mall-webb-bild-kopiera
Foto: Karina Ljungdahl

Framtidens kvinnliga ledare 2022: ”Man behöver inte vara den traditionella ledaren”

Under tisdagen utsåg Sveriges chefsorganisation Ledarna Framtidens kvinnlig ledare 2022. Vinnaren blev Jenny Jonsson som både är vd på fastighetsbolaget ByggVesta och medgrundare och ordförande i Yalla Rinkeby, ett projekt för kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden. ” Det betyder väldigt mycket att kunna vara en förebild för andra unga kvinnor som eftersträvar att bli ledare och ta chefspositioner”.

Jenny Jonsson flyttade till Sverige från Seattle 2017. År 2019 blev hon utsedd till Årets unga fastighetskvinna och sedan tisdagen kan hon även titulera sig som Framtidens kvinnliga ledare 2022. Ett pris som Sveriges chefsorganisation Ledarna delar ut och som denna gång lämnades över av förra årets vinnare Helya Riazat, medgrundare av och rektor på Järvaskolan.

Stort grattis Jenny! Hur känns det nu när du vunnit årets framtida kvinnliga ledare?

”Tack så jättemycket! Det känns otroligt roligt och överraskande. Speciellt när det var så många fantastiska och inspirerande kvinnor på listan som jag själv ser upp till väldigt mycket. Det betyder väldigt mycket att kunna vara en förebild för andra unga kvinnor som eftersträvar att bli ledare och ta chefspositioner och att kunna visa att man kan vara sig själv. Man behöver inte vara den traditionella ledaren utan man kan hitta sin egen väg framåt.”

Vad kännetecknar en bra chef enligt dig?

”En bra chef är en som känner sig själv, både sina svagheter och styrkor. Den är en person som vågar fördela ansvaret, lyfter fram andra och inspirerar andra till att det finns en mening att komma till jobbet varje dag.”

Vad vill du säga till alla unga tjejer som vill bli ledare i framtiden?

”Att ni kan. Det finns ingen anledning att någon annan kan göra det bättre än dig. Man ska tro på sig själv. Man ska hitta andra att inspireras av. Gärna hitta mentorer och andra som kan stå upp för dig, uppmana, inspirera och lyfta dig.”

Hur fick du idén att skapa Yalla Rinkeby?

”Det började när ByggVesta skulle bygga and investera i nyproducerade hyresrätter i Rinkeby. Bolaget ville visa att vi kunde göra en positiv skillnad som långsiktig ägare och göra mer än att bara bygga hus. Om man ska göra en riktig skillnad behöver man förstå lokalbefolkningen och deras behov. I det här fallet var det lokalbefolkningen som ville ha en plats för kvinnor att få chans att komma ut till jobb och få ledarskapsträning, det var så Yalla Rinkeby växte fram”.

Vad vill du se för utveckling i samhället i framtiden?

”Jag vill se att det finns en tydlig koppling mellan hållbarhet och affärer. Att det inte pratas om det som två olika saker. Att en bra affär är bra för samhället och för världen och vice versa.”

Jenny Jonsson

Gör: Vd ByggVesta och medgrundare Yalla Rinkeby
Ålder: 31
Bor: Stockholm
Karriär och utbildning: Företagsekonomi vid University of Southern California. Senior affärsanalytiker och managementkonsult vid BTS. Direktör för strategisk utveckling i Bansvik Holding. Styrelsemedlem i Young Presidents Organization.
Så många rapporterar till Jenny: 5 direkt, cirka 55 i organisationen

Juryns motivering

Årets vinnare arbetar för integration och hållbara bostäder i utsatta områden, vilket visar på stort socialt engagemang. Hon lyckas ta det bästa från sina år som managementkonsult i USA till fastighets- och byggbranschen i Sverige och är mångkulturell isitt ledarskap. Detta ger Jenny Jonsson en förstaplats bland Framtidens kvinnliga ledare 2022.

hopewebb

Läs också: Modern ledare i konservativ bransch

8-mars_intervjuperson

Läs också: Fem kvinnliga ledare om utmaningar och sina förebilder

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Prispokaler
Ledarskap

Sveriges Radio utsedd till den mest jämställda arbetsplatsen

Vad har Uniper, Sveriges Radio och Sveriges Riksbank gemensamt? Samtliga toppar varsin kategori i Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning över 2021 års mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare i Sverige. Resultatet grundar sig på drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
miat-768x432
Ledarskap

Fem sätt att hantera oro och växa som chef

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Mia Törnblom säger att det inte är så konstigt om man känner att man tappat lite lite självkänsla i rollen som ledare under pandemin. Här ger hon fem tips på sätt att hantera oro som dessutom kan få dig att växa som chef. 

Collage med bokomslag på ett träbord med påskägg och påskblommor.
Ledarskap

Glad påsk önskar redaktionen med dessa boktips

Påsken kan vara den mest avkopplande ledigheten vi har. Inga julklappar som ska jagas och ingen lång semester som ska planeras. Nu ska det ätas godis och njutas. Samtidigt som du gräver efter godbitarna i påskägget har vi på redaktionen grävt fram godbitarna från våra bokhyllor. Glad påsk och glad läsning önskar vi med tipsen här nedan!

sabunimadestam1
Ledarskap

Statsvetaren om vilken ledarstil Liberalerna nu behöver

Under fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fattat beslutet att avgå. Med fem månader kvar till valet blir det Johan Pehrson, Liberalernas gruppledare i riksdagen, som nu tar över arbetet som ny partiledare. Statsvetaren Jenny Madestam ger sin bild av vad som krävs av den nya ledaren i det här läget och vilka egenskaper som gör att en ledare går hem i stugorna.

Ett finger med ett snöre som påminner
Ledarskap

Många medarbetare? Här är bästa minnesteknikerna

Kommer du ihåg de där detaljerna kring vad en av dina medarbetare berättade om sin semester så att du kan återkoppla och få medarbetaren att känna sig sedd? Vi blir allt sämre på att utnyttja hjärnans minneskapacitet.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Maria-Pia Hope, vd på Advokatfirman Vinge, tillsammans med Cissi Elwin
Ledarskap

Årets Chef: Så vände jag Vinge och hittade min väg som chef

Att vara chef för advokater brukar liknas med att valla katter. En svår uppgift. Men Maria-Pia Hope, vd på Advokatfirman Vinge, har lyckats så bra att hon till och med har blivit Årets Chef 2022. Hör henne berätta om sitt ledarskap – i nya avsnittet av podden Chef Dilemma