halso

Fredrik Ruben, f d vd Vitec, är Årets Hälsofrämjande chef

Efter att ha kramat om ordföranden Annika Dopping och förra årets vinnare Peter Rejler tog Fredrik Ruben emot blommor och prisäpplet på Chefgalans scen på Grand Hotel.

”Jag mår så fantastiskt bra! Det är här djup lycka. Jag har prioriterat något som inte alltid är så ortodoxt. Alla vi finalister är  budbärare här.”

I en längre intervju i tidningen Chef nr 3 2014 berättade Fredrik Ruben mer om sitt ledarskap:

 

Varför är hälsa en viktig ledarskapsfråga för dig?

”Jag är en typisk förändringschef. Jag kommer in i verksamheter med problem, och ska genomföra förändringar på kort tid. Ibland handlar det om neddragningar. Under sådana perioder är stämningen inte så bra. Då är hälsosatsningar en förenande faktor, och något som får dem som är kvar att må bättre. Jag engagerar mig i hälsa både av ekonomiska och moraliska skäl.”

Hur får du dina medarbetare att må bra?
”Hos oss handlar hälsoarbetet inte bara om fysisk träning. Vi försöker behålla glädjen och humorn i det. Vår förra kick-off hade vi till exempel på en vingård. Jag och Sverigechefen ledde gympapassen som hade 80-talstema. Om man är för seriös hela tiden, blir människor inte engagerade.”

Vissa av dina medarbetare tränar snöbollskrig på lunchen. Varför?
”På ett företag finns det alltid några som tycker att hälsofrågan är en privatsak. Att engagera dem är lite svårare. Därför har vi haft workshops där våra medarbetare har fått spåna fram träningsformer som är lite annorlunda. Förslag som kom upp var snöbollskrig, inte nudda golv, rullstolsrace och vem som kan glida längst på sparkstötting. Vi hade som ansats att det inte skulle vara så politiskt korrekt.”

Vad har allt detta gett er?
”Vi har fått tillbaka vi-känslan i företaget. Jag ser också att vi har fått mindre sjukfrånvaro. Jag tror att vi visar varandra mer omtanke. Jag ser att medarbetarna bryr sig om hur kollegerna mår i större utsträckning.”

Vilken är din hälsoutmaning 2014?
”För mig handlar utmaningen om att inte satsa för hårt på träning. Jag vill hitta en balans i mitt liv där jag både kan vara en närvarande pappa och make, och samtidigt hålla mig i form. Jag måste vara försiktig så att jag inte blir en triathlongalning.”

 

Se en intervju med Fredrik Ruben:

 

Relaterade artiklar

cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.