pkberlin
Foto Paul Zinken/DPA-TT BILDEn projicering av presskonferensen med Günter Schabowski på en husvägg i Berlin inför 30-årsjubileet av murens fall.

Kommunikationsmissen som fick Berlinmuren att falla

Ibland kan ett aldrig så litet felsteg få oanade konsekvenser. När Günter Schabowski, presschef för centralkommittén i det östtyska kommunistiska statspartiet SED, oplanerat läste upp en papperslapp på presskonferensen den 9 november 1989, blev effekten att hela Berlinmuren föll.

För 30 år sedan möttes medlemmarna i centralkommittén i kommunistpartiet SED för att bland annat fatta beslut om en liberalisering av reglerna för utresor från DDR.

Förslaget kom under en tid av stora förändringar, inte bara i DDR utan i hela Österuopa och Sovjetunionen. Just i Östtyskland hade kommittén hade nyligen avsatt det gamla statsöverhuvudet Eric Honecker och utsett Egon Krenz till ny ledare för DDR. Dagliga presskonferenser hölls för att kommunicera den nya regimens beslut.

Förslaget kring nya utreseregler hade godkänts av centralkommittén men skulle egentligen kommuniceras senare för att man skulle hinna underrätta gränsvakterna. Men den informationen gick inte fram till Günter Schabowski, som inte varit med på mötet. Däremot fick han en papperslapp av Egon Krenz med ett utkast till ett pressmeddelande i ämnet – strax innan presskonferensen samma kväll.

Under presskonferensen läste Schabowski upp dagens beslut från centralkommittén, där det då bland annat stod att tillstånd för privatresor till utlandet kan lämnas in utan angivande av förutsättningar och släktskapsförhållanden.

När han så fick en fråga av en journalist om när reglerna för resebestämmelser började gälla läste han från Krenz lapp och svarade:

”Så vitt jag vet träder detta i kraft omedelbart, utan dröjsmål.”

100_ob_start

Läs också: 100 ögonblick som förändrade svenskt ledarskap

SvD:s korrespondent Tomas Lundin, som var med på presskonferensen 1989, beskriver i ett reportage med anledning av 30-års-jubileet hur han tänkte: ”Det kan inte vara sant.”

Men sant var det. Nyheten spreds som en löpeld, och redan samma kväll flockades östtyskar vid gränsövergångarna – där förvirrade gränsvakter bestämde sig för att inte använda sina vapen.

Och resten är, som det heter, historia.

misstake

Läs också: 4 imponerande sätt att hantera misstag som ledare

Relaterade artiklar

janne-3
Kommunikation

Janne Andersson: ”3 ledarfokus gör Sverige världsbäst”

Fokusera rätt – och få ett vinnande lag. ”Jag är helt övertygad om att de sakerna vi jobbar med i landslaget går att applicera på allt ledarskap”, säger förbundskapten Janne Andersson.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
2019-2
Kommunikation

Chefsåret 2019 – månad för månad

Chefsåret 2019 är till ända. Hur var det för dig? Chefs reporter Fredrik Kullberg har valt ut 12 stora, små och märkliga ledarskapshändelser som präglat året.
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
Julbord med dryck
Hälsa

En av tio undviker julbordet – kollegorna dricker för mycket

Tre av fyra svenskar tycker inte att det är viktigt med alkohol på jobbets julbord, visar en ny undersökning. Samtidigt uppger över hälften att det finns en förväntan om att de ska dricka alkohol när det sker.
Cissi Elwin
Kommunikation

Cissi Elwin: ”Varför är ledarskap så förknippat med floskler?”

Det här med att ”vi måste gasa och bromsa samtidigt” och ”tack för din idé, vi marinerar den” – vad menas egentligen med det?

skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Handslag och uppvända handflator
Kommunikation

5 kroppsknep: Så rör du dig som en ledare

Dåligt kroppsspråk kan komma i vägen för det viktiga du försöker föra fram, och ibland är det rentav viktigare hur något sägs än vad som sägs. Här är expertens tips för att upplevas som en stark ledare.