: Cheftester

I varje nummer sedan Chef startade 1995 har vi testat en känd ledare i ett cheftest. Här i Ledarligan visar vi topplistan över de chefer som fått högst poäng, samt ett urval av alla cheftester som gjorts.
Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
monica_eckerdal_svenska_kyrkan
Evenemang

Monica Eckerdal: ”Kyrkan räddar liv på nätet”

Årets digitaliseringsledare. När världen förändras måste kyrkan följa med. Det insåg Årets Digitaliseringsledare när hon startade chattrum och byggde upp själa­vård på nätet. Numera talar kyrkan med ungdomar på ungdomars vis.