Hela betyget på Anna-Maria Corazza Bildt

Ledarstil: 4
En engagerad, passionerad ledare som brinner för det hon tror på. Är inte rädd för att kavla upp ärmarna ute på fältet – om hon tycker att uppgifterna är roliga och viktiga. Administration tycker hon inte är kul och viktigt. 100 procent fokuserad här och nu och enormt målinriktad. Bygger nätverk, inte hierarkier. Oblyg som få, vilket kan provocera. Oomtvistad kunskap i internationella frågor och stor multikulturell förståelse.

Delegering: 3
Förväntar sig självständiga medarbetare och ger stort förtroende. Men de måste göra sig förtjänt av det. Då blir ramarna vida. Även engagemang delegeras så tillvida att hon vill att alla ska vara lika involverade. Kan säga tio saker samtidigt som hon förväntar sig att medarbetarna ska göra – helst på en gång – vilket kan bli för mycket ibland.

Beslutsfattande: 5
Tar ofta snabba beslut. Behöver inte sova på saken. Diskuterar, debatterar och tar gärna in synpunkter, men har hon väl bestämt sig vågar hon stå för sin sak och driver igenom sin vilja, utan krav på att bli populär. Kräver mycket starka argument för att ändra sig.

Rekrytering: 5
Omger sig med personer som kompletterar henne och stärker upp hennes mindre starka sidor, såsom struktur och administration – och som har ett lugnare temperament. Vill å ena sidan inte bara ha ja-sägare, stimuleras av verbalt mothugg. Vill å andra sidan ha personer som delar hennes driv och mål.

Kommunikation: 3
Rak och tydlig. Lysande på extern kommunikation i talarstolen, på gator och torg – och på Facebook och andra sociala medier. Inbjuder till diskussion både internt och externt. Somliga menar att hon är en dålig lyssnare, andra att hon visst lyssnar men oftast står fast vid sin ståndpunkt. En mästare på att argumentera för sin sak, på gott och ont. Kräver en jämnstark motpart.

Konflikthantering: 2
Löser konflikter direkt genom diskussion och verbala fajter. Höjer ibland rösten, vilket av andra uppfattas som att hon är arg och gormar i onödan. Själv skulle hon dock säga att det var en livlig diskussion. Åsikterna går isär om huruvida hon förmår lyssna på andras motargument. Däremot tycks hon inte långsint.

Motivation: 5
Har ett engagemang som smittar av sig. Generös och nätverkande, involverar medarbetarna i hela processen. Kan köpa små presenter till medarbetare efter tuffa arbetsperioder för att visa uppskattning. Är även bra på att tacka och berömma med ord.

Personligt: 4
En sann europé. Har en omvittnad förmåga att se alla. Kan prata med alla om allt. Har en mycket kontinental tidsuppfattning. Stresstålig som få. Har en imponerande ork, cyklar överallt. Älskar god mat och bjuder gärna sitt och makens stora umgänge på middag, i Stockholm eller på familjeslottet i Italien.

Totalt: 31 poäng

Läs mer

Se var Corazza Bildt hamnar i Ledarligan

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

bella-2
 

Så var Chefdagen – allt du behöver veta

Här kan du följa liverapporteringen från Chefdagen.

elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden