Chefs betyg på Bengt Baron

Ledarstil ★ ★ ★ ★
Omtyckt som chef. Beskrivs som en naturlig ledare, och har varit ledartyp sedan unga år. Har haft en framgångsrik karriär och gjort bra ifrån sig, men däremot finns det en viss osäkerhet om hur han skulle agera under en kraftig motgång. Analytisk, sälj- och strategiinriktad men lägger lägre prioritet åt det administrativa i ledningsarbetet.

Delegering ★ ★ ★
Delegerar utan att abdikera, men kan ibland känna en sådan entusiasm i en fråga att han går in i detaljer som andra egentligen skulle sköta.

Beslutsfattande ★ ★ ★ ★
Handlingskraftig och beslutsför. Bra på att följa upp beslut, och sätter sig in i frågor blixtsnabbt. Men blir ibland lite för ivrig och vill att det ska gå fortare än det gör. Otålig, även om han med åren blivit bättre.

Rekrytering ★ ★ ★
Har ofta rekryterat personer som han jobbat med tidigare. Det kan få interna kandidater att känna sig förbigångna. Bra på att bygga team och ledningsgrupper.

Kommunikation ★ ★ ★ ★ ★
Rak, ärlig och öppen och direkt lysande när han ska hålla en muntlig information för folk. Får folk att lyssna. Tydlig i sitt sätt att förklara hur han vill ha det, men också bra på att lyssna på andra. Men då får de samtidigt finna sig i att argumenten verkligen nagelfars.

Konflikthantering ★ ★ ★ ★ ★
Kan upplevas som att han driver sin sak väldigt hårt, men brusar sällan eller aldrig upp och blir arg. Omger sig inte med ja-sägare, gillar motstånd och vill ha mothugg, och skiljer på sak och person.

Motivation ★ ★ ★ ★ ★
Brinner för det han gör och det smittar av sig på andra. En tävlingsmänniska som sätter upp tydliga mål och sätter samman de team han tror ska klara målen. Men han ställer inte upp om han inte tror att han kan vinna.

Personligt
★ ★ ★ ★ ★
Hög social kompetens och en person som det är trevligt att umgås med även utanför jobbet. Väldigt lite later och bryr sig inte om yttre attribut. Trots ett tufft schema håller han kontakt med gamla vänner och kolleger, och bryr sig om andra.

34 poäng totalt

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden