installdgala
Foto Karin Ljungdahl

Chefgalan ställs in på grund av coronakrisen

Chefgalan 2020 ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset. ”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

Chefgalan 2020, som var planerad att hållas under onsdagen på Grand Hotel i Stockholm, ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset.

”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

Folkhälsomyndigheten har under tisdagseftermiddagen höjt risknivån för spridning av covid-19 till mycket hög i Stockholm och Västra Götaland.

Givet den förändrade riskbedömningen för ökad allmän spridning i Sverige och den osäkerhet som nu råder har Chefs ledning i samråd med styrelsen nu beslutat att ställa in Chefgalan den 11 mars.

Information har gått ut till alla jurygrupper, finalister, medarrangörer och andra berörda.

”Det här är ett tungt beslut. Vi har förberett en fantastisk gala – med femton finalister som har varit nervösa sen i december. Vi har en publik på 380 personer, en jurygrupp på omkring 40 personer som lagt ner ett stort jobb, för att inte tala om vår fantastiska eventpersonal och alla andra som arbetar med galan,” säger Cissi Elwin.

Hon fortsätter:

”Vi tycker också det är viktigare än någonsin att utse goda ledare i svåra tider. Men vi känner att det enda ansvarsfulla i rådande läge är att ställa in årets Chefgala. Inget är viktigare än människors hälsa.”

Chef kommer att tillkännage vinnarna i de fem priskategorierna samt årets hederspristagare i annan form under denna vecka.

Chefgalan skulle i år ha arrangerats för 19:e året i rad.

Relaterade artiklar

Cecilia Norrby, redaktionschef på Chef
Om chef

Chef ökar sina läsare - igen!

Chef är en av få tidningar som ökar på en vikande mediemarknad. Det visar den senaste mätningen från Orvesto Näringsliv, som släpptes i dag.

Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
Porträtt på Cecilia Norrby, vimplar och ballonger och siffrorna 100 000 och 4 000 i guld
Tidningen Chef

Chef ökar – både print och digitalt

Chef ökar sin räckvidd – både digitalt och i print. Tidningen har nu passerat över 100 000 följare på Linkedin och ökar samtidigt med 4000 printläsare.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

infinite-game-webb_collage-med-tva%cc%8a-bilder
Chefboken

Så bemästrar du spelet utan slut

Vad utmärker starka och flexibla organisationer i en tid av stor förändring och osäkerhet? Det är den stora fråga som författaren och ledarskapsgurun Simon Sinek tar sig an i sin synnerligen vältajmade bok "The Infinite Game" (Spelet utan slut).
mattias_tornblom
Annonssamarbete Chef + Dustin

”Chefer – här är läxan inför nästa kris”

Ta tillvara lärdomarna. Hitta dina guldkorn. Och undvik att ha en taxi på uppfarten med taxametern på. Det är några råd som Mathias Törnblom på Dustin vill skicka med till chefer – inför nästa kris.
content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.