Hela betyget på Hans Vestberg

Ledarstil: 4
En sprittande energisk och glad gamäng som håller på att växa till sig och bli en »statsman«. Otålig, effektiv och passionerad på gränsen till manisk. Ändå personlig och anpassningsbar, rolig och tillgänglig. Samtidigt väldigt målmedveten och tydlig med vad han kräver. Och han kräver mycket.

Delegering:  4
Han har inga problem med att släppa ifrån sig ansvaret för viktiga frågor till personer som vunnit hans förtroende. En arbetsmyra som vill ha högt tempo och kan bli irriterad om mottagaren inte förstår uppdraget tillräckligt snabbt.

Beslutsfattande:5
Väldigt tydlig. Låter andra komma med synpunkter, men är noga med att påpeka att det är han som fattar besluten. Hoppar ledigt mellan stora och små beslut. Ser affärsnyttan och vågar fatta svåra beslut.

Rekrytering:4
Är bra på att sätta ihop grupper med mycket mångfald, och med individer som kompletterar varandra. Har överlevt i den grabbiga kulturen på Ericsson genom att anpassa sig till den och inte försöka förändra den.

Kommunikation: 4
I såväl det personliga mötet som framträdanden för tusentals medarbetare, når Hans Vestberg fram med sitt budskap. Är tydlig med de mål han sätter upp och därefter med att få medarbetarna att vilja uppnå dem. Säger sig hata scenen, men gör sig bra på den. Har inte nått ut externt.

Konflikthantering: 4
Tar tag i konflikten när han ser den. Låter inget ligga och gro. Tuff och rättvis. Att framföra kritik som kommer från någon annan, har han däremot svårare för. Kan samla på »bevis« alldeles för länge innan han till slut tar tag i det svåra samtalet.

Motivation:5
En coach som ser till att medarbetarna blir sedda. Lär känna dem och vad var och en behöver för att utmanas. Är sedan sin tid som idrottare medveten om hur han får med sig laget. Såg redan som ung tränare till att träna sitt lag mentalt.

Personligt: 4
Trivs i det personliga mötet och är mån om att människorna i hans omgivning ska må bra. Är personlig även på möten. Är inte den som berättar om sig själv om han inte blir tillfrågad. Jobbar jämt, men är aldrig trött. Har myror i brallan, ibland på gränsen till manisk. Alltid redo, skulle kunna vara hans paroll.

 

Totalt: 34 poäng

Relaterade artiklar

cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.