Hela betyget på Christer Björkman

Okategoriserade
Publicerad

Ledarstil: 4
En passionerad chef med kreativitet som främsta verktyg. Han utmanar sina medarbetare, men är samtidigt mån om att de ska må bra. Är ingen administratör och usel på att komma i tid. Räddas ofta av sina medarbetare och sin charm, men har blivit mer strukturerad med åren.

Delegering: 4
Är en perfektionist som månar om detaljerna, men har med åren blivit bättre på att förstå att han inte behöver göra allt själv. Ger gärna frihet under ansvar.

Beslutsfattande: 4
Rak och tydlig, har inga problem att fatta obekväma beslut. Han är lika vass och tuff mot skivbolag och andra externa intressenter som han är mjuk och inspirerande internt. Snabb i tanke och beslut. Har lärt sig kryssa i SVT:s hierarkiska korridorer.

Rekrytering: 3
Är egentligen ansvarig för en liten grupp, men blir inblandad i andra rekryteringar tack vare sitt stora inflytande. Har ett stort kontaktnät som han använder sig av. Det är dock svårt att säga något om resultatet då personal i tv-produktioner ständigt byts ut.

Kommunikation: 4
Ingen chef som pekar med hela handen. Är likväl rak och tydlig, och skapar lugn med sin förmåga att se och kommunicera lösningar. Bra på att klä sin vision i lättbegripliga ord. Är lite rädd för medias kritik och kan därför vara defensiv i sin externa kommunikation.

Konflikthantering: 4
Stresstålig och rationell. Tar tag i problemen när de uppstår och duckar inte för de svåra samtalen eller besluten. Offentligheten i hans uppdrag gör att konflikten ofta innefattar honom själv, i egenskap av syndabock i media. Då försöker han, med tveksam framgång, verka oberörd inför medarbetarna.

Motivation: 5
En paradgren. Uppmuntrar och utmanar. Får alla omkring sig att må bra. Sprider energi och beröm omkring sig. Får snabbt de många nya medarbetare som börjar varje år att känna sig hemma och välkomna.

Personligt: 5
Har en unik social förmåga som gör att han får alla, från den utfrusne till den högst uppsatte, att känna sig sedd. Har stor charm och alltid nära till skratt.

Totalt: 33 poäng

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden