installdgala
Foto Karin Ljungdahl

Chefgalan ställs in på grund av coronakrisen

Chefgalan 2020 ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset. ”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

Chefgalan 2020, som var planerad att hållas under onsdagen på Grand Hotel i Stockholm, ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset.

”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

Folkhälsomyndigheten har under tisdagseftermiddagen höjt risknivån för spridning av covid-19 till mycket hög i Stockholm och Västra Götaland.

Givet den förändrade riskbedömningen för ökad allmän spridning i Sverige och den osäkerhet som nu råder har Chefs ledning i samråd med styrelsen nu beslutat att ställa in Chefgalan den 11 mars.

Information har gått ut till alla jurygrupper, finalister, medarrangörer och andra berörda.

”Det här är ett tungt beslut. Vi har förberett en fantastisk gala – med femton finalister som har varit nervösa sen i december. Vi har en publik på 380 personer, en jurygrupp på omkring 40 personer som lagt ner ett stort jobb, för att inte tala om vår fantastiska eventpersonal och alla andra som arbetar med galan,” säger Cissi Elwin.

Hon fortsätter:

”Vi tycker också det är viktigare än någonsin att utse goda ledare i svåra tider. Men vi känner att det enda ansvarsfulla i rådande läge är att ställa in årets Chefgala. Inget är viktigare än människors hälsa.”

Chef kommer att tillkännage vinnarna i de fem priskategorierna samt årets hederspristagare i annan form under denna vecka.

Chefgalan skulle i år ha arrangerats för 19:e året i rad.

Relaterade artiklar

Porträtt på Cecilia Norrby, vimplar och ballonger och siffrorna 100 000 och 4 000 i guld
Tidningen Chef

Chef ökar – både print och digitalt

Chef ökar sin räckvidd – både digitalt och i print. Tidningen har nu passerat över 100 000 följare på Linkedin och ökar samtidigt med 4000 printläsare.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

infinite-game-webb_collage-med-tva%cc%8a-bilder
Chefboken

Så bemästrar du spelet utan slut

Vad utmärker starka och flexibla organisationer i en tid av stor förändring och osäkerhet? Det är den stora fråga som författaren och ledarskapsgurun Simon Sinek tar sig an i sin synnerligen vältajmade bok "The Infinite Game" (Spelet utan slut).
content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.
cb-content-logarithmic
Chefboken

Framtiden med algoritmer

Känner du mest förvirring när du läser braskande rubriker om artificiell intelligens och hur den är på väg att förändra världen? I en hyllad bok riktad särskilt till chefer, "The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You", reder futuristen Mike Walsh ut hur AI, bortom programmering och teknik, kommer att påverka arbetsliv, ledarskap och kreativitet.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
cb-2-contentartikel
Chefboken

Facebookchefens fältguide för ledare

Som ny chef, och erfaren, kan du ibland tvivla på dig själv, känna dig osäker och vara rädd att göra fel. Du kan också känna att du nog är en bluff, att du egentligen inte kan allt det där som förväntas av dig.