Årets hälsofrämjande chef 2019: Ramin Kabiri 

När Ramin Kabiri tog över som enhetschef på Mälarbackens vård- och omsorgsboende i Bromma var det en verksamhet i kris. I dag är sjuktalen låga, medarbetarna trivs och verksamheten blomstrar.

Beslutsfattande
Text: Redaktionen
Publicerad

”Det var mycket konflikter, planeringsmötena var rena krigsfältet, det fanns grupperingar och informella ledare. Jag förstod att jag var tvungen att arbeta med medarbetarnas psykiska välbefinnande, deras motivation och teamkänsla.”

Ramin Kabiri införde gruppaktiviteter, enkla saker som fika eller gemen-samma luncher så att medarbetarna verkligen lärde känna varandra.

”Jag arbetade också med varje individ. Jag var närvarande hela tiden så att jag kunde uppfatta stämningen och se hur människor mådde. I dag sjukskriver man sig inte för att man är trött på jobbet utan bara när man verkligen är sjuk. Det är en markör på att verksamheten mår bra. Det vi tjänar in när sjukfrånvaron minskar går direkt in i verksamheten, tillbaka till personalen.”

Ramin Kabiri 

Gör: Biträdande enhetschef, Mälarbackens vård- och omsorgsboende.

född: 1965.

Familj: Fru, dotter och son.

Bor: Sundbyberg.

Priset delas ut av Euro Accident 

Ur motiveringen: ”Med ett gediget fokus på hälsofrämjande ledarskap har denna ledare lyckats vända en hårt ansträngd verksamhet till enastående resultat. Han prioriterar ett tydligt och nära ledarskap med omsorg om medarbetare, team, boende och anhöriga.”

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden