Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Hon blir ny chefredaktör på Chef

I januari tillträder den välkända publicisten Nisha Besara som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Chef, Nordens största ledarskapstidning på papper och webb. Nisha Besara efterträder Cissi Elwin, som får en renodlad vd-roll i det nybildade bolaget Chefakademin.

Chefakademin
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Nisha Besara.
Foto: Oskar Omne

Nisha Besara har en lång erfarenhet som publicist och ledare. Nu hoppar hon på det kanske mest krävande chefsjobbet i Sverige – som chef över Chef!

“Det ska bli otroligt spännande att gå tillbaka till en publicistroll, särskilt som så mycket händer i mediebranschen. Att dessutom få göra det på en tidning som verkligen ligger i framkant och ständigt omprövar och innoverar är såklart extra roligt”, säger Nisha Besara.

Nisha Besara kommer senast från en roll som vice vd på public affairs-byrån Rud Pedersen. Dessförinnan har Nisha varit vd på teatern Unga Klara, publicistisk chef på Arena Medier och chefredaktör på Dagens Arena. Nisha Besara har också i flera år varit kolumnist för Expressen och arbetat som moderator, utöver att hon har ett flertal styrelseuppdrag, bland annat i stiftelsen Expo. Som chefredaktör på Chef ser Nisha fram emot att fortsätta driva Chefs profilfrågor som hållbarhet och ökad mångfald i chefsleden.

“Ledarskap och närliggande frågor ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag ser att jag kan spela en roll i att förändra bilden av vad ledarskap kan vara, hur chefer kan vara mer mångfacetterade än den traditionella bilden och lyfta förebilder som fler kan känna igen sig i”, säger Nisha Besara.

 Nisha Besara tillträder i en spännande fas i Chefs historia. Sommaren 2021 fusionerades Chef och utbildningsföretaget Mgruppen till Chefakademin, som blir ett av Sveriges ledande utbildnings- och utvecklingsföretag för chefer och ledare. I samband med detta väljer Cissi Elwin, som har varit både chefredaktör och vd för Chef, nu att släppa chefredaktörsrollen för att helt kunna fokusera på rollen som vd för Chefakademin.

”Efter nästan 10 år som chefredaktör på Chef känns det underbart att få lämna över till en så superkvalificerad person som Nisha. Vi letade länge för vi ville hitta den helt perfekta kandidaten. Och det är Nisha. Jag vet att hon kommer att bli en stark röst för landets chefer och driva frågor som breddar bilden av vem som kan bli chef och hur man kan leda. Jag ser fram emot att få jobba med henne och se hur hon och redaktionen tar arbetet med att utveckla Chef vidare”, säger Cissi Elwin, vd Chefakademin.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden