En bild på årets tre stipendiater.
Emina Sesto, Eleonora Svanberg och Muna Idow, 2021 års Kompassrosstipendiater.

De bryter normer om vem som kan vara ledare

I år får tre unga kvinnor ta emot stipendiet Kompassrosen av kungen. De uppmärksammas bland annat för att de arbetar för att bryta normer om vem som kan vara ledare och för att vara en förebild inom mansdominerade branscher.

De unga ledarna som i år får ta emot stipendiet har ett stort engagemang, en stark drivkraft att förändra och leder värdebaserat med ett stort mod inom sina skilda områden, framhåller Stiftelsen ungt ledarskap, som står bakom stipendiet. Det delas ut av kungen under en ceremoni på Kungliga slottet under dagen i dag. 

2021 års stipendiater är Muna Idow, 23 år, som driver Mermaid simskola i Göteborg, Emina Sesto, 23 år och verksamhetschef för tre LSS-boenden i Uppsala kommun och Eleonora Svanberg 22 år, medgrundare till Girls in STEM i Stockholm, som kämpar för att bryta normer och att vara en förebild för unga kvinnor och icke-binära inom naturvetenskap och teknik.

– Att få ta emot Kompassrosen är helt fantastiskt. Stipendiet är ett bevis på att ledarskap kan se olika ut. Jag kommer med stipendiets hjälp att fortsätta utveckla mitt ledarskap och inspirera andra att våga identifiera sig som ledare och aldrig ge upp sina drömmar, säger Muna Idow.

 

admir1

Läs också: ”Brevet från kungen blev min vändpunkt”

Muna Idow jobbar bland annat för att bryta normen kring att muslimska kvinnor inte vanligtvis ses som ledare. Själv kom hon till Sverige och Göteborg för sex år sedan, lärde sig simma för fyra år sedan och är i dag simlärare och driver en simskola som hon till en början startade som ett UF-företag. 

Även 2020 års stipendiater får ta emot sina stipendier i dag, eftersom förra årets ceremoni blev uppskjuten på grund av pandemin. Förra årets stipendiater är Omar Alshogre, 25 år, Syrian Emergency Task Force, Frida Caballero, 25 år, Girls in Tech Sweden, Oliver Titikic, 25 år, medgrundare till juristbyrån Aurix och Victoria Söderlund, 24 år, ledare och kårordförande i Rogsta scoutkår.

– Äntligen har vi möjlighet att samlas fysiskt och tillsammans sätta det unga ledarskapet i fokus. Att leda utifrån sina egna värderingar och inre kompass är något som samtliga stipendiater visat prov på och inte minst har de prövats extra hårt under pandemin. I år summerar vi 15 års arbete av ett ungt och nyfiket värdebaserat ledarskap fyllt av mod, omtanke och handlingskraft. Vi ser att det behövs även framåt för att möta samhällets utmaningar, säger Rebecca Sundberg, verksamhetsledare för Stiftelsen ungt ledarskap.

Stipendiet Kompassrosen

Stipendiet Kompassrosen delas årligen ut till ledare under 25 år som har visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft.
Det har delats ut till 48 unga ledare sedan 2007.
Stipendiebeloppet är på 50 000 kronor och ska användas till individuell ledarskapsutveckling.
Bakom stipendiet står Konungens stiftelse ungt ledarskap.
Stiftelsen bildades inför kungens 60-årsdag med ändamålet att främja ungdomars utbildning i ledarskap utifrån de värderingar som kommer till uttryck i scoutrörelsen.

 

julia_kalthoff2

Läs också: ”Till en början var det sex gubbar och jag”

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Mats Alvesson till vänster. Till höger: Värdegrundsord i bubblor, som en nål är på väg att sticka hål i.
Ledarskap

Mats Alvesson: ”Vilken nytta har värdegrunder?”

I sin nya bok Värdet av värdegrund undersöker organisations- och ledarskapsforskaren Mats Alvesson tillsammans med två forskarkolleger fenomenet värdegrundsarbete. Detta är något de flesta organisationer ägnar sig åt. Men till vilken nytta? frågar sig författarna.

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.