Chefs betyg på Bengt Baron

Ledarstil ★ ★ ★ ★
Omtyckt som chef. Beskrivs som en naturlig ledare, och har varit ledartyp sedan unga år. Har haft en framgångsrik karriär och gjort bra ifrån sig, men däremot finns det en viss osäkerhet om hur han skulle agera under en kraftig motgång. Analytisk, sälj- och strategiinriktad men lägger lägre prioritet åt det administrativa i ledningsarbetet.

Delegering ★ ★ ★
Delegerar utan att abdikera, men kan ibland känna en sådan entusiasm i en fråga att han går in i detaljer som andra egentligen skulle sköta.

Beslutsfattande ★ ★ ★ ★
Handlingskraftig och beslutsför. Bra på att följa upp beslut, och sätter sig in i frågor blixtsnabbt. Men blir ibland lite för ivrig och vill att det ska gå fortare än det gör. Otålig, även om han med åren blivit bättre.

Rekrytering ★ ★ ★
Har ofta rekryterat personer som han jobbat med tidigare. Det kan få interna kandidater att känna sig förbigångna. Bra på att bygga team och ledningsgrupper.

Kommunikation ★ ★ ★ ★ ★
Rak, ärlig och öppen och direkt lysande när han ska hålla en muntlig information för folk. Får folk att lyssna. Tydlig i sitt sätt att förklara hur han vill ha det, men också bra på att lyssna på andra. Men då får de samtidigt finna sig i att argumenten verkligen nagelfars.

Konflikthantering ★ ★ ★ ★ ★
Kan upplevas som att han driver sin sak väldigt hårt, men brusar sällan eller aldrig upp och blir arg. Omger sig inte med ja-sägare, gillar motstånd och vill ha mothugg, och skiljer på sak och person.

Motivation ★ ★ ★ ★ ★
Brinner för det han gör och det smittar av sig på andra. En tävlingsmänniska som sätter upp tydliga mål och sätter samman de team han tror ska klara målen. Men han ställer inte upp om han inte tror att han kan vinna.

Personligt
★ ★ ★ ★ ★
Hög social kompetens och en person som det är trevligt att umgås med även utanför jobbet. Väldigt lite later och bryr sig inte om yttre attribut. Trots ett tufft schema håller han kontakt med gamla vänner och kolleger, och bryr sig om andra.

34 poäng totalt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden