Finalister Årets Mångfaldschef 2018

04:59
fadi-barakat-2
Fadi Barakat

projektledare, Highway to Business, Malmö Stad

”Denna chef har med starkt engagemang och stort driv lyckats med ett inkluderingsarbete som få andra. Tar sin egen historia till hjälp och skapar kreativa och nya metoder i syfte att ändra attityder. Visionen om rättvisa genomsyrar hans ledarskap. Vill skapa affärsnytta bland annat genom att identifiera entreprenörer och eldsjälar i grupper som ofta saknar medel.”
04:47
kiana-go%cc%88ransson-2
Kiana Göransson

Apotekschef, Apoteket Gripen

”En ung ledare som är en förebild. Har under flera år lyckats driva, utveckla och implementera värderingar som speglar det lokala och berikats av olika kulturer och bakgrund. Skapar nöjdare kunder och visar att samhällsnytta tveklöst kan hänga ihop med hög lönsamhet. En chef som är ett föredömligt exempel på att inget är omöjligt.”
03:21
johan-oljeqvist-2
Johan Oljeqvist

vd, Fryshuset

”Denna chef arbetar med ett inkluderande ledarskap. Kompromisslös i sin vision om att tända gnistan hos personer som många redan dömt ut. Med stort mod, en genuin övertygelse och tro på alla utför den här chefen långsiktiga, uthålliga, smarta men långt ifrån självklara initiativ som leder till stordåd och som utmanar alla normer. En affärsmodell som till och med exporteras till andra länder.”

Priset Årets Mångfaldschef

Priset delas ut av Sodexo. Syftet är att lyfta fram chefer som målmedvetet och strategiskt arbetat för att främja mångfald. Vinnaren utses på Chefgalan den 8 mars.

Därför står vi bakom priset

”Sodexo är övertygad om att vårt strategiska mångfaldsarbete genom åren bidragit till företagets framgångar. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och uppmärksamma goda exempel ökar kunskapen om mångfaldens betydelse för individ, företag och samhälle. Tillsammans med andra vill vi vara med och visa hur vi kan stärka Sveriges konkurrenskraft genom att ta vara på all kompetens och bygga fler välmående företag och arbetsplatser.”

Azita Shariati, vd, Sodexo Sverige

Sodexo logga

Prisets syfte

Prisets syfte är att lyfta fram goda exempel på chefer som i sitt ledarskap målmedvetet och strategiskt arbetat utifrån företagets värdegrund för att främja mångfald i bred bemärkelse på sin arbetsplats och utmanat normer.

Årets priskategorier på Chefgalan

Kriterier

 • Pristagaren har under de tre senaste åren arbetat aktivt och strategiskt för alla människors lika värde. Vilket innebär att alla behandlas lika oavsett ålder, kön, etnisk eller kulturell bakgrund, religion, funktionshinder och/eller sexuell läggning.
 • Pristagaren kan visa på hur det aktiva mångfaldsarbetet har integrerats i företagets/organisationens överordnade och långsiktiga planer.
 • Pristagaren kan visa att mångfalds- och inkluderingsarbetet bidragit till företagets strategiska mål och/eller lönsamhet.
 • Pristagarens mångfalds- och inkluderingsarbete har gjort skillnad för medarbetarna på arbetsplatsen och för verksamheten.
ma%cc%8angfaldschef

Jurygrupp

 • Håkan Nyberg, ceo, Ikano Bank (ordförande)
 • Azita Shariati, vd, Sodexo Sverige
 • Seher Yilmaz, ordförande, Rättviseförmedlingen
 • Anas Hsissen, vd, Flexibla Människor
 • Suad Ali, Årets Supertalang 2016
 • Amanda Lundeteg, vd, Allbright
 • Annika Viklund, svp and head of business area distribution, Vattenfall
 • Raymond Mankowitz, senior director communications & public affairs, McDonald

Se finalisterna i övriga priskategorier