Hela betyget på Anna-Maria Corazza Bildt

Ledarstil: 4
En engagerad, passionerad ledare som brinner för det hon tror på. Är inte rädd för att kavla upp ärmarna ute på fältet – om hon tycker att uppgifterna är roliga och viktiga. Administration tycker hon inte är kul och viktigt. 100 procent fokuserad här och nu och enormt målinriktad. Bygger nätverk, inte hierarkier. Oblyg som få, vilket kan provocera. Oomtvistad kunskap i internationella frågor och stor multikulturell förståelse.

Delegering: 3
Förväntar sig självständiga medarbetare och ger stort förtroende. Men de måste göra sig förtjänt av det. Då blir ramarna vida. Även engagemang delegeras så tillvida att hon vill att alla ska vara lika involverade. Kan säga tio saker samtidigt som hon förväntar sig att medarbetarna ska göra – helst på en gång – vilket kan bli för mycket ibland.

Beslutsfattande: 5
Tar ofta snabba beslut. Behöver inte sova på saken. Diskuterar, debatterar och tar gärna in synpunkter, men har hon väl bestämt sig vågar hon stå för sin sak och driver igenom sin vilja, utan krav på att bli populär. Kräver mycket starka argument för att ändra sig.

Rekrytering: 5
Omger sig med personer som kompletterar henne och stärker upp hennes mindre starka sidor, såsom struktur och administration – och som har ett lugnare temperament. Vill å ena sidan inte bara ha ja-sägare, stimuleras av verbalt mothugg. Vill å andra sidan ha personer som delar hennes driv och mål.

Kommunikation: 3
Rak och tydlig. Lysande på extern kommunikation i talarstolen, på gator och torg – och på Facebook och andra sociala medier. Inbjuder till diskussion både internt och externt. Somliga menar att hon är en dålig lyssnare, andra att hon visst lyssnar men oftast står fast vid sin ståndpunkt. En mästare på att argumentera för sin sak, på gott och ont. Kräver en jämnstark motpart.

Konflikthantering: 2
Löser konflikter direkt genom diskussion och verbala fajter. Höjer ibland rösten, vilket av andra uppfattas som att hon är arg och gormar i onödan. Själv skulle hon dock säga att det var en livlig diskussion. Åsikterna går isär om huruvida hon förmår lyssna på andras motargument. Däremot tycks hon inte långsint.

Motivation: 5
Har ett engagemang som smittar av sig. Generös och nätverkande, involverar medarbetarna i hela processen. Kan köpa små presenter till medarbetare efter tuffa arbetsperioder för att visa uppskattning. Är även bra på att tacka och berömma med ord.

Personligt: 4
En sann europé. Har en omvittnad förmåga att se alla. Kan prata med alla om allt. Har en mycket kontinental tidsuppfattning. Stresstålig som få. Har en imponerande ork, cyklar överallt. Älskar god mat och bjuder gärna sitt och makens stora umgänge på middag, i Stockholm eller på familjeslottet i Italien.

Totalt: 31 poäng

Läs mer

Se var Corazza Bildt hamnar i Ledarligan

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.