Chefs betyg på Bengt Baron

Ledarstil ★ ★ ★ ★
Omtyckt som chef. Beskrivs som en naturlig ledare, och har varit ledartyp sedan unga år. Har haft en framgångsrik karriär och gjort bra ifrån sig, men däremot finns det en viss osäkerhet om hur han skulle agera under en kraftig motgång. Analytisk, sälj- och strategiinriktad men lägger lägre prioritet åt det administrativa i ledningsarbetet.

Delegering ★ ★ ★
Delegerar utan att abdikera, men kan ibland känna en sådan entusiasm i en fråga att han går in i detaljer som andra egentligen skulle sköta.

Beslutsfattande ★ ★ ★ ★
Handlingskraftig och beslutsför. Bra på att följa upp beslut, och sätter sig in i frågor blixtsnabbt. Men blir ibland lite för ivrig och vill att det ska gå fortare än det gör. Otålig, även om han med åren blivit bättre.

Rekrytering ★ ★ ★
Har ofta rekryterat personer som han jobbat med tidigare. Det kan få interna kandidater att känna sig förbigångna. Bra på att bygga team och ledningsgrupper.

Kommunikation ★ ★ ★ ★ ★
Rak, ärlig och öppen och direkt lysande när han ska hålla en muntlig information för folk. Får folk att lyssna. Tydlig i sitt sätt att förklara hur han vill ha det, men också bra på att lyssna på andra. Men då får de samtidigt finna sig i att argumenten verkligen nagelfars.

Konflikthantering ★ ★ ★ ★ ★
Kan upplevas som att han driver sin sak väldigt hårt, men brusar sällan eller aldrig upp och blir arg. Omger sig inte med ja-sägare, gillar motstånd och vill ha mothugg, och skiljer på sak och person.

Motivation ★ ★ ★ ★ ★
Brinner för det han gör och det smittar av sig på andra. En tävlingsmänniska som sätter upp tydliga mål och sätter samman de team han tror ska klara målen. Men han ställer inte upp om han inte tror att han kan vinna.

Personligt
★ ★ ★ ★ ★
Hög social kompetens och en person som det är trevligt att umgås med även utanför jobbet. Väldigt lite later och bryr sig inte om yttre attribut. Trots ett tufft schema håller han kontakt med gamla vänner och kolleger, och bryr sig om andra.

34 poäng totalt

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.