jim_collins
Jim Collins i hemmet i Colorado. Foto: George Lange.

Guide: Ordlista till Jim Collins ledarskap

Missa inte: Läs Chefs exklusiva intervju med Jim Collins här.

Inte heller: Läs Chefs guide till Jim Collins böcker här.

Gevärskulor och kanonkulor.
Svaga ledare skjuter kanonkulor. Kloka ledare skjuter gevärskulor först. Poängen är att prova sig fram genom att avfyra gevärskulor, utvärdera utfallet, jus­tera och sedan skjuta igen. Metaforen lanserades i boken Great by choice.

Igelkottsteorin.
Handlar om att göra en sak och göra det bra. I sin bok Good to great an­vänder han liknelsen om den smarta, oärliga räven och den enkla igelkotten. Räven kommer med nya idéer för att äta igelkotten, men igelkotten besegrar honom be­­händigt genom att göra sitt enda trick: Rulla ihop sig till en taggig boll.

Nivå 5-ledarskap.
Avser den högsta nivån av ledarskap som Collins har identifierat under sin forskning. För att lyfta en organisation från medelmåttighet till varaktig framgång krävs ett ledarskap där chefen ser bortom sig själv.

Produktiv paranoia.
Det finns tre egenskaper som utmärker de mest framgångsrika företagsledarna: fanatisk disciplin, empirisk kreativitet och produktiv paranoia. Det sistnämnda innebär att de ser svårigheter och hot överallt och minuti­öst förbereder sig för att kunna hantera även sådana prövningar som de inte kan förutse.

Rätt människor på bussen.
I Good to great använder sig Collins av bussen som en metafor för orga­nisationen (eller minibussen om det avser en avdelning). Det som kännetecknar ledare i extraordinär företag är att de börjar med att ta reda på vem som ska vara med på bussen i stället för vart bussen ska köra.

 

Missa inte: Läs Chefs exklusiva intervju med Jim Collins här.

Inte heller: Läs Chefs guide till Jim Collins böcker här.

 

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

chefboken_the_good_people
Chefboken

Knäck koden: Lär dig hitta bra personer

Årets julläsning för chefer? Nya Chefboken Good People vill göra både dig och dina medarbetare till bättre människor. ”Den är särskilt bra om du är i en reflekterande del av din karriär”, menar Chefs redaktör Björn Hedensjö.
caroline-fjellner-3b
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 nödvändiga frågor att ställa till medarbetare 2018

Ställ de avslöjande frågorna – om och om igen. Och jobba vidare med dem tillsammans. Det är vägen framåt för företag och ledare som vill ha engagerade medarbetare som mår bra och utvecklas. ”Allt fler sätter välmående på agendan”, konstaterar &franklys Caroline Fjellner.
aa9i5366
 

Så var Chefdagen

Kardinaler! Partiledare! Google-chefer! Överbefälhavare! Den 12 oktober var det dags för Chefdagen – Sveriges viktigaste ledarskapsseminarium. Häng med i efterhand.
intervjua
Karriär

Så sticker du ut på intervjun – 5 knep

Drömjobbet är inom räckhåll. Men den som intervjuar har tankarna på annat håll. Här är 5 knep för att fånga uppmärksamheten och visa varför du ska få jobbet.

test1
Metodbanken

Testa dig: Hur bra ledare är du?

Chef har kokat ned 20 års erfarenhet av ledarskap till 9 punkter. I vårt test kan du se hur du levererar och bjuda in andra att ge feedback.

lina
 

Maktparadoxen avgör vem som håller i längden

Trodde du att vassa armbågar och hänsynslöshet lönar sig för den som vill nå maktpositioner? Tänk om. De senaste decenniernas ledarskapsforskning visar att positiva beteenden, som skapar lojala sociala nätverk, är det som ger verkligt inflytande.
MIljöchef Olle Bertilsson, Landstinget Västernorrland
Annonssamarbete Chef + SJ

Saltade räkningar la grunden för miljösuccé

Många blev sura när landstingets politiker beslutade att salta räkningarna för de som väljer flyg eller bil istället för tåg på tjänsteresan. ”Men diskussionerna som uppkom bidrog till förändringen”, berättar miljöchef Olle Bertilsson. Chefer som står kvar, bemöter kritik och tålmodigt förklarar lyckas bäst i omställningar.
nishteman-hosseini-3
 

”Två tar över hela mötet – varje gång”

Två talföra medarbetare tar över varje möte – hur styr man upp så alla får säga sitt utan att tappa den informella kreativa stämningen? Det undrar en chef – och psykologen har ett svar.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden