chefer8mars

Kvinnliga chefers lön tusentals kronor mindre än mäns – för samma roll

Fortfarande är det långt kvar till jämställdhet för cheferna. Var femte bolag saknar fortfarande helt kvinnor i ledningsgruppen och kvinnliga chefers medellön är 4435 kronor mindre än mäns per månad. Men ljusglimtar finns också.

Totalt var 60 procent män och 40 procent kvinnor anställda som chefer 2019, enligt Statistiska centralbyråns senaste siffror. Kvinnliga chefer hittas i huvudsak i kvinnodominerade yrkesgrupper, och männen i mansdominerade sådana. Kvinnor som är chefer finns oftare inom förskolan, hälsa- och sjukvård, äldreomsorg och samhällsservice. Chefer som är män jobbar oftare än kvinnor som vd, försäljnings- eller marknadschef eller driftchef inom bygg, anläggning och gruva.

Lön

Medellönen för kvinnor i hela Sverige är 33 500 kronor i månaden, enligt SCB. Medellönen för män är 37 200 kronor; en skillnad på 3700 kronor. Månadslönerna beräknas före skatt och heltidslöner räknas upp till heltid inför beräkningarna.

När det gäller chefer är skillnaden mellan män och kvinnors genomsnittliga månadslön ännu högre: 4435 kronor per månad.

Näringslivet

På börsen är det fortfarande en lång väg att gå för att få jämställda bolag. 212 bolag har ojämställda styrelser och 15 börsbolag har de senaste 10 åren inte haft en enda kvinna i ledningsgruppen, enligt stiftelsen Allbrights nya rapport. Men läget är inte nattsvart: vd-kvinnorna i svenska börsbolag har mer än dubblerats det senaste årtiondet och andelen kvinnor i börsens ledningsgrupper har under samma period ökat med 11 procentenheter.

allbright-2

Läs också: Allbright: Arbetsgivaren ”stjälper till” i jämställdhetsarbetet

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.
Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea
Mångfald

Ikeas hr-chef: ”En siffra ger inte hela bilden”

Ikea är ett av de privata företag som gärna lyfter fram sitt mångfaldsarbete. Tanken är att chefer och medarbetare ska spegla den marknad de verkar på. ”Team med en mångfald bland medarbetarna är starkare, mer kreativa, mer framgångsrika”, säger Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea Sverige.
Rache Kilic, Locum
Mångfald

Rache Kilic: ”Vi har en större uppförsbacke”

”Jag har fått möta fördomar om att vara inkvoterad, trots att jag jobbar dubbelt så mycket som många andra.” Det säger Rache Kilic, som är inne på sin sjätte chefstjänst.
HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Cissi Elwin
Mångfald

Cissi Elwin: ”Sluta tjafsa, börja mäta!”

Det råder en skriande brist på mångfald i chefsleden, visar Chefs senaste undersökning. Det är både korkat och olönsamt, skriver Cissi Elwin.