Ge din karriär en knuff på festen

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Visst ska du se företagsfesten som en chans att koppla av och umgås med dina anställda men tänk på dig själv också. Nu har du chansen att visa dina bästa sidor för ledningen. Det här är kvällen som kan göra underverk för din karriär.

Det är CNN som tagit fram råden som kan anses självklara och överdrivna. Men ärligt talat, när förberedde du dig senast för en julfest?

1. Se inte festen som en fest
Se inte julfesten som en vanlig fest utan som en chans att utveckla din karriär. Hela ledningen är samlad och du har chansen att visa dem din bästa sida. Kom till festen med humöret på topp men släpp inte loss. Var professionell och avslappnad.

Bestäm dig i förväg vilket mål du har med festen och planera vilka du ska mingla med.

2. Var tidig
Du ska komma tidigt till en företagsfest. Då får du chans att träffa höjdarna som vanligtvis dyker upp tidigt. Att komma in sent ses bara som respektlöst.

Håll dig även synlig och lättillgänglig hela kvällen.

3. Kom ihåg dina gäster
Om du tar med en gäst – se till att gästen kommer med i gemenskapen. Peka ut viktiga personer och tala i förväg om vilka ämnen som är tabu.

Kom även ihåg att din chefs gäster inte känner så många på festen. Ta hand om dessa. Din chef kommer att tacka dig för det.

4. Förbered konversationer
Du står framför en person på en fest men har inget att säga till personen. Känner du igen dig? Du kan lätt undvika situationen. Läs igenom tidningarna innan du går på festen så får du uppslag till konversationer.

Försök att alltid ställa frågor som måste besvaras med hela meningar.

Viktigast av allt är att alltid vara mer intresserad av personen du pratar med än att vilja försöka imponera på personen med din kunskap.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden