Chefen struntar i lunchen
Att chefer har det stressigt vet vi sedan tidigare, men att de hoppar över lunchen oftare än andra är en nyhet. Det är restaurangföretaget Eurest som genomfört en e-postenkät bland 1330 arbetande och studerande i Sveriges tio största städer.
Hela 57 procent av cheferna i den privata sektorn och 54 procent i den offentliga sektorn hoppar över lunchen ibland. Chefer i den privata sektorn har även oftare en lunchdejt och tar oftare långluncher.
Trots att chefer i den offentliga sektorn ofta hoppar över lunchen är de mer tillgängliga när de väl har lunch. De äter oftare lunch tillsammans med andra och toppar listan över de som äter lunch oftast tillsammans med kolleger.
På frågan vad av följande har du någon gång gjort på en lunchrestaurang svarar cheferna:
Aktivitet |
Chefer |
Totalt |
Ha en dejt | 28% | (18%) |
Flirta med andra gäster | 30% | (15%) |
Dricka vin/öl till maten | 24% | (24%) |
Ta långlunch | 47% | (38%) |
Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa våra artiklar! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis och utan tidsbegränsning!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.