Hela betyget på Christer Björkman

Ledarstil: 4
En passionerad chef med kreativitet som främsta verktyg. Han utmanar sina medarbetare, men är samtidigt mån om att de ska må bra. Är ingen administratör och usel på att komma i tid. Räddas ofta av sina medarbetare och sin charm, men har blivit mer strukturerad med åren.

Delegering: 4
Är en perfektionist som månar om detaljerna, men har med åren blivit bättre på att förstå att han inte behöver göra allt själv. Ger gärna frihet under ansvar.

Beslutsfattande: 4
Rak och tydlig, har inga problem att fatta obekväma beslut. Han är lika vass och tuff mot skivbolag och andra externa intressenter som han är mjuk och inspirerande internt. Snabb i tanke och beslut. Har lärt sig kryssa i SVT:s hierarkiska korridorer.

Rekrytering: 3
Är egentligen ansvarig för en liten grupp, men blir inblandad i andra rekryteringar tack vare sitt stora inflytande. Har ett stort kontaktnät som han använder sig av. Det är dock svårt att säga något om resultatet då personal i tv-produktioner ständigt byts ut.

Kommunikation: 4
Ingen chef som pekar med hela handen. Är likväl rak och tydlig, och skapar lugn med sin förmåga att se och kommunicera lösningar. Bra på att klä sin vision i lättbegripliga ord. Är lite rädd för medias kritik och kan därför vara defensiv i sin externa kommunikation.

Konflikthantering: 4
Stresstålig och rationell. Tar tag i problemen när de uppstår och duckar inte för de svåra samtalen eller besluten. Offentligheten i hans uppdrag gör att konflikten ofta innefattar honom själv, i egenskap av syndabock i media. Då försöker han, med tveksam framgång, verka oberörd inför medarbetarna.

Motivation: 5
En paradgren. Uppmuntrar och utmanar. Får alla omkring sig att må bra. Sprider energi och beröm omkring sig. Får snabbt de många nya medarbetare som börjar varje år att känna sig hemma och välkomna.

Personligt: 5
Har en unik social förmåga som gör att han får alla, från den utfrusne till den högst uppsatte, att känna sig sedd. Har stor charm och alltid nära till skratt.

Totalt: 33 poäng

Relaterade artiklar

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur.