Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Caroline Farberger: Hon lärde mig hantera härskartekniker

Caroline Farberger är vd för Ica Försäkring. Hon bytte namn från Carl till Caroline hösten 2018 och började då leva öppet som kvinna, och berättade om könskorrigeringen i en stor intervju i Dagens Industri. Som manlig chef på ett tidigare jobb blev hon utsatt för härskartekniker, och hon vill hylla en kvinnlig chef som stöttade henne då.

Mångfald
Publicerad

Vad

Ledarprofilen om kollegan som stärkte henne.

Caroline Farberger.

Berätta om en kvinna som varit viktig för dig i din karriär?

”Jag vill lyfta Carina Eriksson, som var en nära kollega till mig under 2010–2015 då hon var hr-chef på Trygg-Hansa. Sedan 2015 är hon hr-chef på SBAB. Carina är en mycket värderingsdriven person, och hon stärkte mig i att hela tiden söka efter min inre moraliska kompass i beslut om både människor och affärer”, säger Caroline Farberger.

Hon har levt öppet som kvinna sedan hösten 2018, då medarbetarna på Ica Försäkring informerades om att vd:n genomgått könskorrigering och bytt namn från Carl till Caroline.

”Jargongen i den ledningsgrupp där Carina och jag ingick i kunde vara både tuff och grabbig, där jag ibland, i min dåvarande roll som manlig chef, blev utsatt för härskarbeteenden. Carina var ofta snabbare än jag själv var i att uppmärksamma dessa situationer och stöttade aktivt”, säger Caroline Farberger.

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Jag vill uppmuntra henne till att fortsätta vara trogen hennes starka värderingar och inre kompass. Det är nyckelfaktorer i ett gott ledarskap.”

#Honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden