Bild på medarbetare som får vänförfrågan i sociala medier från sin chef

Experten: ”Inte okej med vänförfrågan från chefen”

Vänförfrågningar från chefen på sociala medier kan skapa osämja bland medarbetarna. Ledarskapsutvecklaren Anki Udd tipsar om hur du bör agera som ledare.

Ny teknik och sociala medier gör privatliv och jobb svårt att hålla isär jobb. Allt flyter ihop och många företag använder sociala medier för att marknadsföra sig själva. Både via organisationens egna kanaler, och de anställdas privata konton.

Men hur mycket ska och bör chefer och medarbetare dela med sig av sitt privatliv som ”vänner” på sociala medier?

”Är du chef avråder jag definitivt från att du själv tar initiativ till att bli vänner med dina medarbetare på sociala medier. De står i ett beroendeförhållande till dig och det är svårt att tacka nej, även om de skulle vilja”, säger Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

En vänförfrågan från chefen kan uppfattas som påflugen – tänk en vänförfrågan från 53-årige vd:n Ove riktad mot nya praktikanten Elin, 19. Som chef riskerar du dessutom att skapa osämja om du bara gör dig till ”vän” med vissa anställda.

Handslag och uppvända handflator

Läs också: 5 kroppsknep: Så rör du dig som en ledare

Samtidigt är det skillnad mellan olika sociala medier. Medan Linkedin är uttalat professionellt och karriärinriktat, uppfattas Facebook av många som mer privat och en inte lika självklar mötesplats mellan kollegor.

”Om du själv väljer att tacka ja till att bli vän med dina medarbetare efter en förfrågan beror helt på hur du vill använda dig av dina sociala medier. Betraktar du det som ett yrkesmässigt verktyg och håller dig till det, så kan det vara helt okomplicerat.”

”Om du däremot blandar privat och yrkesmässigt innehåll bör du tänka till både en och två gånger”, säger Anki Udd och fortsätter:

”Utifrån ett medarbetarperspektiv så finns det sannolikt begränsningar i vad du vill att din chef ska veta om vad du gör på din fritid. Kanske inte just i stunden, men innehållet lever kvar. Så oavsett om du är medarbetare eller chef, bör du fundera över dina skäl till att vara vän på sociala medier och hur du vill använda plattformen.”

emoji

Läs också: Så blir dina mejl bättre – med emojis

Relaterade artiklar

Antje Jackelén intervjuas av Cissi Elwin i podden Chef Dilemma
Beslutsfattande

Antje Jackelén: Så kan du växa från chef till ledare

”Vi vill ju ha ledare som är helt och fullt människor och inte någon sorts teknokratiska robotar”, säger ärkebiskopen i nya avsnittet av Chef Dilemma, som släpps idag.

intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
Åre Chokladfabriks grundare och ägare Marie Söderhielm, Eva-Lena Grape och Marina Hansson har ingen enskild vd
Beslutsfattande

Åre Chokladfabrik: ”Vi behöver ingen vd”

Delat ledarskap är en självklarhet för trion som grundade Åre Chokladfabrik. Med hjälp av två mot en-strategin, koll på kostnaderna och en icke-auktoritär ledarstil har de fått bolaget att gå med vinst ända från start.
arg-2
Beslutsfattande

Forskning: Därför ska du inte vara aggressiv som chef

Schablonbilden av företagsledaren som aggressiv, beräknande och egoistisk stämmer inte. Den typiska vd:n är tvärtom klart orienterad mot samarbete i sina strategiska beslut, visar ny svensk forskning.

petterpodd
Beslutsfattande

Petter Stordalen: ”Alla val du gör kommer med en kostnad”

I nya avsnittet av Chef Dilemma berättar Petter Stordalen om livsvalen som ledde fram till den punkt han nu befinner sig vid. ”Jag skulle gärna haft Gunhild hos mig varje dag – men Gunhild har en annan ambition. Och då är min uppgift att backa henne.”

duvor
Beslutsfattande

Här blir inga duvor matade – 4 toppchefer om sin pension

Vad gör du i dag? Hur trivs du med livet som pensionär? Vi frågade fyra chefer som passerat pensionsåldern.

Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
petterny
Beslutsfattande

”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

”Följ inte dina drömmar” och ”Tro inte det kommer flygplan bara för att du byggt en flygplats” är två regler som Petter Stordalen ålagt sig själv för att sluta jobba 16-timmars arbetsdagar och kunna utbrista ”Äntligen Måndag!” I sin nya bok berättar han om sina tio livsregler.