»Jag ska spegla vårt varumärke«

Okategoriserade
Publicerad

Vilken roll spelar utseendet för dig?
»Det är viktigt, men det gäller att hitta en gyllene medelväg. Är jag exempelvis för hårt sminkad tar det fokus från mitt budskap. Jag måste också anpassaYvonne Sörensen Björud klädseln efter var jag jobbar. När jag var vd på Svenskt Tenn klädde jag mig mer konservativt än i dag. Här på Berns Salonger är målgruppen yngre och vi tillåter exempelvis vissa medarbetare att ha jeans. Jag har inte jeans, men klär mig mer avslappnat och rockigt än förr. Som chef ska man spegla företagets varumärke.«

Vilken strategi har du när du shoppar?
»Några gånger om året gör jag större inköp, som dräkter och ytterkläder. Sedan fyller jag på med plagg från Zara och HM. Ibland köper jag skor och väskor på rea. Jag bygger min garderob på ett brunt program, ett marint program och ett svart program. Delarna ska fungera med varandra. Jag gillar att klä mig enkelt och snyggt, eftersom jag inte vill att kläderna ska ta uppmärksamhet från mig som person. En annan viktig faktor är att kläderna ska vara bekväma och lätta att röra sig i. Kläderna ska öka välbefinnandet.«

Vad vill du signalera med dina kläder?
»Att jag är en vuxen person som är trygg i min stil. I min roll som ledare tror jag på att leva som man lär. Om jag kommer i fransiga jeans, så kan jag inte samtidigt kräva att mina medarbetare ska ha kostym eller kjol.«

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden