Han vill inte chefa som Gordon Ramsay

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Du delar ledarskapet för Kocklandslaget med Evert Bränd, varför?
»När jag tog över som lagledare 2005 ville jag driva laget mer som ett företag. Vi skulle bli professionella även i våra externa kontakter. Eftersom Evert sköter det kan jag fokusera mer på hur laget är sammansatt, den kulinariska biten och tävlingsmomentet.«
Vilka är dina styrkor?
»Jag är bra på att lyfta fram andra, och att hitta personer som i andras ögon kanske inte är så märkvärdiga, men som växer med tiden. Jag är också organi-serad och praktiskt lagd.«
Är du en hård chef à la Gordon Ramsay?
»Det blir bara fel om jag är stressad och nervös. Det smittar av sig. Mina lagmedlemmar ska kunna titta på mig och känna ett lugn.«
Så inga svordomar?
»Nej, jag vill ha en lugn och harmonisk tävling. Det ska vara många leenden inne i köket, då ser domarna att det är ett samman­svetsat gäng. En timme före servering, när det är som värst i de andra lagens kök, då kanske vi bryter mitt i matlagandet och bakar en sats med bullar. Det visar att vi har förberett allt in i minsta detalj.«

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa våra artiklar! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis och utan tidsbegränsning!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.