Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Bill Gates om coronaviruset: 3 saker världens ledare måste göra nu

Microsoft-grundaren Bill Gates uppmanar nu världens ledare att omedelbart gå till aktion för att stoppa spridningen av coronaviruset. Här är hans att göra-lista.

Beslutsfattande
Publicerad
By World Economic Forum from Cologny, Switzerland - Melinda French Gates, Bill Gates - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85877525

1. Ge stöd. I länder där sjukvården redan är svag, är det sannolikt att den inte klarar av ett utbrott av coronasmitta från viruset covid-19, skriver Bill Gates i en artikel i New England Journal of Medicine som citeras av globalcitizen.org.

Datamiljardären har tillsammans med sin fru Melinda själv lovat att skänka 100 miljoner dollar för att tackla den globala coronakrisen och uppmanar ledare i de rika länderna att på liknande sätt stödja de fattigare för att få bukt med spridningen.

2. Snabba på vaccinförsöken. Just nu är åtta olika vaccin mot coronaviruset under utveckling, med försök inplanerade så snart som i juni.

Bill Gates manar forskarvärlden till än större skyndsamhet, med krav om nya screeningmetoder för att finna antivirus mot covid-19 och storskaliga tester ”inom några veckor.”

3. Stärk diplomatin. Medan forskningen kring vacciner pågår för fullt, uppstår frågan: vilket är snabbaste sättet att sprida de nya medicinerna över gränser i hela världen?

Bill Gates förespråkar en global samling inom någon redan existerande organisations beskydd, exempelvis FN:s världshälsoorganisation WHO, för att så effektivt som möjligt uppnå konsensus och snabbt få ut vaccinet till de behövande.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden