installdgala
Foto Karin Ljungdahl

Chefgalan ställs in på grund av coronakrisen

Chefgalan 2020 ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset. ”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

Chefgalan 2020, som var planerad att hållas under onsdagen på Grand Hotel i Stockholm, ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset.

”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

Folkhälsomyndigheten har under tisdagseftermiddagen höjt risknivån för spridning av covid-19 till mycket hög i Stockholm och Västra Götaland.

Givet den förändrade riskbedömningen för ökad allmän spridning i Sverige och den osäkerhet som nu råder har Chefs ledning i samråd med styrelsen nu beslutat att ställa in Chefgalan den 11 mars.

Information har gått ut till alla jurygrupper, finalister, medarrangörer och andra berörda.

”Det här är ett tungt beslut. Vi har förberett en fantastisk gala – med femton finalister som har varit nervösa sen i december. Vi har en publik på 380 personer, en jurygrupp på omkring 40 personer som lagt ner ett stort jobb, för att inte tala om vår fantastiska eventpersonal och alla andra som arbetar med galan,” säger Cissi Elwin.

Hon fortsätter:

”Vi tycker också det är viktigare än någonsin att utse goda ledare i svåra tider. Men vi känner att det enda ansvarsfulla i rådande läge är att ställa in årets Chefgala. Inget är viktigare än människors hälsa.”

Chef kommer att tillkännage vinnarna i de fem priskategorierna samt årets hederspristagare i annan form under denna vecka.

Chefgalan skulle i år ha arrangerats för 19:e året i rad.

Relaterade artiklar

cb-content-logarithmic
Chefboken

Framtiden med algoritmer

Känner du mest förvirring när du läser braskande rubriker om artificiell intelligens och hur den är på väg att förändra världen? I en hyllad bok riktad särskilt till chefer, "The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You", reder futuristen Mike Walsh ut hur AI, bortom programmering och teknik, kommer att påverka arbetsliv, ledarskap och kreativitet.
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
cb-2-contentartikel
Chefboken

Facebookchefens fältguide för ledare

Som ny chef, och erfaren, kan du ibland tvivla på dig själv, känna dig osäker och vara rädd att göra fel. Du kan också känna att du nog är en bluff, att du egentligen inte kan allt det där som förväntas av dig.
jury-2
Evenemang

Juryns ordförande: ”Så väljer vi Årets Chef”

Flera hundra nominerade chefer har blivit till 15 finalister i 5 olika priskategorier. Nu berättar Cecilia Norrby, juryordförande för Årets Chef, om hur urvalet går till.

cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
content-cb11
Chefboken

Generalister vinnare i en specialiserad framtid

Månadens Chefboken är David Epsteins Range. I en snabbt föränderlig värld med agila arbetssätt och ett ständigt lärande har generalisterna bättre förutsättningar att lyckas än specialisterna. Här är Chefbokens redaktör Björn Hedensjös tankar om boken. 
Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

rocket
Jobba på Chef

Kundrelations- och CRM-ansvarig sökes till Chef

Chef förstärker teamet med en initiativrik crm-ansvarig och teamledare. Du kommer att ansvara för att bygga långsiktiga, väl fungerande relationer med våra kunder med hjälp av smarta system.