Hela betyget på Christer Björkman

Ledarstil: 4
En passionerad chef med kreativitet som främsta verktyg. Han utmanar sina medarbetare, men är samtidigt mån om att de ska må bra. Är ingen administratör och usel på att komma i tid. Räddas ofta av sina medarbetare och sin charm, men har blivit mer strukturerad med åren.

Delegering: 4
Är en perfektionist som månar om detaljerna, men har med åren blivit bättre på att förstå att han inte behöver göra allt själv. Ger gärna frihet under ansvar.

Beslutsfattande: 4
Rak och tydlig, har inga problem att fatta obekväma beslut. Han är lika vass och tuff mot skivbolag och andra externa intressenter som han är mjuk och inspirerande internt. Snabb i tanke och beslut. Har lärt sig kryssa i SVT:s hierarkiska korridorer.

Rekrytering: 3
Är egentligen ansvarig för en liten grupp, men blir inblandad i andra rekryteringar tack vare sitt stora inflytande. Har ett stort kontaktnät som han använder sig av. Det är dock svårt att säga något om resultatet då personal i tv-produktioner ständigt byts ut.

Kommunikation: 4
Ingen chef som pekar med hela handen. Är likväl rak och tydlig, och skapar lugn med sin förmåga att se och kommunicera lösningar. Bra på att klä sin vision i lättbegripliga ord. Är lite rädd för medias kritik och kan därför vara defensiv i sin externa kommunikation.

Konflikthantering: 4
Stresstålig och rationell. Tar tag i problemen när de uppstår och duckar inte för de svåra samtalen eller besluten. Offentligheten i hans uppdrag gör att konflikten ofta innefattar honom själv, i egenskap av syndabock i media. Då försöker han, med tveksam framgång, verka oberörd inför medarbetarna.

Motivation: 5
En paradgren. Uppmuntrar och utmanar. Får alla omkring sig att må bra. Sprider energi och beröm omkring sig. Får snabbt de många nya medarbetare som börjar varje år att känna sig hemma och välkomna.

Personligt: 5
Har en unik social förmåga som gör att han får alla, från den utfrusne till den högst uppsatte, att känna sig sedd. Har stor charm och alltid nära till skratt.

Totalt: 33 poäng

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Nisha Besara, Chefredaktör på tidningen Chef
Ny som chef

Fem frågor till Nisha Besara, Chefs nya chefredaktör

Chefs nya chefredaktör Nisha Besara räds varken att kasta sig från flygplan eller anta utmaningar inom yrkeslivet. Med tidigare yrkeserfarenhet från bland annat Regeringskansliet och Unga Klara ser hon nu fram emot att fortsätta hålla tidningen relevant för målgruppen och inte backa för att ställa givna sanningar på ända.

Lär känna henne här genom fem frågor svar!

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.