lars_strannegard_ny
Lars Strannegård, rektor Handelshögskolan. Foto: Michael Steinberg.

”Morgondagens ledare vill förändra världen”

Han är bara några dagar gammal på sitt nya jobb. Som 44-åring förkroppsligar Lars Strannegård ett generationsskifte på den anrika Handelshögskolan i Stockholm.

Men är han framtidens chef?

Nja, säger han. Han kallar sig hellre ”samtidens chef”, vilket är progressivt nog i den akademiska världen, där framgångar vilar på traditioner som sett likadana ut sedan medeltiden.

Men samtidigt känner Handelshögskolan av en internationell konkurrens, som kräver en fast blick framåt.

”Att leda fakultet innebär i högsta grad att leda kreativa människor. En forskares arbetsbeskrivning är väldigt lös och det är därför många har valt den här branschen. De gillar inte att ha chefer”, säger han.

”Jag måste lyssna på vad folk tycker. Argumentation är akademins själ, och utan argument står jag mig slätt. Det funkar inte att bara säga ’nu ska vi hitåt’, det bygger ingen legitimitet”, säger han.

Som chef över arbetet på Handelshögskolan är hans uppgift utveckling av verksamheten, inte bara administration, påpekar han.

”Vi har en utmärkt administrativ chef, han är chef över allt det administrativa. Vi samarbetar mycket. Utan honom och utan en förståelse för hur det fungerar skulle det inte gå”, säger Lars Strannegård.

Men att däremot se chefsrollen som helt befriad från administrativa plikter och som enbart står och pekar ut verksamhetens riktning, är ett sätt att romantisera ledarskapet, menar han.

”Det kanske låter raljant men ett sådant synsätt är fullständigt orealistiskt, som jag ser det — att man uteslutande tror sig kunna styra med hjälp av visioner och normer. Det är absolut inte morgondagens ledarskap”, säger han.

Sedan korrigerar han sig själv.

”Eller snarare, det mesta kommer tillbaka. Ledarskapsideal fungerar som en pendel som slår fram och tillbaka, där synen på medarbetarna varierar mellan att betraktas som kuggar i ett maskineri och helt normstyrda”, säger han.

Det är populärt att kalla de administrativa delarna av chefens jobb för chefskap och de mer visionära för ledarskap. Ledarskapet sätts på en piedestal medan det talas förklenande om chefskapet.

I själva verket har väldigt få chefer tid att ägna sig åt det långsiktigt visionära arbetet, visar bland annat forskning vid Handelshögskolans ledarskapsforskningscentrum. Enligt den handlar ledarskap mest om brandkårsutryckningar.

”Det har visat sig sedan 1950-talet att chefer alltid ägnar sig åt brandkårsutryckningar. Nästan ingen har tid att ägna sig åt att matcha den romantiska bilden om att vara en härförare som står och pekar ut riktningen. Det finns ytterst lite empiriskt stöd för det, det är en idealfigur. Vardagens ledarskap innebär att utan lång betänketid lösa en mängd frågeställningar som kanske ser ut att vara små. Detta vardagliga är ledarskap.

”Tricket, menar han, är att stödja visionerna med ordning och reda och administrativ kontroll.

”Det är bra att styra med värderingar. Men man behöver också tydlighet, veta vad som gäller, system som harmonierar med visionen. Administrationen måste vara i total samklang med vad visionen lovar.

”Hur kommer det att se ut närmsta åren?
”Framtidens generationer visar mer och mer vilja att göra något som är större än att bara försörja sig. Eftersom detta växer kommer ett ledarskap som tar hänsyn till det att premieras.”

 

 

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Nisha Besara, Chefredaktör på tidningen Chef
Ny som chef

Fem frågor till Nisha Besara, Chefs nya chefredaktör

Chefs nya chefredaktör Nisha Besara räds varken att kasta sig från flygplan eller anta utmaningar inom yrkeslivet. Med tidigare yrkeserfarenhet från bland annat Regeringskansliet och Unga Klara ser hon nu fram emot att fortsätta hålla tidningen relevant för målgruppen och inte backa för att ställa givna sanningar på ända.

Lär känna henne här genom fem frågor svar!

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.