Hela betyget på Hans Vestberg

Ledarstil: 4
En sprittande energisk och glad gamäng som håller på att växa till sig och bli en »statsman«. Otålig, effektiv och passionerad på gränsen till manisk. Ändå personlig och anpassningsbar, rolig och tillgänglig. Samtidigt väldigt målmedveten och tydlig med vad han kräver. Och han kräver mycket.

Delegering:  4
Han har inga problem med att släppa ifrån sig ansvaret för viktiga frågor till personer som vunnit hans förtroende. En arbetsmyra som vill ha högt tempo och kan bli irriterad om mottagaren inte förstår uppdraget tillräckligt snabbt.

Beslutsfattande:5
Väldigt tydlig. Låter andra komma med synpunkter, men är noga med att påpeka att det är han som fattar besluten. Hoppar ledigt mellan stora och små beslut. Ser affärsnyttan och vågar fatta svåra beslut.

Rekrytering:4
Är bra på att sätta ihop grupper med mycket mångfald, och med individer som kompletterar varandra. Har överlevt i den grabbiga kulturen på Ericsson genom att anpassa sig till den och inte försöka förändra den.

Kommunikation: 4
I såväl det personliga mötet som framträdanden för tusentals medarbetare, når Hans Vestberg fram med sitt budskap. Är tydlig med de mål han sätter upp och därefter med att få medarbetarna att vilja uppnå dem. Säger sig hata scenen, men gör sig bra på den. Har inte nått ut externt.

Konflikthantering: 4
Tar tag i konflikten när han ser den. Låter inget ligga och gro. Tuff och rättvis. Att framföra kritik som kommer från någon annan, har han däremot svårare för. Kan samla på »bevis« alldeles för länge innan han till slut tar tag i det svåra samtalet.

Motivation:5
En coach som ser till att medarbetarna blir sedda. Lär känna dem och vad var och en behöver för att utmanas. Är sedan sin tid som idrottare medveten om hur han får med sig laget. Såg redan som ung tränare till att träna sitt lag mentalt.

Personligt: 4
Trivs i det personliga mötet och är mån om att människorna i hans omgivning ska må bra. Är personlig även på möten. Är inte den som berättar om sig själv om han inte blir tillfrågad. Jobbar jämt, men är aldrig trött. Har myror i brallan, ibland på gränsen till manisk. Alltid redo, skulle kunna vara hans paroll.

 

Totalt: 34 poäng

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

bella-2
 

Så var Chefdagen – allt du behöver veta

Här kan du följa liverapporteringen från Chefdagen.

elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden