sahanterararbetsgivarna
Foto Unsplash/SpotifyTill höger: Daniel Ek, grundare av Spotify. Bilden är ett montage.

Så hanterar arbetsgivarna coronakrisen

Varsel, löneavdrag och slopad karensdag. Coronasmittans följdverkningar för arbetslivet blir större för varje timme. Så här hanterar några svenska arbetsgivare situationen. På Spotify ombeds samtliga anställda jobba hemifrån och grundaren Daniel Ek skriver på Twitter att han hoppas att andra företag att följa efter initiativet.

Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket med flera myndigheter: Uppmanar till två veckors arbete hemifrån för anställda som varit i coronadrabbade länder och riskområden, även om de saknar symptom.

Spotify: Rekommenderar samtliga medarbetare att arbeta hemifrån de närmaste två veckorna. Grundaren Daniel Ek twittrade på tisdagen: ”Jag har bett Spotifyanställda arbeta hemifrån de närmaste två veckorna pga den höjda risken för COVID-19. Vi har alla en skyldighet att fördröja spridningen av viruset och därmed det förväntade trycket på vårt sjukvårdssystem. Jag hoppas andra företag i Sverige följer efter.”

Hotellbranschen: Varslar personal sedan reserestriktioner och oro lett till att bokningarna rasat med upp till 20 procent. Bland annat har tjugofem tjänster har varslats från Clarion Hotel Post i Göteborg och elva tjänster från anläggningen på Malmö Live.

corona

Läs också: Coronaviruset – så agerar du som chef

SAS: Ber sina medarbetare att sänka lönerna med 20 procent, med oförändrad arbetstid, på grund av minskat resande.

Schibsted: Mediekoncernen avskaffar karensavdraget för samtliga anställda och betalar sjuklön från första dagen, för att underlätta för anställda att gå hem om de känner sig krassliga.

Ikea: Två veckors arbete hemifrån för den som besökt ett riskområde. De som inte kan jobba hemifrån uppmanas ändå stanna hemma, och får betalt under tiden. Reserestriktioner till och från Kina, Italien och Sydkorea. Ser över internationella jobbresor generellt.

H&M: Två veckors hemmavaro för den som besökt ett riskområde. Stoppade affärsresor till och från Kina, rekommendationen är också att undvika resor till och från Hongkong, Macau, Taiwan, Sydkorea och Italien.

installdgala

Läs också: Chefgalan ställs in på grund av coronakrisen

McDonalds: Två veckors hemmavaro för den som besökt ett riskområde. Fler städrundor med bland annat ökad rengöring av dörrhandtag och touchskärmar.

Ica Gruppen: Två veckors hemmavaro för anställda som befunnit sig i riskområden.

Astra Zeneca: Två veckors hemarbete för den som besökt ett riskområde. Reserestriktioner för resor till Kina, Italien, Iran och Sydkorea.

Scania: Hanteras från fall till fall, men den som varit i drabbad region och uppvisar influensaliknande symtom kan komma att uppmanas stanna hemma i två veckor.

SCA: Reserestriktioner för drabbade regioner.

Källa: DN, Expressen, Aftonbladet, TT, Hotellrevyn

varg_1800x1013
Nytt datum! 14 maj

Varg Gyllander: Krishantering för chefer

En olycka, en granskning eller ett ödesdigert misstag – hur rustad är din organisation för att hantera en kris? Stockholmspolisens fd. presschef Varg Gyllander ger dig verktygen för att förebygga, hantera och klara en kris.

Relaterade artiklar

Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur hjärnan fungerar i kris. Foto Jenny Hammar/Brombergs
Beslutsfattande

Lär dig överlista din rädda hjärna

När vi behöver vara som mest handlingskraftiga har våra hjärnor gått in i krisläge. Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur den rädda hjärnan funkar och hur du får åtkomst till den klokare långsiktiga delen. Ett av de största problemen idag är att våra hjärnor inte förstår sig på exponentiell utveckling.
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Anna Almlöf, rektor på Solberga Förskolor. Bilden är ett montage.
Beslutsfattande

Rektorn Anna Almlöf: ”Min största oro är att föräldrarna inte ska orka hålla ut”

De yrkesgrupper som inte kan jobba på distans bär just nu ett tungt lass, till exempel vårdpersonal och pedagoger. Hur lyckas man leda och motivera i en sådan komplex situation? Anna Almlöf är rektor på Solberga förskolor i Lanna.
vargtopp
Beslutsfattande

”Varje människa måste få synas i krisen”

Hur balanserar man sin personliga oro med den stabilitet som krävs av en som ledare? Varg Gyllander, expert på kriskommunikation, svarade på frågor i Chefs nya facebookgrupp Chefa i coronakris.

krisledarskap-2
Beslutsfattande

Krisledarskap: ”Hellre ett felaktigt beslut än att vara feg”

Coronakrisen ställer ledarskapet på prov – sällan har svenska chefer tvingats till så svåra beslut på så osäkert underlag. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger råd om vägen framåt. ”Chefer måste visa mod”, säger hon.
vardchef
Beslutsfattande

Vårdjättens strategichef: ”Utmaningen handlar om att prioritera”

En av många vårdgivare som just nu pressas hårt är vårdjätten Capio som bland annat driver S:t Görans sjukhus i Stockholm. ”Utmaningen handlar främst om att prioritera för att balansera behov och resurser,” säger Henrik Brehmer, strategichef.

Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

Malin Skans, chef på Handelsbanken.
Beslutsfattande

Chef på Handelsbanken: ”Vi handspritar kodlåsen flera gånger om dagen”

Utspridda medarbetare, kodlås som tvättas med handsprit, Skypemöten med gråtande barn i bakgrunden och integritetsfrågor. Så här hanterar Malin Skans, chef på Handelsbankens avdelning för förebyggande av ekonomiska brottslighet, sina nya ledarskapsutmaningar.