Amanda Lundeteg, vd på Allbright
Techbolagen är experter på att knäcka kod, men mångfaldskoden har de fortfarande kvar att knäcka, skriver Allbright i en ny rapport. Foto: Linnéa Jonasson, Appendix Fotografi/Unsplash

Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

Techbranschen kopplas ofta till ord som innovation, nytänkande och modernitet. Men när det gäller jämställdhet och mångfald finns mycket att jobba på, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.

I Allbrights kartläggning av 14 svenska techbolag upplever var tredje kvinna att de blivit utsatta för diskriminering, 33 procent att de har blivit diskriminerade på grund av sin ålder och 59 procent att de blivit diskriminerade på grund av hudfärg, nationalitet eller språk. Var femte kvinna svarade att de blivit utsatta för sexuella trakasserier.

“Något luktar ruttet i techbolagens kultur. Läget är akut inte bara för representationens skull. Att säkra medarbetarnas trygghet måste vara den första stenen i varje bolagsbygge. När var femte kvinna utsatts för sexuella trakasserier är det omöjligt att prata om inkluderande arbetsplatser. Knappast en grund för en hållbar bransch”, kommenterar Allbrights vd Amanda Lundeteg i rapporten.

Bara ett av bolagen har kvinnlig vd
Av samtliga bolag som Allbright har granskat är det bara modeföretaget Na-kd och ljudboksförlaget Storytel som har jämställda ledningsgrupper. Båda har 40 procent andel kvinnor i sina ledningsgrupper. Trea på listan ligger Spotify, med 38 procent kvinnor.

Spelbolaget Paradox Interactive är det enda bolaget som har en kvinnlig vd. Även bland linjecheferna är kvinnorna få: 13 procent – att jämföra med 16 procent för börsen i stort.

”Detta är oroande då linjeposterna är en erkänd rekryteringsbas för vidare karriär som vd”, menar Allbright i rapporten.

Andel kvinnor i ledningsgruppen

1.  Na-kd (40%)

2.  Storytel (40%)

3.  Spotify (38%)

4.  Paradox (33%)

5.  iZettle (31%)

6.  Voi (30%)

7.  Kry (29%)

8. Boozt (29%)

9. Zound Industries (25%)

9. King (25%)

11. Truecaller (20%)

12. Klarna (17%)

12. Tobii (17%)

Mojang har ej delgett information om ledningsgruppen. Bolagen har rankats utifrån närhet till jämställd representation (40/60). Källa: Allbright

Snabbhet i rekryteringen drabbar mångfalden
Techbolagen har ett rykte om sig att få saker att hända snabbt, vara nytänkande och inte låta geografiska gränser stå i vägen för rekrytering av talanger världen över.

Men, visar Allbright-rapporten, snabbheten kan också leda till slarviga rekryteringsprocesser som slutar med att kvinnor förbises till förmån för killkompisar. Mer än var femte medarbetare upplever enligt enkätsvaren att befordringar inte fördelas rättvist och meritokratiskt. Roller som inte utannonseras eller endast utannonseras internt, ofta med en redan tilltänkt kandidat, är regel snarare än undantag hos många techbolag, menar Allbright.

”Många techbolags akilleshäl är istället att de växer för fort. Tjoff så har medarbetarna gått från fem till femhundra och helt plötsligt slår kvinnor och minoriteter larm om oschyssta förhållanden.”

Nio av tio HR-chefer på bolagen berättar i undersökningen att de har processer på plats för att rekrytera talanger världen över, och inte begränsas av geografiskt läge. Majoriteten har till exempel engelska som bolagsspråk.

Trots det upplever hela 47 procent av de icke-vita anställda att det är svårare för dem att ha en framgångsrik karriär inom bolaget på grund av sin identitet eller etniska bakgrund. Bland de kvinnor som fyllt i enkäten är motsvarande siffra 45 procent. En tydlig skillnad från männens enkätsvar, där 96 procent av de vita män som besvarat enkäten inte ser sin etniska bakgrund eller identitet som ett hinder.

Amanda Lundeteg kommenterar i rapporten att rekryteringsval utifrån magkänsla kan slå tillbaka:

“Att vara en stjärna på kod eller polare med vd:n är inte samma sak som att vara en bra chef. I techbolagen verkar skolgårdsmentalitet råda och kompisarna får förtur. Att välja chef efter magkänsla kan bli en dyrköpt historia, speciellt eftersom techbolagens chefer helst rekryterar sin egen spegelbild”.

byggchefer1800

Läs också: Machokultur och härskartekniker problem för byggcheferna

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Regnbågsflagga
Arbetsmiljö

Checklista: Så jobbar du inkluderande med hbtq-frågor

Som chef har du enligt diskrimineringslagen ansvar för att skapa en inkluderande arbetsplats där ingen diskrimineras. Här är en checklista i 6 steg.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Sundar Pichai, vd på Facebook, och Daniel Ek, vd på Spotify
Ledarskap

Så tar toppcheferna ställning mot rasism

Flera av världens chefer och ledare visar solidaritet med protesterna mot diskriminering i USA. Tisdagen den 2 juni innehöll till exempel utvalda spellistor och podcasts på Spotify en 8 minuter och 46 sekunder lång paus – den tid en polis i Minneapolis höll sitt knä mot afroamerikanen George Floyds nacke.
shervinrazani
Mångfald

Årets Mångfaldschef 2020: Shervin Razani, vd Jurek rekrytering och bemanning

Årets mångfaldschef 2020, Shervin Razani, vd för Jurek rekrytering och bemanning, vill ersätta uttrycket 'ung och hungrig' med 'driven och hungrig'.
sebastianny
Mångfald

Sebastian Siemiatkowski: ”Tack Jane – för stöd och inspiration”

Utan henne, inget Klarna? Grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski vill tacka Jane Walerud, som gjorde den första investeringen i succébolaget. ”Jag tror att hon såg någonting andra inte gjorde.”

ann_carlsson_finalist
Mångfald

Ann Carlsson: ”Gav oss råg i ryggen”

Ann Carlsson, vd Apoteket, hyllar Ingrid Jonasson-Blank, marknadsdirektör på Ica under många år, som en förebild.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
nytopp
Mångfald

#Honlyfte mig - hylla kvinnliga ledare!

Fortfarande är bara 17 procent av Sveriges vd:ar kvinnor. Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär – och läs andras hyllningar! #honlyftemig