”Hur hinner jag ge daglig feedback?”

Chefs expert i lönesättning AnnCharlotte Bretan ger svar på hur du ger daglig feedback.

Kommunikation
Text: Redaktionen
Publicerad

Hur ska jag hinna med daglig feedback till medarbetarna?

Svar: Att vara chef är att ha ständiga samtal med medarbetarna. Se det som att du smörjer maskinen. Att lyssna på dina medarbetare kan förhindra dyra brandkårsutryckningar. Och spara både tid och pengar.

Finns det fler skäl till att prioritera daglig feedback?

Svar: Ja, att se vad dina medarbetare gör är ett viktigt verktyg i att motivera dem. Ofta fungerar det bättre än en löneförhöjning.

Hur lägger jag upp daglig feedback?

Svar: Ställ frågor för att förstå. Undvik att lösa problem. Och ni behöver inte sitta i möte för att ha en bra dialog – använd moderna verktyg. Då inkluderar du även dom som av nån anledning inte kan delta i ett fysiskt möte. Kanske kan din medarbetare skriva ned sina prestationer och reflektioner kring det.

Finns det andra knep?

Svar: Ja, använd lönekriterierna som stöd. Prata om beteenden i vardagen som leder till att medarbetaren coachas. Dokumentera samtalen så kan ni använda dem som underlag till nya lönen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden