Amanda Lundeteg, vd på Allbright
Techbolagen är experter på att knäcka kod, men mångfaldskoden har de fortfarande kvar att knäcka, skriver Allbright i en ny rapport. Foto: Linnéa Jonasson, Appendix Fotografi/Unsplash

Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

Techbranschen kopplas ofta till ord som innovation, nytänkande och modernitet. Men när det gäller jämställdhet och mångfald finns mycket att jobba på, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.

I Allbrights kartläggning av 14 svenska techbolag upplever var tredje kvinna att de blivit utsatta för diskriminering, 33 procent att de har blivit diskriminerade på grund av sin ålder och 59 procent att de blivit diskriminerade på grund av hudfärg, nationalitet eller språk. Var femte kvinna svarade att de blivit utsatta för sexuella trakasserier.

“Något luktar ruttet i techbolagens kultur. Läget är akut inte bara för representationens skull. Att säkra medarbetarnas trygghet måste vara den första stenen i varje bolagsbygge. När var femte kvinna utsatts för sexuella trakasserier är det omöjligt att prata om inkluderande arbetsplatser. Knappast en grund för en hållbar bransch”, kommenterar Allbrights vd Amanda Lundeteg i rapporten.

Bara ett av bolagen har kvinnlig vd
Av samtliga bolag som Allbright har granskat är det bara modeföretaget Na-kd och ljudboksförlaget Storytel som har jämställda ledningsgrupper. Båda har 40 procent andel kvinnor i sina ledningsgrupper. Trea på listan ligger Spotify, med 38 procent kvinnor.

Spelbolaget Paradox Interactive är det enda bolaget som har en kvinnlig vd. Även bland linjecheferna är kvinnorna få: 13 procent – att jämföra med 16 procent för börsen i stort.

”Detta är oroande då linjeposterna är en erkänd rekryteringsbas för vidare karriär som vd”, menar Allbright i rapporten.

Andel kvinnor i ledningsgruppen

1.  Na-kd (40%)

2.  Storytel (40%)

3.  Spotify (38%)

4.  Paradox (33%)

5.  iZettle (31%)

6.  Voi (30%)

7.  Kry (29%)

8. Boozt (29%)

9. Zound Industries (25%)

9. King (25%)

11. Truecaller (20%)

12. Klarna (17%)

12. Tobii (17%)

Mojang har ej delgett information om ledningsgruppen. Bolagen har rankats utifrån närhet till jämställd representation (40/60). Källa: Allbright

Snabbhet i rekryteringen drabbar mångfalden
Techbolagen har ett rykte om sig att få saker att hända snabbt, vara nytänkande och inte låta geografiska gränser stå i vägen för rekrytering av talanger världen över.

Men, visar Allbright-rapporten, snabbheten kan också leda till slarviga rekryteringsprocesser som slutar med att kvinnor förbises till förmån för killkompisar. Mer än var femte medarbetare upplever enligt enkätsvaren att befordringar inte fördelas rättvist och meritokratiskt. Roller som inte utannonseras eller endast utannonseras internt, ofta med en redan tilltänkt kandidat, är regel snarare än undantag hos många techbolag, menar Allbright.

”Många techbolags akilleshäl är istället att de växer för fort. Tjoff så har medarbetarna gått från fem till femhundra och helt plötsligt slår kvinnor och minoriteter larm om oschyssta förhållanden.”

Nio av tio HR-chefer på bolagen berättar i undersökningen att de har processer på plats för att rekrytera talanger världen över, och inte begränsas av geografiskt läge. Majoriteten har till exempel engelska som bolagsspråk.

Trots det upplever hela 47 procent av de icke-vita anställda att det är svårare för dem att ha en framgångsrik karriär inom bolaget på grund av sin identitet eller etniska bakgrund. Bland de kvinnor som fyllt i enkäten är motsvarande siffra 45 procent. En tydlig skillnad från männens enkätsvar, där 96 procent av de vita män som besvarat enkäten inte ser sin etniska bakgrund eller identitet som ett hinder.

Amanda Lundeteg kommenterar i rapporten att rekryteringsval utifrån magkänsla kan slå tillbaka:

“Att vara en stjärna på kod eller polare med vd:n är inte samma sak som att vara en bra chef. I techbolagen verkar skolgårdsmentalitet råda och kompisarna får förtur. Att välja chef efter magkänsla kan bli en dyrköpt historia, speciellt eftersom techbolagens chefer helst rekryterar sin egen spegelbild”.

byggchefer1800

Läs också: Machokultur och härskartekniker problem för byggcheferna

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Ola Lowden med barn
Ledarskap

Ola Lowden: ”5 tips om att vara vd och ha bebis”

”På vårt kontor har jag bytt det för startups obligatoriska pingisbordet och flipperspelet mot ett stort lekrum för småbarn. Som mest har vi haft åtta ungar därinne under pågående möte", skriver Chefs gästkrönikör Ola Lowden, vd och grundare på omocom. 
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

trendervecka44
Karriär

Veckans 3 viktigaste trender inom ledarskap

Varje vecka väljer Chefs redaktion ut tre trender inom ledarskap, arbetsliv och karriär. Den här gången handlar det om ett ledarskap som blir än viktigare i kris, en god digital jul och att vara svart kvinna på kontor. 
Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright
Ledarskap

Rapport: Pandemin har bromsat jämställdheten på börsen

Coronakrisen har bromsat börsbolagens arbete med jämställdhet, visar den årliga rapporten från stiftelsen Allbright. ”Ägarna i svenska bolag ser inte jämställdhet som en avgörande faktor för framgång”, säger stiftelsens vd Amanda Lundeteg.
siduripolihurdulyckasienvitvarld
Mångfald

”Hur du lyckas i en vit värld” – entreprenören Siduri Polis 10 principer

Siduri Poli är den prisbelönta entreprenören som sedan 17 års ålder drivit egna start-ups, varit tech-rådgivare och grundat innovationshuset Changers Hub. Nya boken ”Hur du lyckas i en vit värld” kommer ut nästa vecka – men har redan väckt stor uppmärksamhet. 
Regnbågsflagga
Arbetsmiljö

Checklista: Så jobbar du inkluderande med hbtq-frågor

Som chef har du enligt diskrimineringslagen ansvar för att skapa en inkluderande arbetsplats där ingen diskrimineras. Här är en checklista i 6 steg.
Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
Sundar Pichai, vd på Facebook, och Daniel Ek, vd på Spotify
Ledarskap

Så tar toppcheferna ställning mot rasism

Flera av världens chefer och ledare visar solidaritet med protesterna mot diskriminering i USA. Tisdagen den 2 juni innehöll till exempel utvalda spellistor och podcasts på Spotify en 8 minuter och 46 sekunder lång paus – den tid en polis i Minneapolis höll sitt knä mot afroamerikanen George Floyds nacke.