caroline_farberger
Foto Oskar ArvidssonCaroline Farberger.

Caroline Farberger: Hon lärde mig hantera härskartekniker

Caroline Farberger är vd för Ica Försäkring. Hon bytte namn från Carl till Caroline hösten 2018 och började då leva öppet som kvinna, och berättade om könskorrigeringen i en stor intervju i Dagens Industri. Som manlig chef på ett tidigare jobb blev hon utsatt för härskartekniker, och hon vill hylla en kvinnlig chef som stöttade henne då.

Berätta om en kvinna som varit viktig för dig i din karriär?

”Jag vill lyfta Carina Eriksson, som var en nära kollega till mig under 2010–2015 då hon var hr-chef på Trygg-Hansa. Sedan 2015 är hon hr-chef på SBAB. Carina är en mycket värderingsdriven person, och hon stärkte mig i att hela tiden söka efter min inre moraliska kompass i beslut om både människor och affärer”, säger Caroline Farberger.

Hon har levt öppet som kvinna sedan hösten 2018, då medarbetarna på Ica Försäkring informerades om att vd:n genomgått könskorrigering och bytt namn från Carl till Caroline.

suadd

Läs också: #HonLyfteMig - möt de kvinnliga cheferna som gjort skillnad

”Jargongen i den ledningsgrupp där Carina och jag ingick i kunde vara både tuff och grabbig, där jag ibland, i min dåvarande roll som manlig chef, blev utsatt för härskarbeteenden. Carina var ofta snabbare än jag själv var i att uppmärksamma dessa situationer och stöttade aktivt”, säger Caroline Farberger.

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Jag vill uppmuntra henne till att fortsätta vara trogen hennes starka värderingar och inre kompass. Det är nyckelfaktorer i ett gott ledarskap.”

#Honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

startsida1

Läs också: Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Relaterade artiklar

Amanda Lundeteg, vd på Allbright
Mångfald

Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

Techbranschen kopplas ofta till ord som innovation, nytänkande och modernitet. Men när det gäller jämställdhet och mångfald finns mycket att jobba på, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
shervinrazani
Mångfald

Årets Mångfaldschef 2020: Shervin Razani, vd Jurek rekrytering och bemanning

Årets mångfaldschef 2020, Shervin Razani, vd för Jurek rekrytering och bemanning, vill ersätta uttrycket 'ung och hungrig' med 'driven och hungrig'.
sebastianny
Mångfald

Sebastian Siemiatkowski: ”Tack Jane – för stöd och inspiration”

Utan henne, inget Klarna? Grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski vill tacka Jane Walerud, som gjorde den första investeringen i succébolaget. ”Jag tror att hon såg någonting andra inte gjorde.”

ann_carlsson_finalist
Mångfald

Ann Carlsson: ”Gav oss råg i ryggen”

Ann Carlsson, vd Apoteket, hyllar Ingrid Jonasson-Blank, marknadsdirektör på Ica under många år, som en förebild.
nytopp
Mångfald

#Honlyfte mig - hylla kvinnliga ledare!

Fortfarande är bara 17 procent av Sveriges vd:ar kvinnor. Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär – och läs andras hyllningar! #honlyftemig

Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
farrar
Mångfald

Lisa Farrar: ”Vi råkar ofta i luven på varandra”

Lisa Farrar, Chief Digital Officer på Nordic Choice hotels, vill hylla en teammedlem. ”Maja Dzafic har en stor påverkan på mig som ledare och kvinna.”