Efe Efeoglu startar ny cv-tjänst för mångfald

Mångfald
Text: Redaktionen
Publicerad
Efe Efeoglu, grundare av rekryteringstjänsten Spotahead.

Varför behövs den här typen av tjänst?
”För att motverka diskriminering. Vi vill att det ska vara kompetens och erfarenhet som står i centrum när du söker jobb, inte namn, kön, ålder eller foto. När de bitarna plockas bort ökar chansen till det första viktiga mötet. Ett annat syfte är att många konsulter undviker att söka nytt jobb aktivt eftersom de inte vill skylta med att de är på väg bort. Med vår tjänst kan de blockera sitt eget företag så att deras profil inte syns för arbetsgivaren.”

Vad har ni sett för resultat hittills?
”Vi har bara funnits sedan i januari så än så länge är det för tidigt att säga exakt hur många rekryteringar det har lett till, men vi vet att det har skett. Det råder en hög aktivitet på sajten och det har lett till många intervjuer.”

Kommer det att komma en liknande tjänst för chefer?
”För tillfället ligger fokus på konsultbranschen med inriktning på management och it. Men det är inte bara personer som arbetar som konsulter i dag som kan använda tjänsten. Det kan finnas linjechefer som är sugna på att jobba som konsulter eller att bli konsultchefer.”

TEXT: Fredrik Hillvesson

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden