Amanda Lundeteg, vd på Allbright
Techbolagen är experter på att knäcka kod, men mångfaldskoden har de fortfarande kvar att knäcka, skriver Allbright i en ny rapport. Foto: Linnéa Jonasson, Appendix Fotografi/Unsplash

Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

Techbranschen kopplas ofta till ord som innovation, nytänkande och modernitet. Men när det gäller jämställdhet och mångfald finns mycket att jobba på, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.

I Allbrights kartläggning av 14 svenska techbolag upplever var tredje kvinna att de blivit utsatta för diskriminering, 33 procent att de har blivit diskriminerade på grund av sin ålder och 59 procent att de blivit diskriminerade på grund av hudfärg, nationalitet eller språk. Var femte kvinna svarade att de blivit utsatta för sexuella trakasserier.

“Något luktar ruttet i techbolagens kultur. Läget är akut inte bara för representationens skull. Att säkra medarbetarnas trygghet måste vara den första stenen i varje bolagsbygge. När var femte kvinna utsatts för sexuella trakasserier är det omöjligt att prata om inkluderande arbetsplatser. Knappast en grund för en hållbar bransch”, kommenterar Allbrights vd Amanda Lundeteg i rapporten.

Bara ett av bolagen har kvinnlig vd
Av samtliga bolag som Allbright har granskat är det bara modeföretaget Na-kd och ljudboksförlaget Storytel som har jämställda ledningsgrupper. Båda har 40 procent andel kvinnor i sina ledningsgrupper. Trea på listan ligger Spotify, med 38 procent kvinnor.

Spelbolaget Paradox Interactive är det enda bolaget som har en kvinnlig vd. Även bland linjecheferna är kvinnorna få: 13 procent – att jämföra med 16 procent för börsen i stort.

”Detta är oroande då linjeposterna är en erkänd rekryteringsbas för vidare karriär som vd”, menar Allbright i rapporten.

Andel kvinnor i ledningsgruppen

1.  Na-kd (40%)

2.  Storytel (40%)

3.  Spotify (38%)

4.  Paradox (33%)

5.  iZettle (31%)

6.  Voi (30%)

7.  Kry (29%)

8. Boozt (29%)

9. Zound Industries (25%)

9. King (25%)

11. Truecaller (20%)

12. Klarna (17%)

12. Tobii (17%)

Mojang har ej delgett information om ledningsgruppen. Bolagen har rankats utifrån närhet till jämställd representation (40/60). Källa: Allbright

Snabbhet i rekryteringen drabbar mångfalden
Techbolagen har ett rykte om sig att få saker att hända snabbt, vara nytänkande och inte låta geografiska gränser stå i vägen för rekrytering av talanger världen över.

Men, visar Allbright-rapporten, snabbheten kan också leda till slarviga rekryteringsprocesser som slutar med att kvinnor förbises till förmån för killkompisar. Mer än var femte medarbetare upplever enligt enkätsvaren att befordringar inte fördelas rättvist och meritokratiskt. Roller som inte utannonseras eller endast utannonseras internt, ofta med en redan tilltänkt kandidat, är regel snarare än undantag hos många techbolag, menar Allbright.

”Många techbolags akilleshäl är istället att de växer för fort. Tjoff så har medarbetarna gått från fem till femhundra och helt plötsligt slår kvinnor och minoriteter larm om oschyssta förhållanden.”

Nio av tio HR-chefer på bolagen berättar i undersökningen att de har processer på plats för att rekrytera talanger världen över, och inte begränsas av geografiskt läge. Majoriteten har till exempel engelska som bolagsspråk.

Trots det upplever hela 47 procent av de icke-vita anställda att det är svårare för dem att ha en framgångsrik karriär inom bolaget på grund av sin identitet eller etniska bakgrund. Bland de kvinnor som fyllt i enkäten är motsvarande siffra 45 procent. En tydlig skillnad från männens enkätsvar, där 96 procent av de vita män som besvarat enkäten inte ser sin etniska bakgrund eller identitet som ett hinder.

Amanda Lundeteg kommenterar i rapporten att rekryteringsval utifrån magkänsla kan slå tillbaka:

“Att vara en stjärna på kod eller polare med vd:n är inte samma sak som att vara en bra chef. I techbolagen verkar skolgårdsmentalitet råda och kompisarna får förtur. Att välja chef efter magkänsla kan bli en dyrköpt historia, speciellt eftersom techbolagens chefer helst rekryterar sin egen spegelbild”.

byggchefer1800

Läs också: Machokultur och härskartekniker problem för byggcheferna

chef_1800x1013
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

shervinrazani
Mångfald

Årets Mångfaldschef 2020: Shervin Razani, vd Jurek rekrytering och bemanning

Årets mångfaldschef 2020, Shervin Razani, vd för Jurek rekrytering och bemanning, vill ersätta uttrycket 'ung och hungrig' med 'driven och hungrig'.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
sebastianny
Mångfald

Sebastian Siemiatkowski: ”Tack Jane – för stöd och inspiration”

Utan henne, inget Klarna? Grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski vill tacka Jane Walerud, som gjorde den första investeringen i succébolaget. ”Jag tror att hon såg någonting andra inte gjorde.”

ann_carlsson_finalist
Mångfald

Ann Carlsson: ”Gav oss råg i ryggen”

Ann Carlsson, vd Apoteket, hyllar Ingrid Jonasson-Blank, marknadsdirektör på Ica under många år, som en förebild.
nytopp
Mångfald

#Honlyfte mig - hylla kvinnliga ledare!

Fortfarande är bara 17 procent av Sveriges vd:ar kvinnor. Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär – och läs andras hyllningar! #honlyftemig

farrar
Mångfald

Lisa Farrar: ”Vi råkar ofta i luven på varandra”

Lisa Farrar, Chief Digital Officer på Nordic Choice hotels, vill hylla en teammedlem. ”Maja Dzafic har en stor påverkan på mig som ledare och kvinna.”
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
caroline_farberger
Mångfald

Caroline Farberger: Hon lärde mig hantera härskartekniker

Caroline Farberger är vd för Ica Försäkring. Som manlig chef på ett tidigare jobb utsattes hon för härskartekniker, men fick stöd av en kvinnlig chef.